به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از راشاتودی ، این پایگاه اینترنتی با «محمد سالم الغبان» وزیر کشور عراق گفتگویی درباره حمله داعش به این کشور و تحولات اخیر عراق و درباره نقش ایران انجام داده است.
محمد سلمان الغبان وزیر کشور عراق گفت ایران نخستین کشوری بود که در جنگ با داعش به کمک عراق آمد.
به گزارش شبکه خبری راشا تودی، الغبان در مصاحبه این شبکه با وی گفت:« میزان حمایت آمریکا از نیروهای عراقی برای شکست دادن گروه داعش کافی نیست. بمبارانهای هواپیماهای آمریکایی و پشتیبانی هوایی این کشور از نیروهای عراقی وجود دارد اما محدود است. حملات آمریکا به داعش باید بیشتر شود. آمریکا تجهیزات و امکانات کافی برای هدف قرار دادن داعش را دارد .
وزیر کشور عراق همچنین درباره کشورهای حامی داعش گفت :«آمریکا می تواند بر کشورهایی که هنوز از داعش در حوزه عضوگیری و جذب جنگجویان خارجی و نیز در حوزه مالی حمایت می کنند، فشار بیاورد.
وزیر کشور عراق در پاسخ به این سوال که آیا از مشارکت نیروهای داوطلب خارجی در جنگ با داعش در عراق استقبال خواهد کرد ، گفت :«نخست وزیر عراق فرمانده کل نیروهای مسلح عراق است. وی بارها گفته است که عراق نیازی به سربازان خارجی ندارد و به اندازه کافی نیروی عراقی برای دفاع از خاک این کشور وجود دارد. با این حال، ما از هرگونه پشتیبانی جامعه بین المللی و پوشش هوایی استقبال می کنیم. ما از این لحاظ ضعف داریم و از کمک استقبال می کنیم. ما به ویژه از هرگونه اقدامی برای خشک کردن منابع مالی و عضوگیری داعش استقبال می کنیم.
وزیر کشور عراق درباره علت پیشروی های گروه داعش در بخش هایی از عراق مانند تصرف شهر رمادی گفت :«ارتش عراق و نیروهای ما برای جنگیدن در چنین نبردهایی آمادگی چندانی نداشته و برای اینگونه جنگ های چریکی و شهری ساخته نشده است. اما اکنون با کمک نیروهای داوطلب مردمی روحیه نیروهای مسلح ما تقویت شده است و ما اکنون مناطق زیادی را آزاد کرده ایم. با این حال، این ماهیت جنگ است. شما بعضی اوقات پیروز می شوید و بعضی اوقات هم شکست می خورید. ما می پذیریم که در جنگ رمادی مشکل داشتیم و نیروهای ما نتوانستند مواضع خود را حفظ کنند. ما اکنون سرگرم تقویت نیروهای خود هستیم تا رمادی را بازپس بگیریم.
الغبان ضمن اعلام اینکه هیچگونه جنگ فرقه ای در عراق وجود ندارد گفت :«سنی های عراق به هیچ وجه در این جنگ طرف داعش را نگرفته اند. ما در عراق میان مردم کشمکش فرقه ای نداریم. البته برخی سیاستمداران هستند که می کوشند از چنین مناقشاتی به منافعی دست یابند. البته مشکلاتی مانند کمبود خدمات و امکانات در برخی مناطق وجود دارد. اما برخی سیاستمداران می کوشند از این مشکلات برای القا وجود کشمکش فرقه ای در عراق استفاده کنند.
مصاحبه گر راشا تودی در بخشی از این مصاحبه گفت ایران یکی از نخستین کشورهایی بود که در جنگ با داعش به کمک شما آمد. ایران از لحاظ تسلیحاتی و مشاوره نظامی به شما کمک کرد. در این مقطع چه کسی بیش از همه به عراق کمک می کند؟ آمریکا یا ایران؟
وزیر کشور عراق در پاسخ گفت :«از زمان سقوط شهر موصل اوضاع برای عراق بسیار دشوار شده است. با سقوط موصل در واقع بغداد نیز تهدید می شد. این تهدید بسیار جدی بود. برای همین ما از هر کسی که به ما کمک کند استقبال می کنیم. همانطور که شما هم اشاره کردید، ایران نخستین کشوری بود که به کمک عراق آمد. حتی زمانی که اربیل با تهدید مواجه شد، نخستین مهماتی که به دست کردها رسید از طرف ایران بود. ما حرف های زیادی از کشورهای مختلف در خصوص حمایت از عراق می شنویم اما در عمل ایران نخستین کشوری بود که به کمک عراق شتافت.
وی افزود :«کمک جامعه بین المللی ، به ویژه کشورهای ائتلاف ، و حملات هوایی آنها نیز مفید بود. ما نمی توانیم منکر این بشویم. اما عامل سرنوشت ساز در پیروزی ها و آزاد سازی مناطق عراق از دست داعش سربازانی که در میدان می جنگیدند و مشاوره های ایران و کمک های تسلیحاتی و مهماتی این کشور بود.
مصاحبه گر راشا تودی گفت اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا گفته است که نگران مداخله ایران در عراق در جنگ با داعش است. اگر داعش تهدیدی مشترک برای همه است، چرا باید آمریکا از کمک ایران به شما در جنگ با داعش نگران باشد؟
وزیر کشور عراق در پاسخ گفت :«همانطور که گفتم داعش تهدیدی علیه همه است. شکی نیست که داعش ایران را نیز تهدید می کند. ما یک مرز بیش از هزار و دویست کیلومتری با ایران داریم. ایران احساس می کند تهدید داعش بسیار به آن نزدیک شده است. ایران بیش از هر کشوری در منطقه از داعش احساس خطر می کند. بنابراین، این تهدید علیه ایران نیز وجود دارد. برای همین آنها به ما کمک کردند. ما از هر گونه کمکی استقبال می کنیم. ما نمی خواهیم خود را وارد کشمکش برخی کشورها با یکدیگر بکنیم. ما به عنوان کشور عراق نمی خواهیم وارد قطب بندی های منطقه ای میان ایران و کشورهای دیگر بشویم. ما می خواهیم خاک خود را آزاد کنیم. ما می خواهیم از حق حاکمیت خود دفاع کنیم. ما از کمک هر کشوری استقبال می کنیم. ما توجهی به قطب بندی های منطقه ای نداریم. سیاست ما این است که در سیاست داخلی هیچ کشوری یا کشمکش های کشورهای منطقه با یکدیگر دخالت نکنیم. ما می خواهیم یک کشور یکپارچه باشیم و عراق از این قطب بندی ها دور باشد.
مصاحبه گر راشا تودی گفت نخست وزیر عراق اخیرا از بودجه نظامی پیشنهادی آمریکا انتقاد کرده است که در آن مبالغ جداگانه برای کردها، شبه نظامیان سنی و غیره اختصاص یافته است. شما نیز از این مسئله انتقاد کرده اید. چرا؟
وزیر کشور عراق در پاسخ گفت :«عامل اصلی برای شکست دادن داعش یکپارچگی ماست. اگر ما متحد باشیم می توانیم در جنگ پیروز شویم و داعش را شکست دهیم. این مصوبه بر وحدت عراق تاثیر منفی می گذارد و پیام غلطی را مبنی بر متحد نبودن عراق به دشمنان ما خواهد فرستاد.
وی درباره هماهنگی کردها با نیروهای عراقی در جنگ با داعش گفت :«ما با کردها هماهنگی داریم. ما نشست های بسیاری با کردها برگزار می کنیم. بسیاری از اوقات فرماندهان ما و خود من و نخست وزیر عراق نزد مقامات منطقه کردستان رفته ایم و با آنها دیدار به گفتگو نشسته ایم. ما اکنون یک مرکز هماهنگی عملیات آینده برای آزادی نینوا و موصل تشکیل داده ایم.
.