حسین نجابت در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به اظهارات آمانو در خصوص بازدید از سایتهای نظامی ایران گفت: «آمانو» در اظهاراتش مطرح کرده است که هر اتهام هستهای که بر فعالیتهای ایران وارد است باید از سوی آژانس بازررسی و بررسی شود و اگر مطرح میشود که موشکهای ایران دارای کلاهک هستهای هستند آژانس ضرورت میبیند تا از صنایع نظامی کشور ایران بازدید کند و نتایج بازدیدها و گزارشات خود را نیز به شورای امنیت ارائه دهد.
نماینده مردم تهران در خانه ملت بیان کرد: ایران میتواند در جهت بازدید و بررسی از سایتهای هستهای موانعی را بر سر راه آژانس هستهای قرار دهد و این به معنای وتو کردن حق آژانس نیست لذا لازم است تشکیلاتی در زمان بازرسیها ایجاد شود تا بتوان از طریق این تشکیلات اختلافات موجود میان طرفین برطرف شود.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر اعضا توانستند با پافشاری این تشکیلات را جهت حل اختلاف با آژانس ایجاد کنند ضروری است تا تیم مذاکره کننده مراقبت کنند تا این تشکیلات و کارگروه به نفع ایران رأی دهد اما سوال اینجا مطرح است که آیا در جهان تشکیلاتی وجود دارد که به نفع ایران رأی دهد؟
به گفته نجابت مشکل اساسی و مهم معاهده «ان پی تی» این است که در خود قانون معاهده دیده نشده است که لازم است کارگروه و یا سازمانی در زمینه حل اختلاف میان کشورهای عضو «ان پی تی» و آژانس هستهای تشکیل شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه بیان کرد: در مذاکرات بحث شده است که یک سازو کار بین المللی در خصوص حل اختلاف میان ایران و کشورهای ۱+۵ تصمیم گیری کند؛ اما اعضای تیم مذاکرات ایجاد چنین سازو کاری را قبول نکرده است و تأکید دارند تا کمیسیونی با اجماع طرفین ایجاد شود و این به معنای این است ایران در روند بازرسی و بررسی فعالیتهای هستهای حق وتو داشته باشد که غرب این موضوع و پیشنهاد را قبول نکرده است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت گفت: مجلس در اصل به اینکه پروتکل الحاقی بدون مصوبه مجلس اعمال نشود، نظر دارد.
به گفته نجابت باتوجه به اینکه مجلس یک بار اجرای دواطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرده است لذا شروع مجدد اجرای پروتکل الحاقی نیز باید به تصویب مجلس اجرایی شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در خاتمه درخصوص اینکه اگر قید بازرسی از تأسیسات نظامی در پروتکل الحاقی آورده شود مجلس چه عکس العملی را از خود نشان خواهد داد؟ گفت: باید این موضوع را از آقای لاریجانی سوال کرد چرا که رئیس مجلس باید هماهنگ کند تا نمایندگان مجلس در یک سازو کاری در خصوص تصویب و یا عدم تصویب پیشنهاداتی را ارائه دهند.