به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سرهنگ محمود پارسا اظهار داشت: با توجه به تصویب ماده واحده قانون بودجه سال ۹۴ در مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعیین تکلیف جریمه مشمولان غایب و فراری و ابلاغ قانون به دولت جهت اجرایی شدن، بر آن شدیم به بیان جزئیات این طرح برای اطلاع بیشتر مشمولان بپردازیم.
معاون وظیفه عمومی فرمانده نیروی انتظامی استان کرمان ادامه داد: افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت (از اول ماهی که طی آن به سن ۱۸ سال تمام میرسند) تحصیل آنان به اتمام رسیده باشد (فراغت، انصراف و ترک تحصیل منجر به اخراج) از اول ماهی که طی آن ماه به سن ۱۸ سال تمام میرسند وارد غیبت میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از متقاضیان استفاده از این قانون در اسفند ۹۳ درخواست خود را با ثبت نام در یکی از دفاتر پلیس + ۱۰ آغاز نمودهاند.
پارسا ادامه داد: در مرحله بعد، سازمان وظیفه عمومی مدارک تحویلی متقاضیان را مورد راستیآزمایی قرار داده و بهترتیب اولویت در چهار دسته مشمولان با مدرک تحصیلی فوقلیسانس و بالاتر، مشمولان با مدرک کاردانی و کارشناسی، مشمولان دیپلم متولد ۱۳۶۳ به بعد و مشمولان دیپلم و زیر دیپلم قبل ۱۳۵۳ مورد بررسی قرار میگیرند.
وی افزود: پس از مرحله راستی آزمایی مشمولان باید برگ تعهدنامه محضری مربوط به صحت اطلاعات داده شده را از سایت سازمان وظیفه عمومی دریافت و تکمیل کنند.
پارسا ادامه داد: البته قبل از آن پیامکی برای متقاضیان ارسال خواهد شد و در ادامه مبلغ جریمه واریزی از طریق پیامک به متقاضیان اعلام میشود که موظفند ظرف مدت اعلامی در پیامک آن مبلغ را به شناسه بانکی که اعلام میشود واریز نمایند.
وی اظهار داشت: در این قانون تنها برای متقاضیان متأهل ۵ درصد و بهازای هر فرزند هم ۵ درصد از کل جریمه کسر میشود که البته مشمولانی که حتی فرزندی را بهعنوان فرزندخوانده قانونی تحت تکفل دارند نیز مشمول این قانون میشوند.
پارسا افزود: قسطبندی یا هرچیز مشابه هم در قانون پیشبینی و ابلاغ نشده و متقاضیان باید در موعد مقرر که در پیامک به آنها اعلام میشود وجوه جریمه را به حساب واریز نمایند.
وی تأکید کرد: ثبت نام تا پایان سال ۹۳ بوده که امیدواریم با فراخوان مجدد سازمان وظیفه عمومی افرادی که در اسفند ۹۳ نتوانستهاند ثبت نام کنند به این طرح بپیوندند.
میزان جریمه مشمولان غایب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه براساس مدرک تحصیلی با پایه ریالی بهشرح ذیل است؛
زیر دیپلم ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دیپلم ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
فوقدیپلم ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
لیسانس ۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
فوقلیسانس ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دکتری غیرپزشکی ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
دکتری پزشکی ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال.