گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، از «گذر از رنجها» از رَنج نداشته «دنیا» خواهد گذشت، نقشآفرینی «امیر جعفری» در «چهار مضرب»، تمامی سهمیههای عمره مفرده حذف میشوند، مافیای قدرتمند سینما نقشها را بین بازیگران پخش میکند، یکتا ناصر: برای بازی در سینما تن به هرکاری نمیدهم، از «پنجشنبه فیروزهای» نیستان تا «خمپارههای فاسد»ی که در بازار کتاب منفجر شد!، شرم تاریخنگاران سنی از ذکر جزئیات شهادت حضرت زهرا(س)، «لامپ صد» ۳۳۰ میلیون تومانی در سینماها روشن شد! و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
«گذر از رنجها» از رَنج نداشته «دنیا» خواهد گذشت
به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو» ، «گذر از رنجها»، عنوان سریالی به کارگردانی فریدون حسن پور است که قریب دو ماه مخاطبان شبکه یک را هر شب پای تلویزیون کشانده است. این سریال که در شهرهای مختلف و خارج از کشور نیز تصویربرداری شده، روایتگر تاریخ قرن حاضر از بُعد زندگی یک زن روستایی است.
این سریال به دلیل در برگرفتن بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی، در ایام دهه فجر به روی آنتن شبکه یک رفت. سختی های زندگی در دهههای ابتدایی 1300 به ویژه در روستاها، نوع ساختار حکومت در روستاها برمبنای رعیت و اربابی، پایبندی یک زن روستایی متعهد، به خانواده؛ صبر و استقامت درمقابل مشکلات و... تِم اصلی «گذر از رنج ها» بود.
«گذر از رنج ها» مانند هر سریال دیگری، مخاطبان و علاقمتدان خاص خود را داشت. اما آنچه که در نگاه نخست و شاید تا پایان، بیننده را به قاب تلویزیون جذب میکرد، لوکیشن های خوب و جذاب این سریال بود. بی شک استفاده از تصاویر سرسبز شمال کشور در جذب مخاطب موثر بوده است. اما اینکه چقدر ببیننده توانسته است با آن ارتباط برقرار کند، سوالی است که جوابش را باید به عهده خود مخاطب گذاشت.
نقشآفرینی «امیر جعفری» در «چهار مضرب»
عباس شوقی دستیار کارگردان «چهار مضرب» در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» از تولید این اثر سینمایی بعد از ایام نوروز ۹۴ خبر داد و اظهار کرد: فعلا پروانه ساخت این فیلم صادر شده و تهیه کنندگی این کار بر عهده مرتضی شایسته است که به احتمال زیاد بعد از تعطیلات نوروز تولید و ساخت آن توسط کارگردان علی مربی کلید زده خواهد شد.
وی درادامه افزود: حال و هوای داستان «چهار مضرب» کمدی اجتماعی است که به دغدغههای روزمره قشر خاصی از مردم میپردازد و ۸۰ در صد فیلمبرداری این فیلم در تهران صورت میگیرد و ۲۰ درصدنیز در شمال کشور فیلمبرداری می شود.
تمامی سهمیههای عمره مفرده حذف میشوند
سعید اوحدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به کاهش 50 درصدی صدور ویزای عمره مفرده گفت: سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه تمامی تلاش خود را برای حل مشکل به وجود آمده انجام داده اند و همچنان منتظر اجرایی شدن قول عربستان هستیم.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه اظهار داشت: به علت مشکل به وجود آمده 50 درصد تمام پروازهای عمره لغو و یا جابه جا شده و می شوند.
وی همچنین در خصوص برخی سهمیه ها مانند عمره دانشجویی تصریح کرد: تا زمانی که مشکل صدور ویزا برطرف نشود تمامی سهمیه های عمره حذف خواهد شد چرا که اولویت با زائرانی است که فیش دارند و چند سال در نوبت حج بوده اند اما سهمیه ها برای سال آینده حفظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: در صورت برطرف شدن این مشکل وضعیت اعزام ها به روال سابق باز خواهد گشت.
مافیای قدرتمند سینما نقشها را بین بازیگران پخش میکند
لیلا برخورداری بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در پاسخ به کم کاری خودش در سینما، اظهار داشت: یک مافیای قدرتمندی در سینما وجود دارد که نقش ها را بین بازیگران تقسیم می کند و هارمونی خودشان را اصلا بهم نمی ریزند و اگر دقت کرده باشید چندین بازیگر در سال حداقل در شش فیلم سینمایی حضور دارند و تمامی نفش از منفی تا مثبت را به تنهایی بازی می کنند.
بازیگر «خواب و بیدار» در ادامه افزود: همیشه در انتخاب فیلمها دقت نظر خاصی را لحاظ کردم و بهترین پیشنهاد را برای ایفای نقش انتخاب کردهام. البته هیچوقت با پیشنهاد نقش خاصی مواجه نشده ام که بتوانم بخش دیگری از توانایی خودم را اثبات کنم. به این دلیل که کمتر کارگردان و فیلمسازی این ریسک را متحمل می شود تا بازیگر را در یک شمایل جدید و تضاد با فضای ذهنی مردم به کار گیرد.
وی در رابطه با اینکه اهمیت چهره مناسب و فیزیک خوب در حوزه سینما چقدر در تعداد پیشنهاد های بازی کردن موثر است، توضیح داد: چهره و فیزیک مناسب یکی از مولفه های مثبت برای هر بازیگر محسوب می شود که بیشتر در زمینه فیلم های تجاری که در بخش خصوصی ساخته می شود، اهمیت دارد، ولی بخشی از ستارگان سینما چهرهای فوق العاده معمولی دارند و بر اثر تواناییهای که دارند، به بازیگر قابلی تبدیل شدهاند که بهره گیری از آنان بخشی از هزینه های فیلم را در گیشه سینما جبران می کند.
یکتا ناصر: برای بازی در سینما تن به هرکاری نمیدهم
یکتا ناصر بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در پاسخ به فعالیت های اخیر خود، بیان کرد: بعد از بازی در «زندگی جای دیگریست» مقداری سخت گیر شدم و سعی می کنم فیلمی را برای بازی انتخاب کنم که در درجه اول آن کارکتر و شخصیت را دوست داشته باشم و در ذهنم بتوان دغدغه ها و نوع نگاه به زندگی اش را بپذیرم تا آن بازی در اثر سینمایی یا سریال، نقطه مثبتی در کارنامه بازیگریم تلقی شود.
بازیگر« قتل آنلاین» در ادامه افزود: متاسفانه نقش های خاص و متفاوت در سینما بسیار کم و نادر است، هیچ ابایی از پذیرفتن نقش های سخت یا دور از فضای ذهنی مخاطب ندارم ولی مسئله ای که وجود دارد این است که بخش خصوصی و کسانی که سرمایه خود را در این حوزه صرف می کنند کمتر ریسک می کنند، البته بازگشت سرمایه حق طبیعی سرمایه گذار است و هر شخصی پول و سرمایه خود را وقف کاری می کند توقع دارد که چند برابر وقت وهزینه ای را که بر پای کار گذاشته را سود کند تا بتواند به چرخه زندگی و حیات خود ادامه دهد، ولی مطمئنا اگر کارگردان از دانش خوبی در زمینه استفاده از توانایی های بازیگر برخوردار باشد، تهیه کننده را راغب به پذیرفتن انتخاب های خودش می کند.
بازیگر «تولدی دیگر» با اشاره به این که برای بازی در فیلم تن هر مسئلهای نمی دهد، اظهارداشت: قرار نیست در سینما روابط ناسالم باشد و یا برداشت ما این باشد که همه روابط در سینما ناسالم است. بنده تحت هیچ شرایط با هدف دوستی و ایجاد رابطه برای بازی بیشتر در فیلم سینمایی و سریال تن به این مسائل نمی دهم. در خیلی از مراسم های هنری هم که تاثیر بسیار زیادی در دیده شدن یک بازیگر در چشم کارگردان و تهیه کننده دارد به آن صورت حضور پیدا نمی کنم و شخصا توجه چندانی به این مسائل ندارم.
از «پنجشنبه فیروزهای» نیستان تا «خمپارههای فاسد»ی که در بازار کتاب منفجر شد!
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«خمپارههای فاسد» هم آمد
کتاب «خمپارههای فاسد» نوشته «داوود امیریان» با شمارگان 3 هزار نسخه از نشر «فاتحان» به تازگی منتشر و روانه بازار نشر شد.
این کتاب، مجموعه داستانهای دفاع مقدسی برای گروه سنی کودک و نوجوان به صورت طنز است که در 150 صفحه و در 4 رنگ به چاپ رسیده است.
مجموعه داستان «خمپارههای فاسد» دارای یازده داستان با عناوینی نظیر «اسم مادر سمرقند»، «اسیر خودی»، «پلکهای نیمه بسته»، «خمپارههای فاسد»، «صدای خوش در سرزمین عجیب»، «دزدان توالت»، «ستون پنجمی»، «شارلاتان»، «عروسی به صرف میوه و فاتحه»، «مداح فراری»، «من آنم که رستم بود پهلوان»، است.
این کتاب با داستان «اسم مادر سمرقند» اینگونه آغاز میشود:
پنج نفر بودیم همراه و همراز و همدرد. دردمان چه بود؟ رفتن به جبهه. همان 15 _ 16 ساله و شاگرد دبیرستانی. در آن جمع پنج نفره فقط من بودم که چند ماه پیش با هزار دوز و کلک توانسته بودم خودم را به عقبه منطقه عملیاتی برسانم.
اما وقتی شب حمله فرا رسید و خواستند گردان ما را به خط مقدم ببرند، فرمانده گردان آمد سراغم و محترمانه و بدون هیچ رحم و شفقتی حکم اخراج را دستم داد.
شرم تاریخنگاران سنی از ذکر جزئیات شهادت حضرت زهرا(س)
به گزارش خبرنگار«دانشجو»، به مناسبت شهادت حضرت زهرا(س) با کارشناس تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه، محمد حسین رجبی دوانی به گفتگو نشستیم تا در رابطه با نقلهایی که در رابطه با تاریخ شهادت بانو و همچنین شبهاتی که وهابیها در مورد نحوه شهادت ایشان مطرح میکنند از ایشان پرسش کنیم. متن زیر شرح این گفتگو است:
دانشجو: درباره شهادت حضرت زهرا(س) نقلهای متفاوتی است. کدام یک اعتبار بیشتری دارد؟
درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) نقلهای مختلفی وجود دارد به طوری که در برخی نقلها از 40 روز تا 72 و یا 75 روز بعد از رحلت پیامبر را تاریخ شهادت آن حضرت می دادند و در برخی قولها نیز 95 روز نیز وارد شده است.
در بین نقلهای شیعه بیش از همه همان 75 یا 95 روز بعد از رحلت پیامبر(ص) برای شهادت حضرت(س) مطرح است
برخی قولها نیز 6 ماه و بیشتر را بیان داشته اند، البته نقل 6 ماه و بیشتر از آن در منابع اهل تسنن آمده است، یعنی اهل تسنن 6 ماه بعد از رحلت حضرت محمد(ص) را تاریخ رحلت حضرت فاطمه(س) می دانند که البته ما عامل از دنیا رفتن ایشان را رحلت نمی دانیم و معتقدیم که ایشان با شهادت از دنیا رفتهاند.
در کل در بین نقلهای شیعه بیش از همه همان 75 یا 95 روز بعد از رحلت پیامبر(ص) برای شهادت حضرت(س) مطرح است.برخی از علما به نقلی منسوب به حضرت صادق (ع) 75 روز و برخی دیگر به اعتبار نقلی منسوب به امام باقر(ع) 95 روز را اصل قرار می دهند، از نظر اعتباری نیز هر دوی این نقل ها از بقیه معتبر تر هست؛ لذا به هر دو احترام می گذاریم و من باب این که یک روز را باید تعطیل اعلام کرد و عرض ادب کرد ؛نقل 95 روز بعد از رحلت پیغمبر (ص) به عنوان نقل معتبر تر در نظر گرفته شده و آن را تعطیل اعلام کردهاند.
جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو: یکی از جریاناتی که از مدت ها پیش وجود داشته اما در چند سال اخیر رشد کرده، جریانی است که در دل شیعه و در بیوت برخی از علمای قم شکل گرفته است. جریانی که با شیعه قلمداد کردن خود و اظهارعقاید غیر معقول و غیر شیعیاش در شبکههای مختلف ماهواره ای و اینترنتی، به نحوی در حال تخریب چهره اصیل تشیع است. ایجاد و بسط بدعت ها، بدون توجه به مسائل روز جهان تنها یکی از اقدامات این فرقه انحرافی است. مسئله ای که منجر به دشمنی به شیعه و ایجاد دشمنی بین مسلمانان میشود. این فرقه نخستین سفره خود را در هیئات مذهبی پهن کرده و پیروان خود را از بین بچه هیئتیهایی برمیگزیند که احساسات نابی نسبت به ائمه اطهار دارند.
با توجه به اهمیت این موضوع با حجت الاسلام کاشانی، کارشناس دینی و مدرس حوزه علمیه در باب این مسئله به گفتگو نشستیم که مشروح آن را در زیر میخوانید:
دانشجو: شیعه ناب محمدی چگونه است و چه ویژگیهایی دارد؟
حجت الاسلام کاشانی : این سوال خیلی کلی است. شیعه ناب همان کسی است که به معالِم تشیع عمل میکند، یعنی اصول اعتقادی شیعه را باور دارد.اصول اعتقادی شیعه، منابع مکتوب قرآن و روایاتی است که در اعتقادات قطعی هستند یعنی در امهات مباحث اعتقادی، شیعه به خبر واحد یا ظنیات توجهی نمی کنند. شیعه کسی است که با این دو میراث و فرآوری عقل از این دو، منابع اعتقادی خود را پیدا میکند. هر مطلبی را که پیدا کرد نگاه میکند که بزرگان و علمای شیعه در مسئله ای اتفاق نظر داشته باشند و او خلاف آنها فکر کند، خود بررسی میکند که ببیند عقایدش با آنها میخواند یا نه، بعد از این به اعتقاداتش عمل میکند. خصوصیت ویژه شیعه در پیروی است نه هوای نفس. یکی از موارد مهم در پیروی، مسئله ولایت است که در شیعه بحث ساختاری دارد.
ولایت در مرحله نخست اصالتا برای حضرت حق است، که شیعه همانند سایر مسلمین معتقد است ، امر و نهی مخصوص حضرت حق است. وقتی پذیرفت و مسلمان شد و فهمید حضرت حق حکیم و علیم و رحیم است یعنی کار عبث نمیکند و از سر رحمت دستور میدهد حتی اگر ما را به نماز دعوت میکند از شدت رحمتش است برای اینکه به مصلحت عظیمهای برسیم و دچار مفسده کبیرهای نشویم.
«لامپ صد» ۳۳۰ میلیون تومانی در سینماها روشن شد!
به گزارش خبرنگار حوزه سینما «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم سینمایی «لامپ صد» به کارگردانی سعید آقاخانی توانست به فروش 330 میلیون تومانی دست یابد؛ همچنین فيلم سينمايي «چهارباندي» به نويسندگي و كارگرداني محمدجعفر باقري نيا نیز توانست به فروش 50 میلیون تومانی برسد.
هزینه 50 میلیون تومانی برای چهارباند شدن سینما!
فيلم سينمايي «چهارباندي» به نويسندگي و كارگرداني محمدجعفر باقري نيا نیز توانست به فروش 50 میلیون تومانی برسد.
احمد نجفي، نسرين مقانلو، رضا رويگري، نيما شاهرخ شاهي، شهره قمر، نازنين فراهاني، عليرضا جامعي، فلور نظري، هايده حائري، حميد حاجي محمدزاده، فائزه كريمي، هدايت ا... سجادي و (با معرفي) مهتاب سعيدي بازيگران اصلي اين فيلم هستند.
در خلاصه داستان «چهارباندي» آمده: رحيم طوسي در چهارباندي مهرشهر كرج دكه كتابفروشي دارد. طي سرقتي كه در آن محل انجام مي گيرد دو دختر وارد زندگي او مي شوند و... .
«من زندهام» را ناشران خارجی ترجمه میکنند
علیرضا ربانی، مدیر آژانس ادبی غزال در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: نماینده ما سال آینده در نمایشگاه کتاب بولونیا و نمایشگاه کتاب لندن که در ماه آوریل برگزار خواهد شد، شرکت می کند تا بتوانیم رایزنی هایی را با ناشران شرکت کننده در این نمایشگاه ها برای عرضه کتاب های ایرانی انجام دهیم.
وی با اشاره به کتاب «من زنده ام» معصومه آباد اظهار داشت: قرار است به زودی معرفی این کتاب را به ناشران سایر کشورها در دستور کار قرار دهیم و قطعا این کتاب را در نمایشگاه لندن و سایر نمایشگاه های کتاب معرفی خواهیم کرد.
سیره سردار «عبدالله اسکندری» موضوع کتاب جدید اکبر صحرایی
اکبر صحرایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: در حال نگارش زندگی نامه سردار شهید عبدالله اسکندری هستم از سوی نشر شاهد به بنده پیشنهاد شده و تا پایان سال 94 آماده چاپ خواهد شد.
وی ادامه داد: این سردار هشت سال در دفاع مقدس حضور داشته و چند ماه قبل در شهر حما سوریه توسط نیروهای تکفیری داعش به شهادت رسیده است.
نویسنده مجموعه «دارودسته دارعلی» اظهار داشت: زندگی نامه داستانی این شهید از زمان کودکی آغاز می شود
از «کشتی پهلو گرفته» تا «انارهای آسمانی» حضرت فاطمه زهرا (س)
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، این خبرگزاری در نظر دارد تا هر هفته بستهای از کتابهای پیشنهادی متناسب با مناسبتهای هر هفته را به مخاطبان معرفی نماید.
دومین گزارش از سلسله گزارش های «یک جرعه آرامش» به کتاب های منتشر شده با موضوع حضرت زهرا (س) اختصاص دارد.
«کشتی پهلو گرفته» سیدمهدی شجاعی
«کشتی پهلو گرفته» نوشته سیدمهدی شجاعی از جمله نخستین آثار آیینی است که با روایتی متفاوت مروری بر زندگی حضرت فاطمه سلام علیها دارد، این اثر به اندازه ای در خلق داستان موفق بوده که با گذشت چندین و چند سال از خلق آن هنوز اثری در خور و شان مقام فاطمه سلام علیها در ادبیات داستانی ایران نوشته نشده است؛ این اثر از سوی انتشارات نیستان منتشر شده و تاکنون به چاپ چهلم رسیده است.
نویسنده اثر درباره آن می گوید: «کشتی پهلو گرفته» در سالهای اولش خیلی مظلومیت کشید. اینگونه نبود که همان موقع استقبال شده باشد. سال 60 بود یا 61. اما گاهی مظلومیت برای آدم خیلی خوب است چون بعد از آن خدا انقدر مواهبش را زیاد میکند که انسان دوست دارد در مظلومیت باشد. در آن زمان من سردبیر مجله رشد بودم و این کتاب را سازمان پژوهش چاپ کرد و آقایی که در آن زمان مسئول بود و الان هم از شخصیتهای مسئول مملکت است، گفت به هیچ وجه نباید این کتاب به اسم آموزش و پرورش بیرون بیاید چون مواردی در آن هست که ممکن است مشکل ایجاد کند و وحدت شیعه و سنی از بین برود و کتاب که با آرم اموزش و پرورش بود برگشت خورد.
پروپاگاندای «بیانیهنویسهای جنتی» برای پرکردن چالههای فرهنگی دولت روحانی
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» حوزه فرهنگ یکی از کلیدیترین و بنیادیترین حوزهها است تا جایی که از منظر برخی زیربنای حرکتهای اقتصادی، اجماعی و سیاسی تلقی می شود. چه آنجا که خودیها حرکت فرهنگی را رمز موفقیت می دانند و چه آنجا که غیرخودی ها و دشمن برای خروج قطار انقلاب از مسیر اصلی، فرهنگ را به عنوان هدف اولیه تهاجم انتخاب کرده اند. وزارت فرهنگ به عنوان جزئی از ارکان اجرایی حکومت می بایست در راستای این ارزش و اهمیت کوشیده و با اقدامات عملی لازم و کافی وظایف خود را به درستی انجام دهد؛
اما امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با این بدنه عریض و طویل چه می گذرد؟
در شرایطی که می بایست این وزارتخانه به وظایف اجرایی خود رسیدگی کند، وزارت فخیمه ارشاد منتظر می ماند تا پس از آنکه رویدادی فرهنگی یا ضد فرهنگی در گوشه و کنار کشور اتفاق افتاد و صدای اعتراض دیگران بلند شد، بیانیه ای جدید در همان راستا منتشر کند. یک روز «بیانیه ای علیه جو سازی های اخیر»، یک روز «جواب سربالا به علما»، یک روز «گلایه از رسانه ها» و این در حالی است که شخص وزیر ذرهای از مواضع خود کوتاه نمیآید.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم تنها ظرف یک سال گذشته بیش از 10 مورد تصمیم گیری خاص در رابطه با خط قرمزهای ارزشی و دینی داشته است. تصمیم گیری هایی که پای این وزارتخانه را چند باری به صحن مجلس کشاند و موجب شد علی جنتی کارت زرد دریافت کند. حاشیه هایی که در قبال آن وزارت ارشاد نه تنها هیچ اقدام بازدارنده ای از خود نشان نداد بلکه تنها پس از آنکه صدای اعتراض مردم و رسانه ها بلند شد، به انتشار یک بیانیه برای توجیه اقدامات خود بسنده کرده و در نهایت آقای وزیر نیز در نهایت خونسردی از اینکه مردم دیگر بیانیه های این وزارت خانه را باور نمی کنند، اظهار گلگی می کند!
دعوت شاعر ضد انقلاب به جشنواره انقلاب، تلاش برای اعطای مجوز به آثار هنری معاند، بی خبری و بی توجهی به توزیع آزادانه کتب غیر اخلاقی و غیر قانونی در کتاب فروشی های تهران، شکستن تابوی خوانندگی زنان بعد از گذشت 35 سال و حتی عزل مدیران منتقد از جمله اقدامات عجیب این وزراتخانه است.
از به نیزه کشیدن قانون توسط عدهای تا «شاهزاده روم»ی با ۱۵ اصلاحیه!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
تولید «آراز» به سال 94 موکول شد
جمال شورجه تهیه کننده فیلم سینمایی «آراز» به کارگردانی قربانعلی طاهریفر درباره زمان آغاز فیلمبرداری این فیلم گفت: به دلیل عدم حمایت سازمان سینمایی و قراری که برای جمایت از فیلمهای اول داشتند تاریخ پروانه ساخت این فیلم بهمن ماه به پایان رسید و به همین دلیل پروژه متوقف شده است اما پروانه ساخت را تمدید خواهیم کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بحث حمایت از فیلم های اول به بنیاد سینمایی فارابی واگذار شده است احتمالا تولید این فیلم در ابتدای سال 94 خواهد بود اما به دلیل فیلمنامه «آراز» که در زمستان میگذرد متاسفانه ما فصل زمستان 93 را از دست دادیم.
شورجه گفت: همه چیز منوط به حمایت بنیاد فارابی در روزهای ابتدایی سال 94 خواهد بود.
گفتنی است، «آراز» تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزه افرادی که در نجف با امام راحل در ارتباط هستند را با رژیم ستمشاهی به تصویر میکشد.
عدهای قانون را سر نیزه کردهاند
حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در مراسم تجلیل از هیات انتخاب و داوران بخش های مختلف سی و سومین جشنواره فیلم فجر که شامگاه امشب ۶ اسفندماه در هتل انقلاب برگزار شد در سخنانی گفت: به زودی انتخابات صنوف خانه سینما را خواهیم داشت و قبل از برگزار شدن این انتخابات باید نکاتی را متذکر شوم. اول اینکه به کسانی که نگران بی قانونی هستند این اطمینان را می دهم که امکان ندارد انتخاباتی خارج از شرایط و مقررات برگزار شود. من این قول را می دهم که این انتخابات بدون تخطی از قانون برگزار خواهد شد اما از سوی دیگر به همه کسانی که قانون را بر سر نیزه گذاشته و بی قانونی را سرمشق خود قرار داده اند می گویم که دیگر خبری از بی قانونی نیست پس بهتر است بی جهت استرس ایجاد نکنند.
بعضی از گلایههای نویسندگان در خصوص ممیزی را قبول دارم
غلامعلی حدادعادل در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص سیاست های فرهنگی دولت به ویژه در حوزه کتاب گفت: بنده از کسانی هستم که معتقدم کتاب در جامعه ما که انقلاب کرده ایم و می خواهیم از فرهنگ معنوی در برابر استکبار جهانی دفاع کنیم، حتما نیاز به ممزی دارد.
احتمال کاهش اعزامهای عمره نوروزی
سعید اوحدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی در اعزام عمره مفرده گفت: از حدود ۲ هفته قبل سفارت عربستان و کنسولگری این کشور در مشهد، در یک اقدام هماهنگ صدور ویزا را ۵۰ درصد کاهش داد.
در پی این اقدام جلسات متعددی با مسئولین عربستانی انجام شد و آنها قول مساعد دادند که روند صدور ویزا به حالت اولیه خود بازگردد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه تصریح کرد: پس از یک هفته اعلام شد که کمبود نیروی انسانی مهم ترین علت این مشکل بوده است بنابراین وزارت امور خارجه کشورمان شرایط را برای استقرار نیروهای عربستانی در کنسولگری هایشان مهیا کرد توقع می رفت که این مشکل برطرف شود.
وی در ادامه با بیان اینکه با نگاه مثبت و حقوق زائر اقدامات از جانب حج و زیارت ایران انجام شده است، افزود: متأسفانه این مشکل حل نشد که در نتیجه آن مجبور شدیم پرواز ده کاروان را در روز پنج شنبه جابه جا کنیم.
اوحدی در ادامه گفت: با توجه به این موضوع؛ پروازهای امروز در قالب چهار کاروان از استان های فارس و خراسان جابه جا می شوند، همچنین جابه جایی های در پروازهای فردا صورت خواهد گرفت.
«حاج مرزوق» آماده نمایش می شود
بابک مینایی مستند ساز در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در رابطه با حال و هوای «حاج مرزوق»، اظهار داشت: این مستند 54 دقیقهایی نگاهی به زندگی شخصی و شاگردان و اقدامات «حاج مرزوق حائری» در نوحهخوانی در ایران دارد.
بسیاری از سنتهای مذهبی و مراسمهای عزاداری در ایران برگرفته از آموختههای حاج مرزوق بوده که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
برپایی آیین شبهای مسلمیه در شاه عبدالعظیم حسنی(ع)
نامگذاری ایام دهه اول محرم
سینهزنی به سبک واحد
فینه به سرگذاشتن مداحان اهل بیت