به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گلزاری گفت: ادغام این دو حوزه در مجلس ششم مطرح شد که با مخالفت قاطع نمایندگان روبرو شد اما در مجلس هشتم این موضوع بار دیگر طرح شد و با این استدلال که با تبدیل سازمان تربیت بدنی به وزارتخانه می توان در حوزه ورزش از مسوولان اجرایی پاسخ خواست، رای آورد.
وی با اشاره به گذشت 3 سال از ادغام ورزش و جوانان، ادامه داد: به تدریج مشکلات و نارسایی های مربوط به این ادغام خود را نشان می دهد.
گلزاری با اشاره به اینکه مشکلات و حواشی مربوط به ورزش و بی قاعدگی و معضلات موجود در این حوزه که از دوره قبل به دولت فعلی به ارث مانده است، گفت: حجم بالایی از دغدغه ها و انرژی مدیران وزارت ورزش را به خود اختصاص می دهد.
وی اظهار کرد: وجود این گونه مسایل، رسیدگی و توجه لازم به حوزه جوانان را در وزارتخانه با مشکل روبرو کرده است.
گلزاری از کمبود نیروی انسانی، مکان و فضای اداری و بودجه به عنوان مشکلات حوزه امور جوانان وزارت ورزش یاد کرد و با اشاره به اینکه این معاونت یکی از معاونت های هفتگانه این وزارتخانه محسوب می شود، اظهار کرد: اعتبار این معاونت 8 میلیارد تومان است و به قول نمایندگان یکی از فراکسیون های مجلس این بودجه برابر با اجرای یک پروژه 16 کیلومتری راه روستایی و بسیار ناکافی است.
وی با بیان اینکه وزیر ورزش وجوانان نیز به عنوان یک چهره علمی و دانشگاهی و ورزشی معتقد است که این دو حوزه باید از یکدیگر جدا شوند، اظهار کرد: معاون اول رییس جمهوری در همین رابطه و برای بررسی تفکیک این دو حوزه ابتدای مهر ماه امسال به معاونت راهبردی رییس جمهوری ماموریت داده اند.
گلزاری با اشاره به تشکیل کارگروهی با حضور کارشناسان حوزه ورزش و جوانان برای بررسی اجرایی شدن تفکیک این دو حوزه، گفت: با وجودی پیگیری های انجام شده در این خصوص، اقدامات مربوط به این کار با روند کندی پیش می رود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید براینکه باید توانمندی و استعدادهای جوانان را باور داشت، گفت: باید نگاه ها به این قشر، جوان باورانه و جوان یاورانه باشد و در این راستا از هرگونه رویکرد جوان هراسانه و جوان غافلانه که در سالهای اخیر اتخاذ شده بود، پرهیز کنیم.
این مسوول از جوانان به عنوان سرمایه های اصلی مملکت و سازندگان امروز میهن اسلامی و آینده سازان فردای کشور یاد کرد و افزود: جوانان با توانمندی و ظرفیت های بالای خود باید در اداره امور کشور مشارکت جدی داشته باشند.
وی در ادامه از بیکاری، افزایش سن ازدواج، بن بست های همسریابی،ناهماهنگی آموزش ها در عرصه خانواده و وجود متولیان مختلف در این عرصه، بی برنامگی در حوزه های مربوط به مشاوره و مدیریت مسایل مربوط به طلاق را در کنار اعتیاد و خشونت از مهم ترین آسیب های مربوط به جوانان یاد کرد و گفت: این موارد از موضوعات اصلی است که باید در پی حل آنها باشیم.
این مسوول با بیان اینکه پرداختن به برخی امور فرعی ما را از رسیدگی به مسایل اصلی بازمی دارد، اظهار کرد: برخی اوقات موضوعاتی در رسانه ها و در بین برخی افراد در حوزه جوانان مطرح می شود که مشکل و دغدغه اصلی این قشر نیست و ما را از پرداختن به موضوعات مهم و کلیدی در این حوزه بازمی دارد که باید از این کار پرهیز کنیم.
گلزاری از رسانه ها به عنوان پایگاهی قدرتمند برای توجه به مشکلات جوانان و حل آنها یاد کرد و گفت: رسانه ها به عنوان چشمان بیدار جامعه و رکن چهارم دموکراسی توان زیادی برای کمک به حل مشکلات، کمبودها و نارسایی های اجتماعی از جمله در حوزه جوانان دارند.
وی، افزایش مشارکت جوانان در امور کشور را از رویکردهای جدی دولت تدبیر و امید خواند و افزود: دولت جوانان را یک فرصت و نه یک تهدید می بیند و می کوشد تا در این حوزه نگاه و رویکردی جوان باور و جوان یاور داشته باشد.
گلزاری همچنین با اشاره به افزایش آمار طلاق در جامعه و بی تمایلی بسیاری از جوانان نسبت به ازدواج، افزود: دولت به تنهایی قادر به حل این گونه معضلات نیست بلکه باید همه دستگاه ها و نهادها و جامعه باید دست به دست هم دهند تا شاهد کاهش این پدیده ها باشیم.
وی، مشکلات و مسایل اقتصادی را بخشی از دلایل مربوط به طلاق دانست و با بیان اینکه بیکاری از این دسته از مشکلات می باشد، افزود: با این وجود این تصور اشتباه است که همه شغل ها را باید دولت ایجاد کرده و تمام جوانان به استخدام ادارات دولتی در بیایند تا شاهد معضلات اجتماعی نباشیم بلکه باید کاری کرد که جوانان متناسب با توانمندی ها و ظرفیت های خود بتوانند خود را اداره و صاحب شغل شوند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به فعالیت 300 سایت همسریابی به شکل غیرقانونی و افزایش روزافزون آنها، افزود: این سایت ها کمکی به گسترش ازدواج نمی کنند بلکه جوانان را دچار مشکل کرده و آنها را به انحراف می کشانند.
وی، تقویت آموزش های پیش و پس از ازدواج و انجام مشاوره های مربوط به این موضوع و همچنین مدیریت جوانان پس از طلاق را از برنامه های معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش عنوان کرد.
گلزاری با اشاره به محدودیت های اعتباری دولت از جمله در حوزه جوانان، در پایان خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت های مردمی مانند خیرین برای ترویج و گسترش ازدواج و حل مسایل و مشکلات مربوط به این قشر بیشتر استفاده کنیم.