به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد؛ آقایی، مدیر مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد روز گذشته در نشست تخصصی «نقش فناوری و پژوهش در سلام» در نمایشگاه فن بازار دانشگاه یزد با اشاره به روند رو به رشد دیابت در استان یزد گفت: یک طرح مطالعاتی گسترده در رابطه با بررسی علل شیوع دیابت در استان یزد از سوی وزارت بهداشت با جامعه آماری ۱۰ هزار نفر و به مدت ۱۰ سال انجام خواهد پذیرفت که نتایج این تحقیق در جامعه تعمیم و برای پیشگیری از بیماری اطلاع رسانی میشود.
وی افزود: استان یزد یکی از کم تحرکترین استانهای کشور است که در این راستا باید با بررسی الگوی نامناسب تغذیه، چاقی، زندگی شهرنشینی آنها را نیز تغییر داد تا بتوان از میزان زیادی از افزایش این بیماری جلوگیری کرد.
مدیر مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: در خاورمیانه به ازای هر ۱۰ نفر یک نفر دیابت دارد؛ اما در استان یزد صد هزار نفر به این بیماری دچار شدهاند و صد هزار نفر نیز در معرض ان قرار دارند.
آقایی تصریح کرد: یکی از مباحث مهم در زندگی امروز جامعه توجه به علوم بین رشتهای است؛ زیرا از این طریق میتوانیم سلامت مردم را در تمامی رشتهها بررسی کرد و هر فردی نیز با بررسی رابطه علوم خود با سلامتی انسان آن را درک کند.
وی با اشاره به توجه به پژوهشهای کاربردی در راستای کنترل این بیماری گفت: ما آمادگی داریم که هر ایدهای که بین رشتهای باشد در دانشگاه علوم پزشکی یزد پرورش داده و از آن به منظور بهبود وضعیت درمان مردم استفاده کنیم.
مدیر مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: مردم در جامعه فکر میکنند که تمامی بیماریهای جسمانی و درمان ان در دستان دانشگاه علوم پزشکی است؛ اما ما معتقدیم که تنها۲۵ درصد در اختیار ما است و ۷۵ درصد آن نیز در اختیار فرهنگ، سبک زندگی، مردمشناسی و بخشهای دیگر است.
آقایی گفت: ما طرح مدارس حامی دیابت را با صد مدرسه شروع کردهایم و نتایج خیلی خوبی خواهد داشت که از بخشهای مختلف هم کمک میخواهیم تا امار اولیا و دانش اموزان در بخشهای مختلف بررسی شود و افراد و بیماران دیابتی شناخته شوند.