به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از فایننشال تایمز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، با توجه به اینکه تاثیرات ناشی از سقوط قیمت نفت «همچنان مسیر خود را ادامه می دهد»، بازار نفت باید خود را برای آشفتگی بیشتر آماده کند.
در گزارش ماهیانه آژانس بین المللی انرژی آمده است: «در مواجهه با این وضعیت، به نظر می رسد که قیمت نفت در حال تثبیت شدن است. اما این توازن، یک توازن بسیار متزلزل است.»
در این گزارش همچنین آمده است، عرضه بی وقفه نفت خام از سوی آمریکا که تا حدی عامل فزونی عرضه در بازار بوده است «تاکنون نشانه چندانی از کند شدن از خود بروز نداده است» و همچنان روند آن بر خلاف پیش بینی هاست.
مجموع تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به 12.6 میلیون بشکه در روز بوده که بالاتر از متوسط 11.8 میلیون بشکه در روز سال 2014 بوده است.
در گزارش آژانس هشدار داده شده که حجم ذخایر نفت خام آمریکا به شدت بالاست و این کشور «ممکن است به زودی با محدودیت هایی در زمینه ظرفیت ذخیره نفت خام مواجه شود» و این می تواند منجر به تشدید افت قیمت شود.
عرضه جهانی نفت در ماه فوریه با 1.3 میلیون بشکه در روز افزایش نسبت به سال گذشته، به 94 میلیون بشکه در روز رسیده است.
این افزایش تا حدی ناشی از رشد 270 هزار بشکه ای تولید کشورهای غیر عضو اوپک و رسیدن آن به 57.3 میلیون بشکه در روز بوده است. عرضه نفت اوپک نیز در ماه فوریه 90 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به 30.22 میلیون بشکه در روز رسیده است.
کاهش تولید کشورهای لیبی و عراق با افزایش تولید در کشورهای ایران، عربستان و آنگولا جبران شده است.
تقاضا برای نفت خام و فرآورده های نفتی نظیر بنزین یا سوخت دیزل تحت تاثیر خریداران فرصت طلب و تجار ذخیره کننده سوخت رشد داشته است.
تقاضای جهانی نفت در سه ماهه پایانی سال 2014، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 900 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
آژانس بین المللی انرژی همچنین پیش بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال 2015 را 75 هزار بشکه در روز افزایش داده و به یک میلیون بشکه رسانده است. بدین ترتیب بر اساس این پیش بینی، میزان تقاضا برای نفت در سال جاری میلادی 93.5 میلیون بشکه در روز خواهد بود.