به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین دوره جشنواره شعر فجر در اختتامیه این جشنواره که عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد، با بیان اینکه جا دارد در این مراسم یاد کنیم از سیمین بهبهانی و مشفق کاشانی که در امسال از میان ما رفتند، گفت: جشنواره شعر فجر امسال فرآیند تجربه های هفت دوره قبل را در خود جمع آوری کرد و با هم اندیشی شاعران به آیین نامه ای مکتوب رسید تا شیوه برگزاری این جشنواره از تنگناهای تصمیمات فردی لحاظ شود.
امینی افزود: داوری کتاب های شعر منتشر شده در سال ۹۲ در این جشنواره نشان دهنده رهاورد شعر فارسی در سال گذشته بوده و جلسات شعرخوانی جشنواره نیز ابزاری بوده تا نظر جامعه و رسانهها به شعر برای بار دیگر جلب شود.
در ادامه مراسم مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی با بیان اینکه جشنواره شعر امسال برای اولین بار در کشورهای همسایه نیز محفل شعرخوانی داشته است، گفت: میزان نزدیکی ما با کشورهای فارسی زبان همسایه مان از نقطه نظر فرهنگی بیشتر از یک محفل شعر است؛ با این حال امیدواریم این حرکت بتواند پشتوانه ای برای ارتباط فرهنگی بیشتر میان این کشورها باشد.
وی با بیا اینکه نهمین دوره جشنواره شعر فجر همچنین برای اولین بار مبنای بخش رقابتی خود را بر داوری کتاب قرار داد، ادامه داد: افزایش میزان جوایز باعث شد که بخش رقابتی این دوره از جشنواره نفس گیرتر شود.
قزلی تصریح کرد: امسال کم حاشیه ترین جشنواره شعر را داشتیم، با این حال بیشتر سلیقه های شعری که در عناد با جمهوری اسلامی نبودند، در این جشنواره دیده شدند و توانستیم اعتماد برخی از سازمان های خارج از وزارت ارشاد را برای برگزاری این جشنوار جلب کنیم.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی با بیان اینکه امیدوارم روزی برسد که ادبیات به طور کامل از زیر دین بودجه های دولتی خارج شود، خاطر نشان کرد: بنیاد ادبیات داستانی بنگاه سیاسی نیست. معیار ما قانون است و با قانون به خدا و مردم پاسخگو خواهیم بود.