به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدباقر نوبخت در دهمین همایش سراسری روسا و مدیران راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به هدفمندسازی یارانه ها گفت: انرژی که در اختیار مردم قرار می گیرد نسبت به قیمت های منطقه ارزان تر است براین اساس پیش بینی شد تا به سمت قیمت های فوق منطقه ای پیش رفته و ۳۰ درصد از درآمد حاصل از آن به تولید، ۲۰ درصد به خزانه دولت برای انجام کارهای عمرانی و ۵۰ درصد به مردم بازگردد اما این اتفاق نیفتاد.
وی اضافه کرد: از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان که تاکنون از منابع حاصل شده باید حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان آن بین خانواده ها تقسیم شود اما نه تنها نیمی از این مبلغ تقسیم نشد بلکه از منابع دیگر برای تامین یارانه ها استفاده کردیم.
نوبخت افزود: در این راستا ۴۷ هزار میلیارد تومان از خزانه، پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از بانک مرکزی و پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی گرفته شد تا یارانه ها به مردم تعلق گیرد هرچند دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام آمادگی کردند که نیازی به دریافت یارانه ها ندارند.
وی در مورد بودجه سال جاری گفت: بودجه سال جاری در حدود ۲۱۱ هزار میلیارد تومان در قانون پیش بینی شده است براین اساس در لایحه بودجه سال آینده ۲۲۴ هزار میلیارد تومان با شش درصد رشد افزایش یافت و از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی این میزان را به ۲۳۶ هزار میلیارد یعنی پنج درصد افزایش داد که این بودجه بین اعتبارات جاری مثل حقوق و دستمزد و پروژه های عمرانی توزیع می شود.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: با همکاری مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی بودجه سال جاری (۲۳۶ هزار میلیارد تومان) به گونه ای برنامه ریزی شد تا از منابع نفتی کمتر و ازمنابع غیر نفتی بیشتر در این بودجه استفاده شود در واقع ترکیب این منابع به گونه ای است که سال آینده وابستگی به درآمد نفتی کاهش و منابع غیر نفتی مثل مالیات و گمرکات افزایش یابد.
وی تصریح کرد: البته افزایش مالیات طوری نیست که ضرایب و نرخ مالیاتی افزایش یافته و فشاری بر مردم تحمیل شود بلکه پایه های مالیاتی را گسترش داده و فرارهای مالیاتی از طریق سیستم های امور مالیاتی شناسایی می شوند که افراد زیادی شناسایی شده اند.
به گفته نوبخت اکنون بیش از ۹۵ درصد منابع از طریق شناسایی فرارهای مالیاتی تحقق یافته است.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: از دیگر موارد منابع غیر نفتی در حوزه عوارض و مالیات، درآمدهای جرایم ناشی از تخلفات رانندگی است که البته در بودجه به این عدد به عنوان یک منبع در آمد زا نگاه نشده است بلکه یک عامل بازدارنده تلقی می شود و بخشی از آن در واحد های مرتبط با ناجا هزینه می شود.