عباس قائید رحمت در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در ررابطه با طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفت: من یکی از طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس بودم و نمایندگان با این هدف طرح مذکور را طراحی کردند که جایگاه و شأن نمایندگی را بالا ببریم.
وی در ادامه افزود: نمایندگان با این طرح به دنبال این بودند تا نمایندگان تمام وقت و انرژی خود را صرف تدوین قوانین کنند نه اینکه به دنبال این باشند که به مسائل جاری حوزه انتخابیه خود باشند.
نماینده مردم ازنا و درود در خانه ملت گفت: در طرح استانی شدن انتخابات نمایندگان تنها نماینده حوزه اصلی خود هستند بلکه نماینده حوزه فرعی نیز خواهند بود و این موضوع محاسن و معایبی دارد که نمایندگان نه تنها مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه خود را در مجلس دنبال خواهند کرد بلکه به مشکلات استان خود نیز خواهند پرداخت و این خود یکی از محاسن این طرح است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در بسیاری از مجامع استانی امروز عزمی برای حل مشکلات کل استان وجود ندارد و امروزه شاهد این هستیم که در برخی از مجامع وقتی موضوعاتی مطرح میشود بجای عزم در حل مشکلات استان هم کاهی میان اعضای نمایندگان مجمع شکل میگیرد.
قائید رحمت در ادامه تصریح کرد: نمانیدگان در این طرح به دنبال هم افزایی و اتحاد نمایندگان استانها هستند چراکه اگر نمایندگان با یکدیگر وحدت داشته باشند و قطعا خواهند توانست پروژههای زمین مانده استان خود را در کمترین زمان اجرایی کنند.
وی در ادامه به معایب طرح نیز اشاره کرد و گفت: یکی از معایب طرح استانی شدن انتخابات این است با اجرای این طرح جناحهای سیاسی و گروهای ثروتمند بخواهند در کمک به رأی آوری نامزدهای انتخاباتی در سراسر استان نمایندگان را مصادره خود کنند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت در ادامه به حضور پررنگ احزاب در طرح استانی شدن انتخابات اشاره کرد و افزود: با استانی شدن انتخابات مجلس باید احزاب فعالتر شوند اما با سوءاستفاده احزاب از نمایندگان در جهت پیشبرد اهداف خود مخالف هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: امروز کشور اسلامی ایران به مجلسی نیاز دارد که سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد و تنها بعد سیاسی آن در جامعه نمود نداشته باشد بلکه مجلس ملی باید باشد و تمام نمایندگان آن از طرف کل ملت انتخاب شوند و تصمیمات نمایندگان نیز ملی گرفته شود.
نماینده درود و ازنا در خانه ملت بیان کرد: با اجرایی شدن طرح استانی شدن انتخابات هزینه برگزاری انتخابات را بالا خواهد رفت و این موضوع با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایرت خواهد داشت و باید در کمیسیون شوراها این مشکل برطرف شود و اگر این اشکال و ایراد در کمیسیون حل نشود به هر گونه که در مجلس این طرح را مصوب کند نهایتا شواری نگهبان مخالفت خواهد کرد.
وی در ادامه به هزینه تلبیغات مجلس اشاره کرد و افزود: هزینه تبلیغات در شهرستانها با استان تفاوت اساسی دارد. در استان نمایندگان باید با وارد شدن در لیستهای تبلیغاتی خود را در استان به دیگر مردم معرفی کنند و نیازی نیست که شخصی تبلیغات کنند.
قائید رحمت در ادامه به شفاف نبودن قانون تبلیغات نمایندگان اشاره کرد و گفت: باید در جهت اجرای طرح استانی شدن انتخابات قانون تبلیغات نامزدهای انتخاباتی نیز شفاف شود تا مبدا نامزدهای انتخاباتی برای تأمین هزینه تبلیغات بعد از اخذ رأی خود را وامدار گروهها و صاحبان ثروت بداند.