به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه فایننشال تایمز ، این روزنامه امروز در تحلیلی نوشت ؛ از نظر کاخ سفید دیگر در رابطه آمریکا با انگلیس ویژگی خاصی وجود ندارد و با روی کارآمدن یک دولت جدید در لندن این رابطه حتی ممکن است ضعیف تر شود.
انتخابات دلهره آور انگلیس و دولت ائتلافی سست بنیادی که به نظر میرسد در پی انتخابات تشکیل شود، تاییدی بر شدیدترین نگرانی های واشنگتن درباره کاهش نفوذ انگلیس در جهان است.
انگلیس که زمانی معتبرترین متحد آمریکا بود، اکنون در بحران بر سر اوکراین و یورو یک بازیگر راه دوراست،کاهش های وسیعی را در ارتش خود به اجرا گذاشته است و اخیرا بر خلاف نظر واشنگتن به یک بانک تحت رهبری چین پیوست.
مهمتر آنکه، دولت اوباما نگران چشم انداز دولت بعدی در لندن است که با توجه به چالش عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا و حمایت قوی از استقلال اسکاتلند حتی ممکن است درون گراتر باشد.
مقامات آمریکا می گویند، هنوز برای روابط اطلاعاتی و نظامی نزدیک با انگلیس ارزش قائلند اما گاهی بنظر میرسد در مورد اکراه کنونی دولت انگلیس از ایفای نقش بزرگتری در عرصه جهان دلخورند.
یک مقام عالی رتبه دولت آمریکا گفت: آنها (انگلیسی ها) هنوز اولین طرفهای تماس های تلفنی ما محسوب می شوند اما گاهی به نظر میرسد حس مشارکت ندارند.
» بر اساس این گزارش رابطه خاص» ضعیف شده بین واشنگتن و لندن همواره با یک عنصر هوچی بازی همراه بوده است که در راستای تلاش انگلیس برای برجسته سازی نقش خود پس از دوره استعمار بوده است. دولتهای پی در پی در آمریکا از نقش انگلیس به عنوان پلی بین آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا، یک میانجی در داخل ناتو و یک حامی قابل اعتماد در شرایط بحران تمجدید کرده اند.
«نیکلاس برنز» سفیر سابق آمریکا در ناتو و مقام رده سوم وزارت خارجه این کشور گفت: تا همین اواخر، انگلیس تا حد زیادی مطمئن ترین، قابل اتکاترین و تواناترین متحد ما بود.
وی ابراز نگرانی کرد که ممکن است انگلیس دیر یا زود دیگر «نقش محوری در امور جهانی» نداشته باشد.
از نظر وی، بسیار عجیب است که آنگلا مرکل به رهبر بلامنازع اروپا تبدیل شده است.
مقامات انگلیسی اعتراض دارند که آلمان همواره سعی دارد نظر خود را در مباحثات بر سر یورو - که انگلیس عضو آن نیست- و حتی در مورد اوکراین با توجه به نزدیکی و روابط آن با روسیه، غالب سازد.
اما نگرانی آمریکا درباره نقش انگلیس همچنین مبتنی بر کاهش نیروی شدید در ارتش انگلیس بوده است که تعداد پرسنل نیروی زمینی را از ۱۰۲۰۰۰به ۸۲۰۰۰ نفر تنزل داده است و نیروی دریایی فاقد یک ناو هواپیمابر کارآمد است.
در همین رابطه «سامانتا پاور» سفیر آمریکا در سازمان ملل کاهش امکانات دفاعی در انگلیس و دیگر بخش های اروپا را «بسیار نگران کننده» خواند و ژنرال «رِی اودیئرو» فرمانده نیروی زمینی ارتش آمریکا ماه گذشته گفت، کوچکتر شدن ارتش انگلیس بدین معنی است که پنتاگون باید تعدیل های لازم را بعمل آورد «تا هنوز امکان همکاری باشد.
واشنگتن نگران است که نتایج انتخابات انگلیس به کاهش بیش از پیش حس مشارکت این کشور بیانجامد. باراک اوباما رئیس جمهور(آمریکا) شخصا رابطه نزدیک معقولی با دیوید کامرون نخست وزیر(انگلیس) دارد و اشتیاقی به برقراری یک رابطه نزدیک با نخست وزیر جدید نخواهد داشت، بویژه آنکه پیش بینی می شود عمر دولت بعدی انگلیس احتمالا کوتاه خواهد بود.
این مسئله از نظر واشنگتن دور نیست که اد میلیبند رهبر حزب کارگر در نطق اخیرش در زمینه سیاست خارجی اشاره چندانی به آمریکا نکرد و از مخالفتش با حملات هوایی آمریکا به سوریه در سال دو هزار و سه بهره برداری می کند.
اما کامرون قول داده است موقعیت انگلیس در اتحادیه اروپا را به همه پرسی بگذارد- مسئله ای که از نظر آمریکا نقش محوری در نفوذ لندن در سطح بین الملل دارد- و بطور قطع نتایج انتخابات مباحثات جدیدی را درباره موقعیت اسکاتلند در درون انگلستان در پی خواهد داشت.
سرخوردگی از دولت کامرون در واشنگتن ماه گذشته کاملا علنی شد و پس از تصمیم لندن مبنی بر پیوستن به بانک سرمایه گذاری زیر بنایی آسیا مستقر در پکن، یک مقام رسمی ارشد آمریکا دولت انگلیس را به همکاری پیوسته با چین متهم کرد.
شخص اوباما نیز به صرف نظر از برخی نقشهای سنتی آمریکا در جهان متهم بوده است و یک مقام رسمی ارشد سابق آمریکا گفت، درون نگری کامرون در مسائل بین المللی به زیان رئیس جمهور بوده است.
به گفته وی، اوباما گاهی بازنده به نظر رسیده است و حضور یک نخست وزیر قویتر در انگلیس و خط دهی او می توانست کمک مهمی برای اوباما باشد.
وی به هشدار معروف مارگارت تاچر به جرج بوش پدر پس از تهاجم صدام به کویت در سال هزار و نهصد و نود و تاکید وی بر «حفظ استواری و قاطعیت» اشاره کرد.