به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سید حسن هاشمی در جلسه اصلاحات در برنامه پزشک خانواده شهری در دو استان فارس و مازندران ضمن بیان این مطلب گفت: هدف قانون گذار از اجرای برنامه پزشک خانواده، شکل گیری نظام ارجاع در کشور، دسترسی بیشتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کاهش هزینههای سلامت و توجه جدی به بهداشت و اجرای دقیق راهنماهای بالینی است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه دستیابی به این هدف در کوتاه مدت میسر نیست، گفت: در نظامهای پیشرفته سلامت، استقرار کامل برنامه پزشک خانواده ۱۰ تا ۱۵ سال زمان میبرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجرا میباشد، گفت: با توجه به اعتبارات محدود و تعداد پزشکان عمومی، اجرای مدل برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران برای جمعیت ۸۰ میلیون نفری کل کشور میسر نیست.
هاشمی گفت: مدل کشوری اجرای برنامه پزشک خانواده ایجاد پایگاههای سلامت در قالب جمعیت تحت پوشش ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفری و به کار گیری کارشناس سلامت است و در صورت تامین اعتبارات، به کار گیری روانشناس و کارشناس تغذیه در پایگاههای سلامت است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نباید وعدههای اجرای برنامههایی را به مردم بدهیم و بعد مجبور به متوقف کردن آن شویم، گفت: متوقف کردن برنامهها و وعدههای داده شده به مصلحت نظام نیست و به اعتماد مردم خدشه وارد میکند.
هاشمی با تاکید بر اینکه اقتصادی اجرا کردن طرحها مهم است، تصریح کرد: مهم این است که با حداقل هزینهها بتوانیم به نتایج بهتری برسیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر ادامه جلسات ستاد کشوری برنامه پزشک خانواده گفت: این ستاد باید به طور منظم جلسات را تشکیل دهد و برنامهها را عملیاتی نماید.
هاشمی با بیان اینکه تربیت کارشناس سلامت برای اجرای برنامه پزشک خانواده ضرورت دارد، گفت: هرچه سریعتر باید نیازسنجیهای لازم به منظور تربیت کارشناس سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی انجام شود و همچنین در مهارت و دانش پزشکان عمومی نیز باید تغییراتی ایجاد شود.
هاشمی با تاکید بر اینکه ما بیشتر از همه مصمم به اجرای برنامه پزشک خانواده هستیم، خطاب به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی مستقر در استان فارس و مازندران گفت: به جای اجبار در برخی از بخشهای این برنامه، باید از اهرمهای تشویقی استفاده نماییم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: برای اجرای موفق برنامه پزشک خانواده تشکیل ستاد و نیز کارگروههای آموزش، نیروی انسانی، منابع و فن آوری اطلاعات ضروری است و باید با برگزاری جلسات مستمر در این کمیتهها، نتایج و بازخوردها بررسی و گزارش شود و در عین حال میتوان از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده شود و از آنها خرید خدمت کرد.
هاشمی در ادامه از بهره برداری ۹۷ بیمارستان ظرف ۶ ماه آینده خبر داد و گفت: برای راه اندازی این بیمارستانها نیاز به ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر نیروی انسانی داریم که بر اساس مذاکراتی که با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری داشتیم، تنها با استخدام ۴۰۰ نیرو موافقت شده است بنابراین ناگزیر به استفاده از ظرفیتها و توان بخش خصوصی هستیم و در صورت استفاده از توان بخش خصوصی، ما باید وظیفه سیاستگذاری و نظارت داشته باشیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برای تحقق اهداف خود باید از حاشیهها به دور باشیم، گفت: مردم از ما و نظام انتظار دارند و باید با مغتنم شمردن زمان، هرچه سریعتر کارها را به پیش ببریم.
وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: باید در دوره باقیمانده با کمک معاونت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی، کل کشور را تحت پوشش شبکه بهداشتی و درمانی قرار دهیم و اگر به این هدف معتقد هستید، مسئولیت سنگینی بر عهده داریدو در غیر این صورت، راه را به بیراهه رفتهاید و همان مسیر قبلی را ادامه دادهاید.
گفتنی است جلسه اصلاحات در برنامه پزشک خانواده شهری در دو استان فارس و مازندران با حضور وزیر بهداشت، قائم مقام وزیر، معاون بهداشت، قائم مقام معاون بهداشت و رئیس مرکز مدیریت شبکه و روسا و معاونین بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، فسا جهرم، گراش، لارستان، مازندران و بابل برگزار شد.