به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسینعلی امیری در نشست خبری با اصحاب رسانه با تقدیر از حضور خودجوش مردم در راهپیمایی 22 بهمن اظهار کرد: از کلیه استانداران سراسر کشور که در استان های خود برنامه های خوبی را برای دهه فجر فراهم کردند تقدیر و تشکر می کنیم.
وی افزود: طبق اطلاعات وزارت کشور هیچ گونه گزارش سو امنیتی در داخل و بیرون از مرزهای کشورمان در 22 بهمن گزارش نشد و این امر نشان از امنیت حاکم در جمهوری اسلامی ایران است.
سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: در هفته گذشته شاهد بودیم که یک باند ضد انقلاب در استان سیستان و بلوچستان با همکاری وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی و شورای تامین استان دستگیر شدند و ما توانستیم مقدار زیادی مواد منفجره،بمب قابل انفجار و اسلحه از آنها کشف کنیم که این موضوع نشان از اشراف دستگاه های امنیتی ما به مناطق مرزی و داخلی کشور دارد.
امیری اظهار کرد: گروهک تروریستی که در سیستان و بلوچستان دستگیر شده اند عوامل اصلی ترورهای چندسال اخیر در منطقه شرق کشور و به خصوص استان سیستان و بلوچستان با همکاری و هماهنگی دستگاه های مربوطه دستگیر شده اند و تحقیقات از آنها آغاز شده و در موعد مقرر نیز احکام آنها از سوی دستگاه های قضایی صادر خواهد شد.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که هیچگونه مشکلی را در 22 بهمن امسال نداشتیم دستگیری اعضای این گروهک تروریستی بود خاطر نشان کرد: دستگاه های امنیتی کشورمان با دقت و اشراف کامل نسبت به گروهک های که فعالیت هایی را برعلیه نظام انجام می دهند وارد عمل می شوند.
وی تصریح کرد: همچنین در ماه گذشته 4هزار و 800 ماشین خدمات شهری توسط معاونت عمران مامور توسعه شهری و روستایی وزارت کشور با حضور معاون اول رییس جمهور صورت گرفت واین تجهیزات در بین مناطق محروم توزیع شد.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به برگزاری نمایشگاه سازمان همیاری شهرداری ها از روز شنبه اظهار کرد: این نمایشگاه به منظور اجرای سیاست های دولت تدبیر و امید از سوی این سازمان برگزار شده است و در آن شرکت ها و سازمان های ذیربط حضور دارند.
امیری با بیان اینکه قرار است روز پنجشنبه وزیر کشور تاجیکستان در راس هیات بلندپایه به ایران سفر کند، خاطر نشان کرد: دراین سفر موافقت نامه امنیتی و انتظامی بین دو کشور انعقاد خواهد شد و قرار است وزیر کشور تاجیکستان با عبدالرضا رحمانی فضلی و سردار احمدی مقدم دیدار و گفتگو داشته باشد.
قائم مقام وزیر کشور همچنین تاکید کرد: نشست مشترک اقتصادی اقتصاد مقاومتی سوم و چهارم اسفندماه با حضور روسای اتاق بازرگانی سراسر کشور، سفرای کشورهای خارجی و سفیران ایران در خارج از کشور برگزار می شود.
وی افزود: در این نشست تلاش داریم کلیات سیاست های اقتصاد مقاومتی را به صورت تبیین شده و شفاف در مهمانان این نشست توضیح و ارائه دهیم.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به شهادت رئیس دادگستری روانسر در 21 بهمن ماه خاطر نشان کرد: پس از بررسی های انجام شده معلوم شد که این اقدام امنیتی و سیاسی نبوده است و ضارب یک شرور است که در دادسرای این شهر نیز دارای پرونده بوده و در حال حاضر دستگیر و تحت بازجویی قرار دارد.
امیری خاطر نشان کرد: وزارت کشور به همت مشاور امور زنان و خانواده این وزارتخانه هفته گذشته توانست پیش نویس سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی را تهیه و تنظیم کند که پس از اظهار نظر معاونت زنان ریاست جمهوری وزیر کشور آن را به دولت تقدیم خواهد کرد.
قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه بحث حاشیه نشینی از موضوعات مهم دیگری است که از سوی وزارت کشور مورد پیگیری قرار دارد خاطر نشان کرد: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و تصرف املاک دولتی از موضوعات مهمی است که شخص وزیر نسبت به آنها نظارت ویژه ای دارد از این رو خوشبختانه وزارت کشور با همکاری دستگاه قضایی توانسته است در راستای آزاد سازی اراضی تصرفی و ساخت و سازهای غیرمجاز اقدامات مثمرثمری را انجام دهد.
وی تاکید کرد: براساس اعلام نظر استانداری تهران تا به امروز 2 هزار و 616 حکم تخریب برای ساختمان های غیرمجاز داده شده است و 1100 اراضی ملی نیز از سال 92 تا 6 ماه اول سال 93 آزاد شده است.
سخنگوی وزارت کشور اظهار کرد: مواجه با پدیده ریزگردها از مشکلات دیگری بود که طی هفته گذشته وزارت کشور نسبت به آن اقدامات قابل توجهی را انجام داده است اما با توجه به اینکه این اتفاق در فرآیند زمانی 10 و 15 ساله رخ داده است باید برنامه ریزی جدی برای حل آن از سوی دستگاه های زیربط صورت گیرد.
امیری تاکید کرد: ورود گردو غبار از کشورهای عراق، سوریه وعربستان متاسفانه در هفته جاری به برخی از استان ها کشور از جمله ایلام سبب شد که ما با قطعی برق روبرو شویم که این موضوع با درایت و مدیریت استانداری ایلام رفع شد.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به تجمع جمعی از مردم خوزستان در مقابل استانداری این استان به دلیل آلودگی هوا خاطر نشان کرد: با مدیریت استانداری و معاونت سیاسی این استان خوشبختانه این موضوع به صورت مسالمت آمیز رفع است تا زمینه برای انجام اقدامات مثمرثمر دیگر انجام شود.
وی تصریح کرد: آقای نجار به عنوان نماینده و رئیس سازمان مدیریت بحران از سوی وزیر کشور در حال حاضر برای پیگیری وضعیت آلودگی هوا به استان خوزستان سفر کرده است اما به طور حتم برای رفع این مشکل دستگاه های مربوطه نیز باید اقدامات لازم را انجام دهند.
سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: قرار شده است وزارت خارجه در راستای مقابله با پدیده ریزگردها اقدامات و هماهنگی لازم را با کشور عراق انجام دهد تا برای حل این موضوع اقدامات جدی صورت گیرد.
امیری با اشاره به نشست دیروز استانداران در وزارت کشور خاطر نشان کرد: این نشست با حضور وزیر نیرو و محوریت مدیریت مصرف آب در وزارت کشور برگزار شد تااقدامات لازم در این باره از سوی استانداران اتخاذ شوند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه وزیر کشور اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار خود قرار داده است، تصریح کرد: در حال حاضر 70 درصد از تریاک مصرفی کشور از خاک افغانستان وارد می شود لذا ما در صدد هستیم با همکاری و تعامل سازنده با این کشور در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی همچنین با اشاره به اظهارات دیروز وزیر کشور در نشست با استانداران تاکید کرد: رحمانی فضلی در این نشست تاکید داشت که استانداران نباید در هیچ کدام از فعالیت های انتخاباتی مداخله ای داشته باشند.
سخنگوی وزارت کشور افزود: این وزارتخانه نیز بنا ندارد هیچ جانبداری را از جریان و یا گروه خاصی در ایام انتخابات انجام دهد لذا بر همین اساس اقدامات لازم را برای برگزاری انتخابات آینده مهیا خواهد کرد.
امیری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر رحمانی فضلی به کشور عراق به منظور رایزنی درباره موضوع ریزگردها و آلودگی هوا در برخی استان های کشور اظهار کرد: وزیر کشور راجع به موضوع ریزگردها سفری را به کشور عراق نخواهد داشت و با توجه به اینکه معاون اول رییس جمهور طی دو روز گذشته به این کشور سفرکرده است به طور حتم نسبت به این موضوع نیز اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه وزارت کشور درباره پدیده ریزگردها متولی اصلی نیست، خاطر نشان کرد: در مجموعه وزارت کشور سازمان مدیریت بحران تنها در این حیطه ماموریت دارد که بودجه آن نیز از سوی سازمان برنامه ریزی تعیین می شود.
وی تاکید کرد: سازمان مدیریت بحران تا به امروز با تمام توان اقدامات لازم را برای مقابله با ریزگردها انجام داده است و وزارت کشور هر چه دولت در این مورد به آن دستور دهد انجام دهد. چنانکه وزیر کشور هفته آینده جلسه مدیریت بحران را برگزار خواهد کرد.
سخنگوی وزارت کشور درباره تعیین زمان انتخابات ریاست جمهوری و خبرگان تاکید کرد: طبق قانون در زمینه انتخابات مجلس باید هیات های اجرایی و نظارتی تشکیل شود که این موضوع درباره انتخابات مجلس خبرگان صرف نمی کند و وزارت کشور صرفاً برگزار کننده این انتخابات است از این رو تمام تلاش خود را برای برگزاری این دو انتخابات به بهترین شکل ممکن انجام خواهد داد.
امیری تصریح کرد: در حال حاضر دو تاریخ 7 و 14 اسفندماه سال 94 از سوی وزارت کشور به شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان پیشنهاد شده است اما تا به امروز شورای نگهبان درباره این موضوع به ما تاریخی را نکرده است.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه تعیین تاریخ انتخابات باید در جلسه رسمی شورا نگهبان مورد بررسی قرار گیرد، گفت: به طور حتم با توجه به اینکه انتخابات فرایند مهمی در کشور محسوب می شود باید در مناسب ترین زمان ممکن تاریخ آن تعیین شود لذا تا به امروز تاریخ دقیق انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی قطعی نشده است اما هر زمان که به یک توافق رسمی رسیدیم تاریخ را اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به تصمیم وزیر کشور مبنی بر استعفای مدیران سیاسی این وزارتخانه پیش از اول اسفند سال جاری برای حضور در انتخابات مجلس خاطر نشان کرد: این تصمیم یا دستور وزیر کشور شامل شهرداران نمی شود زیرا این مجموعه قوانین مربوط به خود را دارد.
سخنگوی وزارت کشور درباره اینکه در حال حاضر پرونده اعضای باند دستگیر شده در سیستان و بلوچستان در چه وضعیتی قرار دارد، اظهار کرد: این پرونده در مرحله تحقیق است زیرا این گروه از سال 86 تا به امروز عامل ناامنی در این منطقه بوده اند و مشکلات بسیاری را برای مردم و کشور ایجاد کردند.
امیری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور وزیر کشور در جلسات برخی از کمیسیون های مجلس تاکید کرد: کمیسیون شوراها و امنیت ملی جز دو کمیسیون تخصصی وزارت کشور محسوب می شود و شخص وزیر کشور باید در آن حضور فعالی داشته باشیم.
قائم مقام وزیر کشور افزود: حضور رحمانی فضلی در جلسات کمیسیون شوراها در روزهای گذشته به دلیل تشریح بودجه بوده است اما مباحثی درباره لایحه احزاب نیز در این جلسه مطرح شد.
وی همچنین درپاسخ به سوالی درباره اینکه چرا روند اعطای مجوز به احزاب در وزارت کشور طولانی شده است، گفت: هفته گذشته قرار بود کمیسیون ماده 10 احزاب تشکیل جلسه بدهد اما به دلیل بررسی بودجه در مجلس و عدم حضور نمایندگان عضو کمیسیون ماده 10 از مجلس شورای اسلامی و برخی از مشغله های کاری این جلسه تشکیل نشد.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به اینکه کمیسیون ماده 10 احزاب تا به امروز عملکرد قابل قبولی را از خود به جا گذاشته است تاکید کرد: تا به امروز این کمیسیون 21 مجوز تاسیس پروانه برای احزاب جدید صادر کرده است و 19 مورد نیز مجوز برگزاری مجمع عمومی سالانه تشکل های سیاسی از سوی این کمیسیون اهدا شده است.
امیری با اشاره به اینکه 35 مورد تقاضای تاسیس حزب در وزارت کشور مطرح است خاطر نشان کرد: کمیسیون ماده 10 احزاب براساس کمیت و کیفیت نسبت به تاسیس احزاب جدید رویکردی را اتخاذ نمی کند بلکه ملاک اصلی عملکرد و نگاه احزاب است تا ما بتوانیم شاهد تاثیر تشکل های سیاسی در جذب فعالیت مردم باشیم.
قائم مقام وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این وزارتخانه مجوزی را برای تجمع فرهنگیان در 10 اسفندماه صادر کرده است، گفت: در زمینه برگزاری تجمع ها وزارت کشور مسئولیت ها را به استانداری ها واگذار کرده است لذا درباره این موضوع باید از استانداری تهران سوال کرد.
وی درباره سرانجام نظام جامع انتخابات تصریح کرد: با توجه به ابلاغ سیاست های کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال حاضر ملاک اصلی درباره انتخابات این سیاست هاست لذا آنچه در وزارت کشور نسبت به این موضوع مطرح بود به پیش از ابلاغ این سیاست ها ارتباط دارد. از این رو ما باید صبر کنیم سیاست های کلی انتخابات در مجمع مورد بررسی قرار گیرد تا درباره نظام جامع انتخابات تصمیم بگیرم.
سخنگوی وزارت کشور درباره آخرین استعلامات حزب اتحاد ملت گفت: اطلاعات پیرامون این حزب به مانند گذشته است و اگر چنانکه استعلامات مثبت باشد کمیسیون ماده 10 نظر خود را درباره آن اعلام خواهد کرد.
امیری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حکم هتل آریانا اظهار کرد: با توجه به نظر کمیسیون ماده 100 و بررسی پرونده هتل آریانا کل ساخت این هتل غیرمجاز نبوده از این رو دادستانی تنها حکم به تخریب سه طبقه از این هتل را داده است و مراحل اجرای این حکم به زودی انجام خواهد شد.
قائم مقام وزیر کشور درباره الحاق چند روستای مازیچال، اجت و محمودیه از توابع تهران به یکدیگر خاطر نشان کرد: براساس یک جمع بندی در حوزه وزارت کشور و تقسیمات کشوری به این نتیجه رسیده ایم که این سه روستا باید الحاق شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر معرفی استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: تا این لحظه کسی به عنوان استاندار محسوب نشده و در حال حاضر در مرحله بررسی قرار داریم و اسامی که در رسانه ها درباره استاندار اراک مطرح می شود تنها گمانه زنی است.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا وزارت کشور نسبت به معرفی کاندیداها از سوی احزاب نظر خاصی دارند خاطر نشان کرد: با توجه به برسی سیاست های کل انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع مطرح شده است اما جمع بندی نهایی درباره آن هنوز اتخاذ نشده و ما منتظریم اعلام نظر مجمع هستیم.
امیری تاکید کرد: برخی از احزاب ما معتقدند تعدادی از صندلی های مجلس باید به آنها تعلق پیدا کنند که وزارت کشور پیگیر این موضوع است زیرا معتقدیم وجود احزاب در فعالیت های انتخاباتی مفید است اما قوانین لازم در این حیطه باید براساس سیاست های کلی انتخابات لحاظ شود.