به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در گردهمایی فرمانداران سراسر کشور که صبح امروز در محل وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: بنده در فاز اول صحبت هایم با شما به عنوان یک طلبه و کسی که در لباس روحانیت است سخن می گیوم بنده توصیه می کنم که قدر ماه رمضان و شعبان را بدانید دعاهایی که وارد شده و انفاس قدسیه ائمه علیه السلام است را با دقت بخوانید و صلواتی که در ظهر باید خوانده شود را دقت و قرائت کنید.
وی با بیان اینکه مناجات شعبانیه از بهترین مناجات ها است ادامه داد: شما که اینجا نشسته اید یک ملت از شما انتظار دارند و خدمتی که می کنید باید نفعش عاید ملت شود و خدایی ناکرده اگر خیانتی شود ضررش هم به ملت می رسد.
وی تصریح کرد: مسئولان در برابر 70، 80 میلیون نفر مسئولیت دارند اگر روز قیامت همه اینها یقه ما را بگیرند، چه کار باید کرد؟ اینها مسائلی است که علی علیه السلام در نهج البلاغه بیان می کند بنابراین این مسئولیت سنگینی که من و شما برعهده گرفته ایم باید از عهده انجامش بربیاییم نه رئیس جمهور و نه وزیر کشور در روز قیامت به درد ما نمی خورند بلکه این اعمال مان است که با ما محشور خواهد شد.
وی افزود: اگر زمانی رضایت خداوند یک طرف و رضایت مسئول در طرف دیگر قرار بگیرد باید دقت کنیم که رضایت خداوند را جلب نماییم، پست ها گذراست یک رئیس جمهور شب در کرسی ریاست جمهوری قرار دارد و فردا صبح با یک کودتا در بازداشت است آقای مرسی در مصر با آن همه دبدبه و کبکبه که داشت و به ایران هم آمد و حرف های نامربوطی زد و غرور وی را گرفته بود با یک کودتا از کرسی ریاست جمهوری به زندان رفت و بعد هم که حکم اعدام صادر شد.
آیت الله جنتی اظهار داشت: دقت کنید که وضعیت این گونه است شما با یک امضا سر کار می آیی و با یک امضا کنار می روی این است که باید انسان حواسش را جمع کند که خداوند را راضی نگه دارد، گول پست ها و مقامات دنیا را نخوریم و با مردم دوستانه و برادرانه رفتار کنیم هر کدام از ما با یک شهروند عادی یکسان هستیم و نباید پست و مقام مان ما را از خودمان غافل کند بلکه در شبانه روز زمانی را تعیین کنیم که به خودمان برسیم این نماز را برای همین آورده اند که تمام وقت صرف کار دنیا نشود.
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: دو سه مسئله است که به عنوان مسائل روز ما در نظر گرفته می شود یکی مسئله فتنه است مسئله فتنه مسئله روز است همان گونه که رهبری فرمودند این مسئله جزو خطوط قرمز است؛ مسئله فتنه کهنه نشده و نباید فراموش بشود ما از شما انتظار داریم مسئله فتنه را از دیدگاه رهبری که دارای بصیرت هستند نگاه کنیم مسئله فتنه براندازی بود و اینها مکرر گفته شده است.
وی گفت: مسئله این بود که نظام اسلامی نباید باشد چون این نظام اسلامی ضربتی به آمریکا زده که در تاریخ رو سیاهش کرده است و آنان می خواستند انتقام بگیرند و هنوز هم رها نکرده اند و نمی کنند و گاهی برای ضربه زدن به نظام اسلامی سیاست های طولانی مدت و حتی 50 ساله برای خود تعریف می کنند بنابراین در هر مرحله ای که شکست بخورند به سراغ مرحله دیگر می روند.
دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه فتنه 88 مرحله ای بود که بعد از تیر 78 آن را برنامه ریزی کردند ادامه داد: در تیر 78 هدف شان شکست خورد و در سال 88 آمدند مسئله را دنبال کردند و اسمش را تقلب گذاشتند.
وی افزود: با کمال تاسف گاهی می بینیم که همین فتنه گرها مقاماتی را اشغال می کنند و کسانی که این پست ها را داده اند باید در روز قیامت پاسخگو باشند که چرا این ها را سرکار گذاشتند.
وی درباره مذاکرات هسته ای گفت: مسئله دیگر هسته ای است که در همین مسیر براندازی است مسئله دشمنان این نیست که بیایند طی توافقی مقاصد خود را اعمال کنند و همه چیز تمام بشود و تحریم ها را بشکنند و ما هم بنشینیم و مملکت مان را اداره کنیم اگر اینها هم محقق بشود آنان بعد از هسته ای حقوق بشر را علم می کنند و هر بلایی که بخواهند با آن سر ما می آورند بدانیم که اینها درنده اند اینها بهشتی مطهری و رجایی را شهید کردند در نماز جمعه انفجار ایجاد کردند و مسلمانان را تکه پاره کردند که طی آن انفجار قطعات بدن آن مسلمانان به درختان آویزان شده بود اینها اینند.
دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: ما باید محکم بایستیم و مکرر در دهان دشمنان بزنیم رهبری فرمودند بنده اجازه این که بخواهند از مراکز نظامی بازدید کنند را نمی دهم؛ هنوز مسئله هسته ای به هیچ جا نرسیده است اینها می گویند ما باید ببینیم که قدرت نظامی شما در چه حدی است زمانی که پررویی و وقاحت حدی نداشته باشد این گونه می شود اینها می گویند که ما می خواهیم با دانشمندان هسته ای شما مصاحبه کنیم تا طی این کار بقیه دانشمندان ما را هم شناسایی کنند و به شهادت برسانند.
آیت الله جنتی درباره اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند گفت: همان گونه که رهبری فرمودند راه چاره ما منحصرا اقتصاد مقاومتی است؛ تا زمانی که شکم مان گرسنه است و دست مان دراز باشد و بخواهیم آب و نان مان را از دیگران بگیریم ذلت است اما باید اول خودمان آب و نان مان را تامین کنیم آن وقت کسی نمی تواند به ما زور بگوید.
وی تصریح کرد: باید اقتصاد مقاومتی را باور کنیم علت اینکه هنوز بعضی ها به میدان نیامده اند این است که اقتصاد مقاومتی را باور نکرده اند.
دبیر شورای نگهبان انتخابات پیش روی را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: دولت و وزارت کشور نمی تواند به یک جریانی گرایش داشته باشند آن جریان هر چه که می خواهد باشد، نمی توانند این کار را بکنند اینها باید وظیفه ای را که قانون بر عهده شان گذاشته است را عمل کنند و من متاسفم از اینکه برخی از مقامات ما گرایشات خود را مخفی نمی کنند و حتی گاهی می گویند که ما عضو فلان حزبیم آیا عضو فلان حزب می تواند در انتخابات به نفع آن حزب عمل نکند؟ شما این را باورتان می اید چگونه برخی مسئولان صریحا می گویند ما عضو فلان حزبیم!
آیت الله جنتی با تاکید بر اینکه باید شرع و اخلاق رعایت شود ادامه داد: اگر شرع و اخلاق را رعایت کنیم پیش خداوند آبرو داریم و مردم هم به ما احترام می گذارند و می گویند این فرد قانون را رعایت می کرد و خوشامد این و آن را در نظر نداشت شما هم برای چنین عملی آماده باشید البته بعضی وقت ها هم این مسئله گران تمام می شود مثلا اگر مقام بالایی گرایشی داشته باشد و به مقام پایین تر بگوید که فلان کار را انجام بده و بداند که به صلاح نیست ممکن است وی را تنزل بدهد اما اینها اشکالی ندارد خداوند را راضی نگه دارید.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: خیلی ها از حالا کارهایی می کنند که با هیچ معیاری جور درنمی آید و شما خودتان هم می بینید، این کارها صحیح نیست مثلا می گویند اگر ما مجلس را گرفتیم می توانیم در این جایگاه بمانیم اگر نتوانیم جایگاه مان را از دست می دهیم این به معنای دخالت در انتخابات است؛ دولت نباید دخالت کند و این خلاف قانون است مردم هم این حرف ها را می فهمند.
آیت الله جنتی با بیان اینکه شورای نگهبان و وزارت کشور باید با یکدیگر هماهنگ و دوست باشند ادامه داد: شورای نگهبان و وزارت کشور نباید در مقابل هم باشند متاسفانه دوره هایی بود که وزارت کشور مقابل شورای نگهبان ایستاد و حتی به ما گفتند که شما حق ندارید در شهرها و استان دفتر داشته باشید خب اگر دفتر نداشته باشیم کجا بنشینیم کار مان را انجام دهید مگر می شود کنار خیابان نشست و کار انجام داد.
وی افزود: در دوره ای حتی ادعا می کردند مادفترهای شما را می بندیم اما گذشته هایی هم داشتیم که کاملا خوب بود و شورای نگهبان و وزارت کشور هماهنگ بودند ان شاالله این دوره هم همان خواهد بود؛ در وزارت کشور کسانی هستند که ما قبول شان داریم؛ احراز شرایط بسیار مهم است و ما این را نتوانستیم به بعضی ها حالی کنیم که حتی مدعی حقوق دانی هم هستند.
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: در زمینه احراز صلاحیت مثالی می زنم شرط نماز این است که انسان وضو داشته باشد و باید بداند و وضو را احراز کند مثلا قبله شرط است باید بدانیم که اینجا قبله است و یا اینکه در انتخابات مدرک تحصیلی شرط است باید مدرک را نشان دهند و ثابت شود که این مدرک جعلی نیست.
وی افزود: التزام عملی به اسلام شرط است نمی توانیم بگوییم که ان شاالله این فرد الزام دارد با ان شاالله که کار درست نمی شود و این را ما باید احراز کنیم کسانی که تایید نمی شوند برای این است که ما احراز نکرده ایم.
وی به مشکل ثبت نام در انتخابات ها اشاره کرد و در این باره گفت: ما مشکل ثبت نام هم داریم که هر کس که دلش می خواهد می آید و ثبت نام می کند؛ ممکن است عده ای که ثبت نام کرده اند از بیرون آمده باشند و کسانی هم که در داخل هستند گاهی اوقات پیش می آید سوابقی ندارندو ما هم تحقیق می کنیم و به نتیجه نمی رسیم.
وی اظهار داشت: در تایید صلاحیت دو حق وجود دارد که باید رعایت شود یکی حق شخص و فرد است که باید به آن دقت کنیم.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: چند هزار نفر می آیند و برای انتخابات ثبت نام می کنند خب چونه می شود همه اینها را شناخت این کار بسیار سخت و دشوار است؛ حق دیگری که در تایید صلاحیت ها وجود دارد حق ملت و مجلس است که اگر فردی به ناحق رد شود ظلم شده و اگر فردی هم به ناحق تایید شود حق مجلس و ملت زیر پا گذاشته شده است و آن فردی که چهار سال به مجلس می رود هر بدی که داشته باشد عاید مردم می شود.
وی ادامه داد: بعضی ها به این سخن رهبری چسبیده اند و هر جا که به دردشان می خورد به سخنان رهبری می چسبند و هر جا که به دردشان نمی خورند این گونه رفتار نمی کنند باید به حق الناس و حق ملت دقت شود و حق الناس حق بزرگتری است؛ در اینجا نمی خواهم اشاره کنم که افرادی سوء استفاده های زیادی از سمت نمایندگی می کنند و گرفتاری های هم برای دولت درست می کنندو می گویند که این فرد را بردار آن فرد را بگذار و اگر نکردی سوال و استیضاح می شوی اگر نماینده ناصلاح باشد گرفتاری هایی برای دولت هم درست می شود مجلس باید به گونه ای باشد که صلاحیت ها احراز شود و به اسلام و انقلاب اسلامی متعهد باشند.
دبیر شورای نگهبان افزود: ما به عنوان ناظر و شورای نگهبان مشکلات زیادی داریم توقعات زیادی از ما وجود دارد بعضی وقت ها می بینیم که دوستان مان توقعات زیادی دارند که خلاف قانون است و ما با عذرخواهی این توقع را رد می کنیم بنده به یاد دارم ما کسانی را رد کردیم که احترام شان هم واجب بود اما برخی شرایط را نداشتند.
آیت الله جنتی ادامه داد: یکی از دوستان قدیمی ما که بنده با خیال جمع پشت سرش نماز می خواندم در انتخاباتی برای مجلس خبرگان ثبت نام کرد ما شرایطش را بررسی کردیم دیدیم که همه چیزش خوب است اما شرط علمی را نداشت و ما وی را رد کردیم و من هنوز هم خجالت می کشم و هنوز هم ناراحتم اما نمی توانم قانون را فدای دوستی کنم.