حجتالاسلام مهدي فاطمي، رئيس دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد قوچان در گفتگو با خبرنگار"خبرگزاري دانشجو" در مشهد، با اشاره به اين موضوع كه بسياري از علوم دانشگاهي ترجمه متون غربي است، گفت: حوزويان و دانشگاهيان ميتوانند متون قوي ديني برگرفته از ائمه معصومين عليهم السلام را به زبان علم ترجمه تا وحدت حوزه و دانشگاه آشكارتر شود.
وي با بيان اينكه ميتوان در حوزه روانشناسي از آيات قرآن در حوزههاي خانواده، ازدواج و.. استفاده كرد، يادآور شد: هر علمي كه در خدمت بشر است موجب، تعالي و معنويت ميشود و پل ارتباطي ميان پايههاي علمي و ديني موجب ارتقاء كشور در عرصههاي مختلف خواهد شد.
فاطمي اضافه كرد: براي وحدت بيشتر ميان حوزه و دانشگاه ميتوان بنياد نخبگان حوزه و دانشگاه را در سطوح مختلف ملي، استاني و شهرستاني تأسيس كرد تا با قرار دادن انديشهها و فكرهاي گوناگون در كنار يكديگر خروجي مناسبي را به دست آورد.
وي تحول در سياستهاي كلان آموزشي در حوزه و دانشگاه را يكي ديگر از اين راهكارها دانست و تأكيد كرد: يكي از سرفصلهاي مورد نظر، افزودن يك واحد درسي با عنوان راهكارهاي وحدت "حوزه و دانشگاه" يا نقش "دين در دنيا و زندگی انسان" در قالب يك كتاب زمينه براي تدريس در حوزههاي علميه و دانشگاهها است.
اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اين موضوع كه بدون درنظر گرفتن سلايق شخصي، گروهي و سياسي ميتوان راهكارهاي مناسبي در زمينه وحدت حوزه و دانشگاه ارائه داد، تصريح كرد: متأسفانه امروزه دانشگاهها به سمت مدركگرايي و اُفت حركت میکنند و دانشجو تنها براي مدرك درس ميخواند.
وي ادامه داد: در سطح حوزههاي علميه نيز بايد علوم حوزوي بر اساس نياز جامعه تعريف شود تا بتوان گرهاي از مشكلات اجتماع را با ارائه راهكارهاي مناسب حل كرد که متاسفانه ما شاهد حضور جدی حوزه در امر پژوهش نبودیم.
رئيس دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به اين موضوع كه بايد متون بيگانه در دانشگاه بازبيني شده و هر متني خوانده نشود، گفت: حضور حوزويان در دانشگاهها نظارتي بر مسائل ديني است که اين بسيار مؤثر است و طلاب بايد با مدارك دانشگاهي وارد دانشگاه شوند و در كادرهاي اجرايي قرار گيرند.
وي وحدت ميان حوزه و دانشگاه در سطح قوچان را ضعيف دانست و بيان كرد: در دانشگاه و حوزه انگيزهاي براي تعامل و وحدت وجود ندارد و حتي برخي بزرگان و علماي شهرستان چيزي از روز وحدت حوزه و دانشگاه نمیدانندو از اين امر غافل هستند.
حجت الاسلام فاطمی تعامل در برگزاري جلسات، تبليغات و اطلاعرساني را در اين زمينه ضعيف دانست و بیان داشت: تبادل استاد ميان حوزه و دانشگاه بسيار مؤثر است، تدريس برخي دروس همچون ادبيات فارسي در حوزههاي علميه توسط اساتيد دانشگاه و تدریس، دروس عمومي توسط برخي حوزويان در دانشگاه نمونهاي از اين تعاملات خواهد بود.