به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو" حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، عصر سهشنبه در هفتصد و پنجاه و سومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از استماع دیدگاههای اعضای این شورا درباره موضوعات مختلف فرهنگی، علمی و آموزشی، همچنین با اشاره به ضرورت پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاهها، گفت: با توجه به اینکه فضای فیزیکی و استاد در دانشگاهها مهیا است، پذیرش دانشجوی غیر ایرانی یک راه برای تکمیل ظرفیتهای آموزش عالی است؛ کما اینکه جوانان بسیاری از کشورهای همسایه، علاقمند به تحصیل در دانشگاههای ایران هستند. خوب است دانشگاهی داشته باشیم که زبان تدریس در آن انگلیسی باشد تا علاوه بر ارتقای کیفیت آموزشی، پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در کشور نیز گسترش پیدا کند.
روحانی با انتقاد از آنچه که تحت عنوان «پایاننامه فروشی» و یا «کپیبرداری متون علمی» از آن یاد میشود، گفت: شان علمی کشور به هیچ وجه نباید زیر علامت سوال قرار گیرد و لذا دستگاههای مرتبط باید برای مقابله با این گونه اقدامات فعال شوند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از دیدگاهی که هر گونه ارتباط علمی اساتید با مراجع دانشگاهی خارج را زمینهساز جاسوسی میداند، بر توسعه همکاریهای علمی و بینالمللی بین دانشگاههای کشور و دانشگاههای مطرح دنیا تاکید کرد و افزود: اعتقاد داریم باید ضمن رعایت دقیق ملاحظات امنیت ملی، رفتوآمد علمی بین اساتید و دانشجویان کشورمان با خارج و بالعکس وجود داشته باشد و توجه کنیم که یکی از زمینههای توسعه منافع ملی، نفوذ علمی است.
در ادامه این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، «سیاستها و ضوابط نام و نشانهای ایرانی اسلامی» مورد بحث و تبادلنظر اعضای شورا قرار گرفت که بخش اهداف، سیاستها و همچنین بخشی از اقدامات در این زمینه پس از اصلاحاتی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و ادامه بررسی و تصویب آن به جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی موکول شد.
همچنین سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حمید درفشی، جواد آقازاده، حسین کریم و کاظم قائمی را به ترتیب برای تصدی ریاست دانشگاههای علوم پزشکی البرز، ارومیه، کرمانشاه و بیرجند به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد که هر چهار گزینه پیشنهادی موفق به کسب رأی اعتماد از اعضای شورا شدند.
محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز آقایان احمد معتمدی، محمود فتوحی، علیرضا کرباسی، مجتبی عباسیان، عبدالعلی بصیری، منصور غلامی، عباس هنربخش رئوف، خسرو عزیزی و علیاکبر شیخی را به ترتیب برای تصدی ریاست دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت حیدریه، بناب، دامغان، بوعلی سینا همدان، سمنان، لرستان و هرمزگان به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد که همه این اساتید موفق به کسب رأی اعتماد از اعضای شورا شدند.