به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در آستانه دیدار با نمایندگان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کمپ دیوید، بار دیگر ایران را حامی تروریسم خواند و گفت واشنگتن از تمام ابزارهای خود برای حمایت از منافع و متحدان خود، استفاده میکند.
اوباما که با نشریه «الشرق الاوسط» گفتوگو میکرد، با بیان اینکه در نشست کمپ دیوید، اعراب را در جریان روند مذاکرات هستهای با ایران قرار میدهد، گفت: «من این فرصت را خواهم داشت که مقامات ارشد شورای همکاری خلیج (فارس) را در جریان مذاکراتمان در راستای یک توافق هستهای برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای قرار دهم. مذاکراتی که من قویا باور دارم بهترین راه برای کسب اطمینان از امنیت منطقه، از جمله شرکایمان در شورای همکاری خلیج (فارس) است. در عین حال، دیدار این هفته فرصتی است تا اطمینان حاصل کنیم که برای مقابله با رفتار ثباتزدای ایران در سرتاسر خاورمیانه، از جمله حمایت ایران از گروههای تروریستی، به اندازه کافی همکاری نزدیکی داریم.»
در پاسخ به این سوال خبرنگار که تهران را به اقدامات نگرانکننده در سوریه و یمن متهم کرد، گفت: «روشن است که ایران در کشورهای مختلف منطقه درگیر رفتارهای خطرناک و ثباتزدا است. ایران یک حامی دولتی تروریسم است. این کشور به تقویب رژیم اسد در سوریه کمک میکند، از حزبالله در لبنان و حماس در غزه هم حمایت میکند. این کشور به حوثیها در یمن کمک میکند. بنابراین، کشورهای منطقه به درستی عمیقا از فعالیتهای ایران به خصوص حمایت این کشور از گروههای نیابتی خشن داخل مرزهای دیگر کشورها، نگران هستند.»
وی افزود: «مهم است که به یاد داشته باشیم که ایران همه این کارها را بدون داشتن زرادخانه هستهای انجام میدهد. حالا تصور کنید که اگر ایران به سلاح هستهای مجهز بود، چقدر تهاجمیتر میشد. آنوقت مقابله و بازداشتن رفتارهای ثباتزدای ایران، توسط جامعه بینالملل دشوارتر هم میشد. یکی از دلایل اهمیت بالای توافق جامعی که به دنبال رسیدن به آن با ایران هستیم هم همین است. با جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هستهای، یکی از بزرگترین تهدیدات برای امنیت منطقه از میان برداشته میشود.»
رئیسجمهور آمریکا ادامه داد: «حتی با وجود آنکه ما توافق هستهای با ایران را پیگیری کردهایم، اما ایالات متحده نسبت به رفتارهای بیملاحظه ایران هوشیار بوده است. ما حضور نظامی قدرتمند خود در منطقه را حفظ کرده و به کمک به کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) برای رسیدن به توان بازدارندگی در برابر تهاجم خارجی، ادامه دادهایم. ما به اجرای کامل تحریمهای مربوط به حمایت ایران از تروریسم و برنامه موشک بالستیک این کشور ادامه دادهایم و حتی در صورت حصول توافق هستهای نیز همچنان به اجرای این تحریمها ادامه میدهیم.»
وی سپس در مورد احتمال تغییر رویکرد ایران در آینده گفت: «در مورد آینده ایران، من نمیتوانم محرکههای داخلی ایران را پیشبینی کنم. داخل ایران، رهبران و گروههایی هستند که دهههاست که خود را در ضدیت با ایالات متحده و شرکای منطقهای ما تعریف کردهاند. من روی تغییر اینها در پی توافق هستهای حساب نمیکنم.»
اوباما افزود: «این هم هست که اگر ما موفق به حل موفقیتآمیز مسئله هستهای شویم و کاهش برخی تحریمهای هستهای ایران آغاز شود، میتواند به سرمایهگذاریهای بیشتری در اقتصاد ایران و فرصتهای بیشتر برای مردم منجر شود، که این امر دست رهبران میانهروتر در ایران را باز میکند. مردم بیشتری خواهند دید که تعامل سازنده و نه تقابل، با جامعه بینالملل، مسیر بهتری است.»
وی ادامه داد: «دو مسیر پیش روی ایران قرار دارد. یکی تداوم تقابل است و گزینه بهتر رویکرد سازنده نسبت به منطقه است، که اجازه میدهد ایران بیشتر وارد جامعه جهانی شود. اما حتی اگر محرکههای منطقه تغییری هم نکند، باز هم یک توافق هستهای حتی بیشتر مورد نیاز خواهد بود، چراکه از دستیابی رژیمی که با ما دشمن است، به سلاح هستهای، جلوگیری میکند.»