به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با اشاره به اینکه رژه در مراسم روز هند، نوعی نمایش توان نظامی این کشور است، افزود شرکت اوباما در این آیین، پیام همبستگی میان دو کشور را به چینی می دهد که روز به روز بر توان نظامی و حضور فعالانهاش در منطقه می افزاید.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز روز یکشنبه با اشاره ای تلویحی به این موضوع، گفته بود «دهلی نو و واشنگتن آمادهاند تا برای کشورهای خود و برای شکل دادن به ویژگی های قرن آینده، در مسیر شراکت جهانی با یکدیگر قدم بردارند».
این نخستین باری است که یک رییس جمهوری آمریکا برای شرکت در مراسم روز هند به این کشور دعوت می شود. پذیرش این دعوت نیز بدین معناست که واشنگتن اکنون روی گسترش پایدار اقتصادی در هند حساب میکند.
آمریکا معتقد است اگر قرار است دهلی نو نقش توازن قدرت را ایفا کند، باید بتواند رشد پایدار اقتصادی داشته باشد. آیین ها و رژه نظامی روز هند امروز (دوشنبه) برگزار می شود.
روز یکشنبه، سران دو کشور در گفت و گوهایشان توافق کردند که آمریکا و هند همکاری های دفاعیشان را گسترش دهند و ارتش های دو کشور نیز رزمایشهای مشترکی برگزار کنند.
اوباما و مودی همچنین برای مشارکت دو کشور در طراحی و ساخت سامانه های دفاعی توافق کردند.
«چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا نیز دیروز گفت واشنگتن و دهلی در زمینه فناوری ساخت ناو هواپیمابر و نیز در بخش موتور هواپیمای جت با یکدیگر همکاری خواهند کرد.