به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، سید شریف حسینی، نماینده مردم اهواز و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در نشست خبری ضمن تبریک فرا رسیدن ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امیدواریم که مشکلات موجود در این ایام باعث نشود که ملت نتواند جشنهای باشکوه برگزار کند و شاهد حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و حمایت از انقلابی که خودشان به وجود آوردهاند باشیم.
وی در ادامه به بحث ریزگردها که امروزه به گرد و خاک در خوزستان تبدیل شده است، اشاره کرد و گفت: شرایطی که من به چشم میدیدم شرایطی است که آن را میتوان در سایر استانهای همجوار استان خوزستان نیز همچون کرمانشاه، ایلام، بوشهر، مشاهده کرد و این ریزگردها که امروز به گرد و خاک تبدیل شده است برای مردم این شهرها مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی در ادامه با تاکید بر این مطلب که از سال ۱۳۸۰ با پدیده گرد و خاک مواجه بودیم، گفت: ما ریزگردها را از سال ۱۳۸۵ به جد در استانهای مرزی مشاهده میکنیم و این ریزگردها به عنوان مهمان ناخوانده وارد استانهای ما شدهاند و امروز میزبانها توان بیرون کردن این میهمان را از خانه خود ندارند و در این امر مستأصل شدهاند.
حسینی در ادامه به مشکلات اجتماعی، آموزشی، درمانی و اقتصادی ایجاد شده از ریزگردها اشاره کرد و گفت: ریزگردها باعث شده است تا مردم با مشکلات اجتماعی، آموزشی، درمانی و اقتصادی مواجه شدند و زیست محیط ما را دچار تغییر کند به گونهای که زندگی کردن برای مردم امروز سخت شده است.
نماینده مردم اهواز در ادامه بیان داشت: ریزگردها باعث شده است تا ۲۲ هزار نفر از مردم به بیمارستانها مراجعه کنند و این آماری است که ما از بیمارستانهای دولتی داریم و بیش از ۴ و ۵ برابر نیز به بیمارستانها و دستگاههای خصوصی مراجعه کردهاند که مردم با مشکلات عدیده مواجه هستند چرا که امروزه ریزگردها باعث شده است ۶۰ درصد مردمی که بیماری آسم و تنفسی نداشتهاند با بیماری تنفسی روبرو شوند.
وی در ادامه به روزهای سالم و ناسالم سال ۸۹ در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: از ۳۶۵ روز سال ۸۹، مردم استان خوزستان ۴۵ روز خطرناک، ۱۱ روز بسیار ناسالم، ۱۲۷ روز ناسالم، ۵۸ روز سالم و ۶۰ روز پاک را مشاهده کردند این در حالی است که طبق استانداردهای جهانی حالت عادی آلایندگی هوا باید ۱۵۰ تا ۲۵۰ میکروگرم در مترمکعب باشد که دستگاه سنجش در استان در ده هزار میکروگرم را بررسی و نشان میدهد که این مقدار ۶۶ برابر بیشتر از درصد استاندارد است.
وی افزود: از سال ۱۳۸۵ تاکنون نشستهای مختلف، نطقها، سمینار و برنامههای بسیاری شاهد بودیم اما از این همه برنامه و نطق اجرای کامل صورت نگرفته است و این در حالی است که دولتها باید بدانند که مشکل ریزگردها همچون حوادث طبیعی، سیل و زلزله است همانگونه که اگر اتفاقی برای استانی به خاطر حوادث طبیعی پیش میآید همه امکانات به سمت آن شهرها نشانه میرود این امر نیز یکی از حوادث است که باید به آن توجه ویژه شود.
حسینی بیان داشت: دولت قبل و دولت کنونی در بحث ریزگردها برنامهای ندارند چرا که از ۱۱ مورد گرد و غباری که در کشور اتفاق افتاده است ۹ مورد آن کانون داخلی داشته و این امر هنوز از سوی دولتها به خوبی اجرا نشده است و تنها ۸۰ درصد این مورد مربوط به خارج از کشور است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۰ توافق شده بود تا ۲۰۰ هزار هکتار زمینهای که کانون گرد و غبار هستند مالت پاشی شود اما تنها ۲۵ هکتار این امر اجرایی شده است و دولت باید بداند که نفت ملی است، درآمد نفت نیز ملی است و مشکل گرد و غبار نیز یک مشکل ملی است و لازم است که از همان درآمدهای ملی برای حل مشکل این ریزگردها هزینه شود.
وی در ادامه به درخواست نمایندگان از رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: درخواست ما از ریاست جمهوری این است که کمیتهای با تعیین اختیارات کامل و اعتبار مشخص در استانهای که با مشکل ریزگرد مواجه هستند مستقر کند تا این کمیتهها با مستقر در استانها مشکل استانها را در خود استانها برطرف کنند نه این کمیته در تهران تشکیل شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس پرآب کردن تالاب هورالعظیم را یکی از راهکارهای برطرف کردن مشکل ریزگردها برشمرد و اظهار داشت: وقتی حق آبه این تالاب افزایش پیدا کند بخار این تالاب باعث خواهد شد تا ریزگردها سنگین شود و در داخل تالاب فرو ریزد.
وی مالت پاشی ۲۰۰ هکتار از دیگر راهکارهای برطرف شدن مشکلات ریزگردها برشمرد و در ادامه بیان داشت: ریزگردها مشکلات اقتصادی برای کشور به وجود خواهند آورد چرا که تولیدات کشاورزی که باید تاکنون برداشت میشد به دلیل گرد و غبارها برداشت نشده است و آلوده شدن این محصولات به وسیله گرد و غبارها برای سراسر کشور خطرناک است.
نماینده مردم اهواز در ادامه به مهاجرتهای مردم از استان خوزستان اشاره و تصریح کرد: این ریزگردها باعث مهاجرتهای مردم از استان خوزستان به سایر استانها شده است و درخواستهای را ما امروز بر روی میز مدیران میبینیم که این درخواستها قابل توجه است و دولت ضرورت دارد انگیزههای لازم را برای ماندن مردم در این استانها انجام دهد.
عضو هیئت رئیسه مجلس به مطرح شدن طرح الحاق خدمات کشوری در کمیسیون تلفیق اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون تلفیق مصوب کردند که حقوق پایه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد که در استانهای که با مشکل گرد و غبار مواجه هستند تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و بقیه ۲۰ درصد افزایش شود تا شاید ایجاد این انگیزهها باعث شود مردم از استانها به سایر استانها مهاجرت نکنند.
وی خطاب به دولت گفت: دولت برای حل ریزگردها دو راه حل دارد یکی اینکه بیان کند توان حل این مشکل را دارد و دیگری اینکه اعلام کند توان حل این مشکل را ندارد و این مشکل همچون حوادث زلزله و سیل است و از اراده دولت خارج است تا از این طریق انتظارات مردم نسبت به دولت برای حل معضل گرد و خاکها کاهش پیدا کند.
حسینی در ادامه گفت: اگر دولتها برنامهای بلندمدت برای حل معضل ریزگردها تدوین میکردند قطعاً امروز بعد از گذشت ۱۳ سال میتوانستیم این معضل را حل کنیم.
وی در خاتمه به روزهای سالم و ناسالم سال ۹۰ استان خوزستان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۰ مردم استان خوزستان ۵۰ روز خطرناک، ۵۸ روز بسیار ناسالم و ۷۴ روز ناسالم و ۵۵ روز پاک را از ۳۶۵ روز سال به چشم دیدهاند.