به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در گروه B رقابت های فوتبال جام ملت های آسیا تیم های عربستان، ازبکستان، چین و کره شمالی حضور دارند که در زیر به بررسی این تیم ها می پردازیم:
* عربستان و تلاش برای بازگشت به جمع بزرگان
یکی از سه تیم پرافتخار این تورنمنت امسال با هدف احیای و قدرتنمایی دوباره به میدان می رود.
عربستان که در 8 دوره از 15 دوره قبلی حضور داشته، سه قهرمانی و سه نایب قهرمانی در کارنامه دارد و این نشان می دهد که این تیم از قدرت های سنتی جام ملت ها است؛ هر چند که در دو دوره دیگر مثل 2011 در همان مرحله گروه حذف شد.
عربستان در آخرین رده بندی فیفا با 323 امتیاز در رده یازدهم قاره کهن و 102 دنیا قرار گرفت که جایگاه خوبی برایش محسوب نمی شود.
این کشور که طی سال های اخیر فقط در رده باشگاهی اسم و رسم داشته، برای حضور در استرالیا موفق شد بالاتر از عراق و چین و اندونزی در گروه سوم مقدماتی قرار بگیرد و با کسب 16 امتیاز از 6 بازی مقدترانه صعود کند.
عربستان تاکنون 41 بار در تاریخ این تورنمنت به میدان رفته که حاصل آن 18 برد، 13 تساوی و 10 باخت، 58 گل زده و 40 گل خورده است.
بهترین گلزن این تیم در تاریخ تورنمنت یاسر القحطانی با 6 گل زده است. او در لیست این دوره حضور ندارد، اما چشم امید هواداران به ساق های نایف هزازی و تایسیر الجاسم خواهد بود. در واقع هواداران عربستان امیدوارند این تیم با هدایت کاسمین اولاریوی رومانیایی بتواند روزهای خوش گذشته را جبران کند.
نکته جالب اینکه عربستان در مرحله انتخابی نیز با چین همگروه بود که یک برد و یک تساوی برابر این حریف بدست آورد.
* ازبکستان به دنبال اعتبار
ششمین حضور در جام ملت ها می تواند بهترین عملکرد را برای این کشور تازه استقلال یافته از شوروی سابق رقم بزند.
ازبکستان، تیم چهارم آسیا در رنکینگ فیفا در پنج دوره قبلی دو بار در همان مرحله گروهی حذف شد، دو بار به مرحله یک چهارم نهایی رسید و یک بار نیز در دوره قبلی به مقام چهارم دست یافت که این بهترین علمکردش محسوب می شود.
ازبک ها کار سختی برای سفر به استرالیا نداشتند؛ زیرا در گروهی که امارات، هنگ کنگ و ویتنام حضور داشتند، پس از امارات در رده دوم ایستادند و به راحتی جواز صعود را کسب کردند.
شاگردان میرجلال کاسیموف شاید نتوانند در لیست مدعیان قهرمانی باشند، اما همواره حریفی سخت برای قدرت های قاره بوده اند؛ مساله ای که در سال های گذشته بارها اثبات شده است.
ازبک ها در 5 دوره قبلی 20 بازی برگزار کرده اند که حاصل آن 9 برد، 3 تساوی، 8 باخت، 30 گل زده و 39 گل خورده بوده است.
الکساندر گینریخ مهاجم کهنه کار ازبکستان گلزنترین بازیکن تاریخ این تیم در جام ملت ها است. او که امسال نیز در لیست کاسیموف نامش دیده می شود، 6 گل به ثمر رسانده و امیدوار است امسال این آمار را بهبود ببخشد.
در کنار گینریخ باید به سرور جپاروف نیز اشاره کرد. بازیکن سال سابق آسیا و کاپیتان ازبکستان از بهترین هافبک های قاره است و می تواند بار دیگر مهارتش را به رخ بکشد.
* چین؛ پرجمعیت، اما کم افتخار
پرجمعیت ترین کشور جهان نتوانسته جایگاهی در فوتبال برای خودش تعریف کند. چین که با شنیدن نامش در فوتبال به یاد گل های تاریخی مهدوی کیا در سال های دور می افتیم، در 10 دوره قبلی همواره پای ثابت تورنمنت بوده و توانسته به عناوینی همچون نایب قهرمانی در 1984 و 2004 و مقام سومی در 1976 برسد.
این تیم هم اکنون با 336 امتیاز در رده نهم قاره آسیا و 97 رنکینگ فیفا ایستاده است.
چین برای صعود به جام ملت های آسیا پایین تر از عربستان و عراق در رقابت های انتخابی قرار گرفت، اما بهترین تیم سوم در همه گروه ها بود و بدین ترتیب جواز صعود را کسب کرد.
برگزاری 47 بازی و ثبت 17 برد، 13 تساوی، 17 باخت، 76 گل زده و 54 گل خورده، عملکرد چین در 10 دوره قبلی این تورنمنت می باشد.
در لیست آلن پرین فرانسوی باید نگاه ویژه ای به ژنگ ژی داشته باشیم. این بازیکن هم اکنون در ردیف چهره هایی همچون هائو هایدونگ و شائو جیایی است و اگر دو گل دیگر در این تورنمنت بزند، در کنار شائو جیایی بهترین گلزن کشورش در جام ملت ها خواهد بود.
* کره شمالی، مرموزترین تیم جام
بدون شک کره شمالی مرموزترین و غیرقابل پیش بینی ترین تیم جام شانزدهم است. این تیم فقط در سه دوره در سال های 1980، 1992 و 2011 در تورنمنت حضور داشته و در همان دوره نخست به مقام چهارم رسید و در دوره های بعدی حذف شد.
تیم 25 آسیا و 150 دنیا برای صعود به جام ملت ها در رقابت های انتخابی حضور نداشت؛ بلکه به عنوان قهرمان چلنج کاپ آسیا در سال 2012 جواز صعود مستقیم را بدست آورد.
کره شمالی که سابقه حضور در جام جهانی را دارد، در سه دوره قبلی حضورش 12 بازی برگزار کرد که 3 برد، 2 تساوی، 7 باخت، 12 گل زده و 19 گل خورده به نامش ثبت شد.
"یونگ جون سو" تیم جوانی در اختیار دارد و بهترین بازیکنش "پاک وانگ ریونگ" است.
با توجه به عدم شناخت حریفان از کره شمالی، این تیم می تواند حتی شگفتی ساز جام شانزدهم لقب بگیرد.
برنامه بازی های گروه B:
* چین - عربستان / 20 دی
* کره شمالی - ازبکستان / 20 دی
* عربستان - کره شمالی / 24 دی
* ازبکستان - چین / 24 دی
* عربستان - ازبکستان / 28 دی
* چین - کره شمالی / 28 دی