به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی در نشست علنی امروز (سهشنبه ۲۵ فروردین) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ملی پژمانفر گفت: سوالی که از بنده شده است مبنی بر آن بود که چرا پهنای باند کشور توسعه پیدا میکند؟ در پاسخ باید بگویم توسعه پهنای باند زیرساخت توسعه اینترنت در کشور است و دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک و برنامههای مختلفی که از اهداف این وزارتخانه بود را عملیاتی کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم ادامه داد: در جریان سوال نماینده محترم از بنده استناد به ماده دوم برنامه پنجم توسعه شده است که در این ماده اشاره شده است دولت موظف است بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور و نظامنامه پیوست فرهنگی که تا پایان سال اول برنامه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی میرسد نسبت به تهیه پیوست فرهنگی برای طرحهای مهم و جدید اقدام کند که در تبصره آن نیز عنوان شده معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی در ابتدای هر سال عناوین طرحهای مهم موضوع این ماده را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کند.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده مذکور، این پروژه به وزارت ارتباطات ابلاغ نشده است و مسئولیتی نیز به عهده ما نیست اما آنچه که انجام شده و ما نیز کارهایمان را بر اساس آن انجام میدهیم بر اساس دو ضابطه صورت میگیرد اول پیوستی است که در ارتباط با ارایه خدمات پیام چند رسانهای انجام میشود که در چهار ماده و ۳۹ بند است و در تاریخ ۲۵ شهریور ۸۷ تصویب و بر اساس ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت ارتباطات است که ما نیز آن را به همه اپراتورها ابلاغ کردیم.
واعظی یادآور شد: مصوب دیگر این وزارتخانه تحت عنوان ضوابط ناظر بر میزبانی و تبادل محتوا در شبکههای ارتباطی و فناوری اطلاعات است که در ۸ ماه و ۱۰۴ بند تصویب و به همه اپراتورها ابلاغ شده است لذا همه فعالیتها بر اساس ضابطههایی است که این مهم را ابلاغ کردهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری سوال نمایندگان از وی درمورد ممنوعیت برای توسعه پهنای باند به دلیل بهرهبرداری شبکه ملی اطلاعات در سال ۹۴، افزود: باید گفت که اکنون اپلیکشنهای مختلفی از شبکه ملی اطلاعات را اجرایی میکنیم و هیچ ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد و از سوی هیچ نهادی ابلاغ نشده که مانع از گسترش پهنای باند کشور شویم.
وی تاکید کرد: در ماده ۴۶ برنامه پنجساله وزارت ارتباطات مکلف شده که ۶۰ درصد خانوار و صددرصد کسب و کار را به این شبکه ملی اطلاعات بپردازیم.
واعظی درباره سوال دیگر پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات درباره توجه به ظرفیتهای داخلی، یادآور شد: این مهم جزو اولویتهای وزارتخانه به حساب میآید و در پروژههای مختلف از تجهیزات داخلی استفاده کردیم مانند خط تهران - اصفهان و تهران – خوزستان و شهرهای مختلف و همچنین پروژه به نام پروژه توانا نیز برای شرق کشور تعریف کردهایم تا از تجهیزات داخلی استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درباره محتوا نیز باید اذعان داشت این وزارتخانه راهاندازی مراکز دادهها را راهاندازی کرده است؛ زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد ۱۰ درصد محتوای فاخر استفاده کنندگان از داخل تهیه میشد و ۹۰درصد از خارج، اما اکنون با اقداماتی که انجام شده ۳۶ در صد مردم از محتوای داخلی استفاده میکنند و ۶۵ درصد از خارج این نشان دهنده حمایت این وزارتخانه از تولید محتوای فاخر در داخل کشور است.