به گزارش حوزه احزاب «خبرگزاری دانشجو»، دیدار جمعی از اعضای کمیته انتخابات و دفتر سیاسی حزب مردمی اصلاحات با محمد رضا عارف در دفتر بنیاد امید ایرانیان برگزار شد.
در ابتدای این دیدار حجت السلام والمسلین محمد زارع فومنی دبیر کل حزب مردمی اصلاحات به معرفی اعضا شورای مرکزی پرداخت و با اشاره به فعالیتهای سیاسی خود به همراه حجت السلام و المسلمین کروبی، افزود: یکی از مشکلات اساسی در احزاب ایران عدم آموزش نوع فعالیت سیاسی در آنها است. چراکه در زمان حضورم در حزب مشارکت و حزب همبستگی، مکرر به دوستان سفارش میکردم که آموزش اعضا یکی از شاخصترین ارکان است.
وی همچنین با اشاره به ارتباطات در دنیای امروز، این اساس را یک رکن مهم در فضای ارتباطات دانست و در ادامه با اشاره به فعالیتهای اخیر حزب مردمی اصلاحات گزارشی از روند برنامههای حزب ارائه داد و به بیان برخی از موازین و خطوط قرمز حزب پرداخت و ۲اصل اساسی که همان پیروی تمام از قانون اساسی و فعالیت کردن زیر پرچم ولایت را مقدم بر اصول و دیگر ارکان حزب برشمرد.
فومنی در ادامه به دیدار خود با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: به ایشان هم یادآور شدم که شما دست تفقد خود را بر سر تمام جریان و گروهها بکشید. ایشان با اشاره ۸سال دفاع مقدس از فاصله طبقاتی در جامعه گلایه کردند و گفتند که در دورانهای مختلف از جمله سازندگی، اصلاحات و همچنین دوران مهرورزی که دم از شعار عدالت میزند به شدت فاصله طبقاتی زیاد شده است.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات ابراز امیدواری کرد که رئیس جمهور محترم از خود گذشتگی دکتر عارف را هیچگاه فراموش نکنند و همیشه در همه امور از این استاد مشاوره بگیرند.
وی دلیل این دیدار را ابراز ۱نکته بسیار مهم از احزاب اصلاح طلبان بیان کرد که این مهم ابراز نگرانی از تفرقه در بین اصلاح طلبان بود که برخیها فقط خود را اصلاح طلب میدانند و دیگران را از داشتن این تفکر منع میکنند.
وی به بزرگان اصلاح طلب اشاره کرد و خاتمی، هاشمی، عارف و سید حسن خمینی را از مراجع اصلاح طلب برشمر و محوریت را بر اساس منش این افراد دانست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که جبههای واحد برای اصلاح طبان و انسجام این طیف شکل بگیرد.
محمد رضا عارف در ابتدای صحبتها، خود را سربازی جزء و عضوی کوچک از جریان اصلاح طلبان بر شمرد و گفت: همچنین که جناب فومنی فرمودند اصلاح طلبی تفکری است که پایبند به تمام اصول و موازین جمهوری اسلامی است و خطوط قرمز را همیشه رعایت کرده و ایشان اصول را در زات اصلاح طلبی برشمردند و افزودند که دین نیز برای اصلاح آدمی آمده است.
رئیس بنیاد امید ایرانیان به دو جریان موجود در کشور اشاره کرد و گفت: این جریانها چه اصلاح طلب و چه اصولگرا هیچگاه حذف شدنی نیستند و باید صادقانه همدیگر را بپذیرند و این فعالیت فقط از طرف حزب میتوانند اثر داشته باشد و حزب زمانی حزب میشود که خرد جمعی بر آن حاکم باشد.
وی با گلایه از روند تشکیل برخی از احزاب گفت: بساط برچسب زدنها و حذف یکدیگر باید برداشته شود و تنها به بیان خود بپردازیم که چه کالایی برای عرضه به جامعه داریم.
عارف فضای کشور را برای برقراری یک حزب فراگیر مساعد ندید و گفت: تنها راه موجود تشکیل جبهه واحد است و باید به سمت جبهه برویم تا احزاب قوی هم در کنار آن شکل بگیرند و لازمه آن را پایین آوردن سطح توقع و بالا بردن احساس مسئولیت پذیری عنوان کردند تا بتوان به اجماع رسید. ایشان ایجاد سهم خواهی به دلیل سابقهٔ فرد را سمی مهلک برشمردند و گفتند که این آفت جریان اصلاح طلبی است.
عارف خطاب به حجت السلام فومنی گفت: بنده خودم را یک فرد کوچک از جامعه بزرگ ایران میدانم که حتی اگر یک دانشجوی ۲۰ ساله از من تقاضای وقت کرد بنده به وی وقت بدهم یا اگر جایی دعوت شدم حتما بروم یا به دلیل شرکت در جلسه مجمع و شورای عالی انقلاب فرهنگی عذرخواهی میکنم.
وی به تشکیلات خود اشاره کرد و اظهار داشت: محور فعالیت ما اخلاق است، کاری که بنده در انتخابات کردم از نوع اخلاق بود و به همین دلیل تمام دوستان فعال در تشکل ما به راحتی کار میکنند و همیشه به آنها و سایر احزاب توصیه میکنم که بگذارید تا همه بدانند تفکر اصلاحطلبی از اخلاق برخاسته است.
وی ادامه داد: در این جریان اگر ما با کسی دست میدهیم تا آخر پای آن باستیم و از حرکت زیگزاگی به شدت خودداری کنیم. باید بر اساس معیارهای و شاخصههایی که خرد جمعی مشخص میکند افراد انتخاب شوند بدلی و غیر بدلی و سابقه افراد مهم نیست. و همچنین مردم ما نشان داند که به تفکر اصلاح طلبی بسیار علاقهمند هستند. وظیفه تشکلهای دلگرم نگه داشتن مردم است و حضور آنها در انتخاباتی پرشور، امری حیاتی برای روند اصلاح طلبی خواهد بود.
رئیس انجمن رمز ایران هدف را پیروزی تفکر اصلاحات دانست و گفت: باید یک بار به دور از سهم خواهی این موضوع را مدیریت کنیم. ملاک معیارهای خرد جمعی است که ممکن است از یک حزب ۲۷ نفر و از حزبی هیچکس انتخاب نشود.