به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، پيش از ظهر امروز، 30 فروردينماه با آيتالله سيد محمد خامنهاي، رييس بنياد ايرانشناسي ديدار كرد. در اين ديدار تفاهمنامه همكاري علمي و فرهنگي مشترك به امضاي طرفين رسيد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين ديدار با تأكيد بر توسعه پژوهشهای علمی در حوزه ایرانشناسی، گفت: مراكزي متعدد ايرانشناسي در جهان همچون بنياد بینالمللی ايرانشناسي در مسكو فعالاند و بايد زمينه بهرهمندي از مطالعات اين مراكز را فراهم كنيم. در واقع زمينه لازم براي تحكيم اركان مربوط به ايرانشناسي در خارج از كشور مهيا شود.
ابراهيميتركمان افزود: هماكنون، پژوهشگران روس از امکانات این بنیاد بهرهمند میشوند كه در توسعه روابط فرهنگی دو کشور مؤثر است؛ از اين رو ميتوان به برگزاري اجلاس سراسري ايرانشناسان روس اشاره كرد كه اين مهم همراه با برگزاري سالانه تقويت خواهد شد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به برگزاري دوره ايرانشناسي در كشورمان، گفت: سال گذشته، يك دوره آموزش ايرانشناسي به منظور مطالعه فرهنگ و تاریخ ایرانزمین با همكاري دانشگاه علامه طباطبايي برگزار كرديم كه ميتوانيم امسال، با مساعدت و همكاري بنياد ايرانشناسي، دومين دوره آن را با برنامههاي متنوعتري برگزار كنيم.
وي تأكيد كرد: براي بهرهمندي بيشتر ميتوان اينطور برنامهريزي كرد كه آموزش و طرح مباحث به وسيله بنياد ايرانشناسي انجام شود؛ در كنار آن هم برنامه بازديد ايرانشناسان از اصفهان و شيراز را مهيا كنيم تا از نزديك با تاريخ و آثار باستاني كشورمان آشنا شوند.
ابراهيميتركمان در ادامه پيشنهاد داد: برنامه تجليل از ايرانشناسان بايد يكي از محورهاي برنامههاي مشترك باشد. براي نمونه در جشنوارههاي سالانهاي همچون جشنواره فارابي وزارت علوم، ميتوان تعدادي از ايرانشناسان را دعوت و با اهداي لوح تقدير از آنان تجليل كرد.
وي ادامه داد: در صورت عملي شدن اين طرح، زمينه لازم براي معرفي بيشتر فرهنگ و تمدن ايران اسلامي در خارج از كشور به ويژه از سوي پژوهشگران و محققان، فراهم خواهد شد.
در ادامه، آيتالله سيد محمد خامنهاي، رييس بنياد ايرانشناسي، با اشاره به وظيفه خطير نمايندگيهاي فرهنگي ايران در خارج از كشور، گفت: با توجه به وظيفهاي كه رايزنيهاي فرهنگي كشورمان به منظور ايجاد علاقه و باور نسبت به اسلام ناب، انقلاب اسلامی و مزیتهای جمهوری اسلامی ایران و فرهنگ ايراني در خارج از كشور دارند، بايد زمينه لازم را براي معرفي تاريخ ايران بيش از پيش فراهم كنند.
رييس بنياد ايرانشناسي افزود: از مواردي كه بايد به آن توجه افزونتري داشت، تقويت فعاليتهاي ايرانشناسان است كه اين مهم بدون همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ميسر نخواهد شد.
وي ضمن استقبال از پیشنهاد برگزاري دوره آموزش ايرانشناسي، گفت: بنياد بينالمللي ايرانشناسي همواره در انجام همكاريهاي مختلف با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي پيشگام بوده است. بنابراين از همكاري با اين سازمان در برگزاري دورههاي ايرانشناسي در كشورمان استقبال ميكنيم.
سيد محمد خامنهاي تأكيد كرد: بايد سعي كنيم كه به هنگام برگزاري اين دوره آموزشي و ارايه مباحث درسي از طرح دروس تخصصي استفاده شود تا ايرانشناسان با در اختيار داشتن اساتيد متبحر با ابعاد گوناگون تاریخ و فرهنگ و زبان و ادب ایرانزمین، آشنا شوند.
وي در بخش پاياني سخنان خود، اظهار كرد: از مهمترين برنامههايي كه ميتوان در دستور كار قرار داد، معرفي تاريخ و فرهنگ كشورمان در مقاطع تحصيلي دانشآموزان و دانشجويان و نشريات فرهنگي خارج از كشور است.
بنا بر اعلام اين خبر، در پايان اين ديدار، تفاهمنامه همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و بنياد ايرانشناسي به امضا رسيد. توسعه، تحكيم و تعميق همكاريهاي علمي، پژوهشي، تبادل اطلاعات و تجارب و استفاده بهينه از توان و ظرفيتهاي موجود براي معرفي فرهنگ و تمدن ايراني ـ اسلامي، از اهداف اين تفاهمنامه است.
از جمله بندهاي اين تفاهمنامه ميتوان به تأسيس و تجهيز كرسيهاي ايرانشناسي و اتاقهاي ايران در مراكز فرهنگي خارج از كشور، همكاري در تحقيق، تأليف، تدوين و طراحي طرحهاي ملي و بينالمللي در حوزه ايرانشناسي، ترجمه كتابهاي منتشر شده در مورد ايران در سطح منطقه و جهان، چاپ و انتشار و توزيع آثار مشترك، برگزاري سمينارهاي منطقهاي و بينالمللي دوجانبه و چندجانبه، مشاركت در آموزشهاي مجازي و ايجاد بانك اطلاعات در خصوص اشخاص، اماكن فرهنگي و مراكز ديني و پژوهشي به ويژه اشخاص و مراكز ايرانشناسي، اشاره كرد.