به گزارش خبرنگار دولت «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی وزیر ارتباطات ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران درباره مسئولیت وی در روابط ایران و ترکیه اظهار داشت: روابط ایران و ترکیه با توجه به گستردگی حجم مبادلات اقتصادی دو مسئول در کمیسیون مشترک و به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور داشتیم.
وی اضافه کرد: در این دولت مسئول کمیسیون مشترک و نماینده ویژه یک نفر است و بنده مسئولیتی را در زمینه اقتصادی به عهده دارم کمااینکه در این یک سال شاهد هستیم سطح روابط در حال گسترش است.
واعظی درباره سفر وزیر ارتباطات عراق به تهران اظهار داشت: هفته خوبی بود و شما می دانید که میان ما و عراق روابط گسترده ای وجود دارد با توجه به تعداد زوار مشرف شده به عراق که بیشتر هم ایرانی هستند مذاکرات و توافقات خوبی صورت گرفت.
واعظی همچنین در رابطه با اعطای پهنای باند به کشور عراق گفت: ما در بحث ترانزیت سرمایه گذاری خوبی کردیم و کشورهایی که از لحاظ شرایط و موقعیت جغرافیایی مناسب هستند ترانزیت صوت و دیتا را انجام دادیم که این امر از لحاظ سیاسی و اقتصادی به نفع ماست لذا در نتیجه لزومی ندارد پهنای باندی تولید کنیم و ما می توانیم از طریق خطوط ایران پهنای باند عراق را ارسال کنیم و حتی به دلیل روابط مناسب می توانیم پهنای باند داخل را به عراق بدهیم و این ربطی به این موضوع ندارد که از حجم استفاده مردم در داخل کشور بکاهیم.
وزیر ارتباطات در واکنش به کاهش تعرفه گفت: ما علاقه مندیم که با سفر مردم به کشورهای خارجی از جمله عراق تعرفه ها کاهش پیدا کند زمانی که تعرفه ها میان کشورها براساس توافق است لذا من با وزیر عراق این موضوع را مطرح کردیم و قرار شد بعد از بررسی با اپراتورها خبر نهایی را به ما بدهند.
وی همچنین در مورد تعرفه اینترنت نیز گفت: سیاست دولت کاهش تعرفه است و حتی ما در مقطعی تعرفه اینترنت را بیست درصد کاهش دادیم و نسل سه وچهار را در اختیار مردم گذاشتیم.
وی با تاکید بر اینکه تا دو ماه قبل هر کیلو بایت 5 ریال بود اضافه کرد: این را به یک دهم تقسیم کردیم و در حال حاضر هر کیلو بایت نیم ریال شده است در نتیجه هر کجای دنیا اپراتورها بسته های مختلف را ارائه می دهند در مجموع اپراتور ضرر نمی کند چرا که یکی از اپراتورها بسته خود را دو برابر کرد و با مقاومت مردم مواجه شد لذا این اپراتور بسته های دیگری را اعلام کرد که قیمت پایینی داشت.
واعظی در رابطه با فیلترینگ هوشمند نیز گفت: نامه ای را بسیج چند دانشگاه ارسال کرده است اما باید بگوییم در همه دنیا دو راه بیشتر وجود ندارد یا اینکه کلا سایتی را فیلتر کنند و یا اینکه بخش هایی از سایت را ببندند که دولت روحانی راه حل دوم را انتخاب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد داریم بسیاری از سایت ها سالم است و باید باز باشد تصریح کرد: با در نظر گرفتن انجام دادن فیلترینگ هوشمند فراخوانی را به دانشگاه ها ارسال کردیم و بنا داریم که این راه را استفاده کنیم اما بسیج دانشگاه به جای تشویق کردن پیش گویی عدم موفقیت می کند اما قصد ما و سعی ما در انجام این موضوع است.
وی با اشاره به سه فاز اجرایی در این زمینه اضافه کرد: فاز آزمایشی یک ماهه، فاز ساماندهی سه ماهه و فاز اجرایی شش ماهه از جمله اقدامات ما در این زمینه بوده است که در قسمت اول این یعنی فاز آزمایشی یک ماهه را در اینستاگرام پیاده کردیم و 83 درصد این فیلترینگ هوشمند بومی پاسخ داد.
وی از وارد شدن به فاز دوم اجرایی که ساماندهی سه ماهه است خبر داد و گفت: اگر بتوانیم این سه بخش را پیاده کنیم موفق بوده ایم و تلاش می کنیم چرا که فیلتر کردن هوشمند ساماندهی خاصی را می طلبد و با توجه به پیچیدگی ما تلاش خود را در این زمینه انجام خواهیم داد.
واعظی در ادامه پاسخ به سئوالات در مورد حذف واتس آب و لاین اظهار داشت: وقتی که مجموعه تعداد کاربران انبوه داشته باشد باید تدبیر و تمهیدات در این زمینه اندیشیده شود لذا تلاش ما در وزارت ارتباطات این بوده است که به جای مسکوت کردن اقداماتی انجام دهیم تا چگونگی استفاده از این شبکه ها به صورت بومی فراهم شود.
وی به ساخت شبکه بیسفون اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر 600 هزار کاربر در این زمینه وجود دارد، گفت: امید است بتوان از این موارد بیشتر تولید کرد تا با استفاده از شبکه های ارزان اعتماد مردم نیز جلب شود و با طمانینه کار را پیش بریم.
وزیر ارتباطات در رابطه با وارد کردن پهنای باند نیز گفت: ما پهنای باند را به مقایسه می گذاریم و تمام شرکت های داخلی و خارجی نیز می توانند در آن شرکت کنند و پهنای باند باید در داخل کشور مدیریت شود.
وزیر ارتباطات در رابطه با بحث سازمان فضایی نیز گفت: دولت در حال سامان دهی وضعیتی است از آنچه که به وی به ارث رسیده است لذا براین اساس شورای عالی اداری تصمیم گرفت طبق دولت این سازمان را سرجای خود بگذارد و ما هم به دنبال این تصمیم در شرایط جدید از امکانات، تجربیات متخصصین به درستی استفاده کنیم.
وی همچنین در رابطه با محور شریف صدر نیز گفت: با توجه به اینکه در هفته جاری سازمان فضایی را تحویل گرفتیم کار ما این است که در همه دانشگاه های کشور هر آنچه محصول در این زمینه است استفاده کنیم و دانشگاه شریف یکی از افتخارات ماست.
وی در رابطه با پژوهشکده تحقیقات زیستی وزارت علوم نیز خاطرنشان کرد: این مهم نیز به وزارت علوم برگشته و فعالیت کلیه دانشگاه ها باید در این زمینه مشخص باشد و زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک مرکز ملی فضایی به وجود آید که کارهای سیاست گذاری و کلان را انجام دهد و مابقی اقدامات اجرایی در سازمان فضایی باشد.
ما دوست داریم از شبکه های داخلی حمایت کنیم ولی چه فاید روی گوشی ما که قابل نصب نیست