به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، این شبکه خبری در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: با آغاز بررسی جزئیات سازوکار لغو تحریمها علیه ایران در مذاکرات هستهای این کشور با آمریکا، تنش به وجود آمده باعث کاهش سطح خوشبینی ناشی از توافق در مورد بندهای فنی شد. اختلاف نظر های جدی در دیدگاه های دو طرف ایران و آمریکا درباره لغو تحریمها مطرح است.
«موسی عاصی» خبرنگار شبکه المیادین در لوزان سوئیس گفت: مذاکرات لوزان با آزمون بزرگی روبروست. پیشرفتی که در بندهای فنی به دست آمد و فضای مثبتی که در روزهای نخستین مذاکرات ایجاد شد، با تنشها در جلسات گفتگوها در مورد سازوکار لغو تحریمها ضعیف شد و بر اساس اطلاعات تایید شده نزدیک است که مذاکرات را به شکست بکشاند. هنوز هیچ راهی برای باز کردن گره اصلی در مذاکرات پیدا نشده است.
در ادامه این گزارش پس از پخش بخشی از سخنان «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران آمده است: دیدگاه آمریکا آن است که تحریمهای بین المللی بر ایران ادامه داشته باشد تا زمانی که تهران با صراحت ثابت کند برای تولید سلاح هسته ای تلاش نخواهد کرد و نظارت واقعی بر تاسیسات این کشور را خواهد پذیرفت.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» گفت:«آمریکاییها می گویند مسئله مربوط به قدرت راستی آزمایی در مورد صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران است. اگر تهران به توافق ها پایبند باشد، تحریمها لغو خواهد شد. صبر واشنگتن چه در کنگره و چه در کاخ سفید در حال پایان یافتن است. به اعتقاد من، کنگره در مسیر اعمال تحریمهای جدید علیه ایران حرکت می کند و آن را برای واداشتن ایران به مذاکرات ضروری می داند.»
خبرنگار این شبکه خاطر نشان کرد: آمریکاییها و به طور کلی غربیها لغو فوری تحریمها بلافاصله پس از امضای توافقنامه را رد می کنند و طرف ایرانی آن را مسئلهای قابل قبول نمیداند.
یک روزنامه نگار ایرانی به المیادین گفت:«ایران نمی تواند با این پیشنهاد موافقت کند. قطعنامه شورای امنیت که تحریمها علیه ایران را اعمال می کند در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد است و همه کشورهای جهان را ملزم می کند تا تبادل تجاری با جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنند. امضای توافقنامه بدون لغو تحریمها تضمین نمی کند که این تحریمها در آینده لغو شود. شاید این تحریمها برای سال های متعددی همچنان علیه ایران اعمال شود.»
خبرنگار المیادین افزود: از نظر ایرانیها امضای هر نوع توافقنامهای بدون لغو فوری تحریمها به معنای تمدید محاصره این کشور است. مذاکرات هسته ای ایران در دشوارترین مرحله اش قرار دارد. موضع دو طرف ایرانی و آمریکایی درباره توافق برای سازوکار لغو تحریمها همچنان با یکدیگر فاصله دارد. اما دو طرف پس از تنش در مذاکرات تاکید کردند به ادامه گفتگوها اصرار دارند.