به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی عصر امروز در نشست خبری که در مرکز فقهی تخصصی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با تأکید بر اینکه در این مرکز پژوهشی و آموزشی موضوعهای مختلف دینی در ارتباط با شبهات عنوان شده از سوی دشمن مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار کرد: پژوهشهای انجام شده در این مرکز یکی از نقاط تحولی حوزه است، چراکه در دهههای گذشته چنین مراکزی که به صورتی تحقیقی و آموزشی فعالیت داشته باشد، وجود نداشتهاند.
وی فعالیت مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) را احیاگر اعتقادات شیعه دانست و تصریح کرد: در اینگونه مراکز علاوه بر پاسخگویی به شبهات دینی از درون منابع ارزشمند شیعه حقایق و معارف ناب استخراج میشود.
رئیس مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه دنیا به سمت معارف اهل بیت(ع) گرایش پیدا کرده است، گفت: گروهی علیه ایران تبلیغ میکنند که ایران به دنبال نفوذ سیاسی در منطقه است، اما این افراد باید بدانند که آموزهها و اهداف ایران اسلامی از معارف اهل بیت(ع) برگرفته است.
وی با اشاره به اینکه مرکز تخصصی مذکور کادر سازمانی مناسبی دارد، تصریح کرد: شورای پژوهشی، آموزشی و فضای مجازی مناسبی در این مرکز گردهم آمدهاند تا بتوانند به خوبی در برابر شبههافکنیهای دشمن ایستادگی کنند و تا کنون در بخش فضای مجازی ارائه 25 مقاله برای پاسخ به 20 شبهه و 15 مورد حدیثشناسی انجام شده است
آیتالله فاضللنکرانی داعش را تهدیدی برای مجموعه بشریت خواند و گفت: نیروهای گروهک تروریستی داعش میخواهند اعتقادات و راه سلفی را در پیش بگیرند به همین علت در کنار فعالیتهای آموزشی این مرکز 16 همایش و 15 نشست علمی با موضوع مفهومشناسی و جریانشناسی سلفیگری برگزار شده که نیازهای جامعه اسلامی بوده است.
وی به حضور جمعی از اساتید برجسته الازهر مصر در این مرکز اشاره کرد و افزود: اکنون این استادان ارتباط میان حوزه علمیه قم و الازهر مصر هستند و این ارتباط مدیون حرکتهای پژوهشی و علمی این مرکز است، زیرا در این مرکز معارف اهل بیت(ع) را به استفاده از آموزههای قرآنی به اثبات رساندهایم.
آیتالله فاضللنکرانی از تهیه موسوعه عقاید ائمه اطهار(ع) در دو جلد یاد کرد و گفت: در سال جاری برای تکمیل این موسوعه در 15 جلد تلاش و مباحث دیگر از جمله بررسی عقاید برخی از ادیان مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه بخشی از مرکز مذکور به طلاب خارجی اختصاص داده شده است، یادآور شد: علمای افغانستان خواستار حضور طلاب خارجی آموزش دیده در این کشور هستند تا بتوانند شبهات موجود در کشور افغانستان را برطرف کنند.
این استاد برجسته حوزه علمیه به فعالیت کتابخانه جامع در ارتباط با مباحث امامت اشاره کرد و افزود: تربیت محقق مذاهب اسلامی یکی از اولویتهای مرکز تخصصی فقهی ائمه اطهار(ع) است به همین علت برخی پژوهشهای این مرکز به عنوان متون درسی برای برخی از دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه امام صادق(ع) مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به حادثه ناگوار در فرودگاه جده و هتک حرمتهایی که در مدینه و مکه به شیعیان به ویژه علما شده است عنوان کرد: افرادی در برخی از نقاط عربستان قرار داده شده که زائران شیعه را هتک حرمت کنند، در دوران حیات امام خمینی(ره) کشتار بزرگی در عربستان رخ داد و ایشان حج را تعطیل کردند؛ حادثه زشت فرودگاه جده کمتر از آن کشتار نیست، چراکه همه ایرانیها را متأسف کرده است.
آیتالله فاضللنکرانی گفت: اگرچه این اقدام زشت توسط وهابیون و با برنامهریزی انجام شده و حتی اگر دولت عربستان بگوید رفتار شخصی بود، باید بگوییم چرا در سالهای گذشته رخ نداده است و این موضوع درست نیست، چراکه حکومت با این حرکت یک دشمنی آشکاری را با حکومت ایران و مذهب تشیع اعلام میکند.
وی از مطالب سخیف گفته شده علیه ایران و مذهب تشیع توسط امام جماعت مسجدالحرام انتقاد کرد و افزود: حرفهای او کمتر از عمل زشت مأموران فرودگاه جده نیست، چراکه صحبتهای خود را به صورت شیطانی به شیوهای مطرح کرده تا مخاطبان او نسبت به شیعیان تحریک شوند.
آیتالله فاضللنکرانی با تأکید بر اینکه علمای اهل سنت دنیا به ویژه ایران باید نسبت به صحبتهای فرد مذکور موضعگیری کنند گفت: مسئولان و علما در ایران اسلامی موضعگیری مناسبی نسبت به فرودگاه جده داشتهاند اما اینکه یک فرد شخصی این غلط را انجام داده باید برای همگان روشن و زشتی این حرکت بیشتر در دنیا مطرح شود تا اعتبار ضعیف عربستان در دنیای اسلام از دست برود، همانطور که اکنون از دست رفته است.
وی با اشاره به اینکه هیچ مسلمانی در دنیا از حمله عربستان به یمن رضایت ندارد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی این حمله را همانند حمله رژیم صهیونیستی به غزه دانستهاند؛ عربستان در کار خودش شکست میخورد اما رسانههای دنیای اسلام باید بیاعتباری عربستان نسبت به حرمین شریفین را روشن کنند تا دنیا بفهمد حکومت عربستان صلاحیت این خادمی را ندارد.
این مفسر برجسته قرآن کریم خاطرنشان کرد: اکنون برای حج واجب شرایط خوف خطر وجود دارد و اسلام هم اجازه نمیدهد مسلمان و شیعه مورد حقارت قرار گیرد، چراکه انسان در اسلام کرامت دارد و این کرامت نباید خدشهدار شود.
وی اضافه کرد: در ارتباط با عمره موضوع به خوبی روشن است، چراکه اگر مستحبی سبب انجام یک حرام شود از مستحبی خارج میشود و با توجه به این موضوع زمینه فتوای به حرمت وجود دارد که اگر شرایط مقداری دشوارتر شود، فتوا صادر میشود.
آیتالله فاضللنکرانی با بیان اینکه دشمن برای ایجاد اختلاف میان مسلمانان تلاش میکند تصریح کرد: گروهی از عربستانیها وهابی هستند، بلکه در این کشور از مذاهب مختلف اسلامی از جمله شیعه و سنی حضور دارند و با توجه به این موضوع برخی از جکها و لطیفهها کرامت خودمان را لکهدار میکند.
وی با تأکید بر اینکه باید دولت عربستان از مجموعه ملت ایران عذرخواهی کند، گفت: این عذرخواهی نباید به صورت یک عمل ظاهری و سیاسی باشد بلکه ملت باید اطمینان پیدا کنند که چنین اعمالی دیگر تکرار نمیشود و تا این اطمینان حاصل نشود رفتن عمره از استحباب خودش خارج میشود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از فعالیت 400 طلبه و تربیت 50 مجتهد در این مرکز آموزشی و پژوهشی خبر داد و افزود: با حضور جمعی از کارشناسان فیزیک و علمای دینی جلسات مختلفی برای بررسی مباحث فقهی سلاحهای کشتار جمعی برگزار شد و از این جلسات تا کنون هشت مقاله علمی برجسته تهیه شده است.