به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه واشنگتن پست، نوشت: پس از شکست مذاکرات اسرائیل و فلسطینیان که تحت رهبری جان کری انجام می شد، تشکیلات خودگردان فلسطین برای دستیابی به اهدافش بر روی سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی متمرکز شده است.
شایان ذکر است در این گزارش خبرنگار این روزنامه درباره راهبردهای تشکیلات خودگردان با «رامی الحمد الله»، نخست وزیر این تشکیلات در دفترش در رام الله مصاحبه کرده است.
الحمد الله در پاسخ به پرسشی درمورد اینکه امیدوار است به عنوان نخست وزیر چه کارهایی انجام دهد، گفت: امیدوارم بتوانیم به اشغالگری خاتمه و کشور مستقل فلسطین را در چارچوب مرزهای سال 1967 و با پایتختی قدس شرقی تشکیل دهیم.
وی درمورد کابینه جدید نتانیاهو گفت: ما خواهان همکاری با هر کابینه اسرائیلی که انتخاب شود، هستیم و امیدواریم مذاکرات از سر گرفته شود اما در یک چارچوب جدید. ما به دنبال تعیین زمان مشخص برای خروج اسرائیلی ها از سرزمین هایمان و یک تاریخ مشخص برای تشکیل کشور فلسطین هستیم. سران فلسطین این تاریخ را پایان سال 2017 تعیین کرده اند.
خبرنگار پرسید آیا این به منزله یک پیش شرط برای از سرگیری مذاکرات نیست؟
الحمد الله تاکید کرد: این یک پیش شرط نیست. ما خواستار یک قطعنامه سازمان ملل هستیم که بتواند تاسیس کشور فلسطین را تضمین کند.
خبرنگار افزود اما شما گفتید به منظور آغاز مذاکرات باید زمان خروج نیروهای اسرائیلی مشخص شود. آیا این بدین معنی نیست تا آن شرایط محقق نشود شما مذاکرات را آغاز نخواهید کرد؟
الحمد الله گفت: اکنون ابتکار فرانسه با هماهنگی آمریکا مطرح است و آنها هم از محدویت زمانی سخن می گویند. این قطعنامه سازمان ملل می تواند به تعیین جدول زمانی برای پایان اشغالگری و تاسیس کشور فلسطین براساس مرزهای سال 1967 منجر شود. چه از طریق ابتکار فرانسه یا از هر طریق دیگر ما به دنبال تعیین زمانی هستیم که خروج اسرائیلی ها، تاسیس کشور مستقل فلسطین و متوقف شدن شهرک سازی ها را تضمین کند.
خبرنگار گفت: اما شما به خوبی می دانید که اسرائیلی ها زیر بار هیچ پیش شرطی نمی روند.
الحمد الله: اما اینها پیش شرط نیستند. شما هم به خوبی می دانید که شهرک سازی ها غیر قانونی اند.
خبرنگار واشنگتن پست: اما اگر شما اسرائیلی بودید چرا باید وارد مذاکرات می شدید در حالی که فلسطینیان از قبل مفاد خروج نیروهای شما را تا سال 2017 تعیین کرده بودند؟
الحمد الله: ما هم به سازمان های بین المللی مراجعه می کنیم، به شورای امنیت.
خبرنگار واشنگتن پست: آیا شما از مذاکره مستقیم با اسرائیل منصرف شده اید؟ الحمد الله : ما قصد داریم از طریق سازمان ملل وارد گفتگو شویم.
خبرنگار واشنگتن پست: پس از مذاکره مستقیم ناامید شده اید؟ الحمد الله: ما مذاکرات مستقیم را تجربه کردیم ولی این مذاکرات ناکام ماند.
خبرنگار واشنگتن پست: پس شما معتقدید تشکیل کشور مستقل فلسطین می تواند با فشار خارجی محقق شود؟
الحمد الله: هیچ چیز نمی تواند از بیرون تحمیل شود. ما به مذاکره با اسرائیلی ها تحت حمایت آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیاز داریم. ما به مداخله خارجی یعنی سازمان ملل، ابرقدرت ها و آمریکا نیاز داریم. اگر سازمان ملل قطعنامه ای صادر کند و از اسرائیل بخواهد از سرزمین های اشغالی عقب نشینی و با تشکیل کشور فلسطین موافق کند، ابرقدرت ها باید اجرای این قطعنامه را تضمین کنند. وگرنه این قطعنامه کاغذ پاره ای بیش نخواهد بود. ما امیدواریم مداخله آمریکا به ما کمک کند.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که آیا معتقد است اعمال فشار خارجی بر اسراییل کافی خواهد بود، گفت: بله من بر این باورم که سازمان ملل و کشورهای ابرقدرت می توانند در متقاعد کردن اسرائیل به دستیابی به یک راه حل صلح آمیز نقش مهمی ایفا کنند.
الحمد الله افزود: اسرائیلی ها نگران به خطر افتادن امنیت خود هستند. از این رو محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان به آنها اعلام کرد ما می خواهیم فلسطین کشوری غیرنظامی باشد. ما گفتیم آنها می توانند هر طرف سومی را در مرزهای بین ما و خودشان مستقر کنند. ما تاکید کردیم این نیروها می توانند از هر کشوری به جز اسرائیل باشند. اما آنها در جواب گفتند به هیچ کس اعتماد ندارند. ما دیگر چه کاری می توانیم انجام دهیم؟
الحمد الله: ما یک کشور هستیم و نیاز داریم در آرامش و صلح زندگی کنیم. 48 سال است که ما تحت اشغال هستیم و اکنون باید از این وضع رهایی یابیم.
واشنگتن پست: به نظر می رسد واشنگتن هم از مذاکره ناامید شده و به دنبال یک جایگزین دیگر است. یکی از این گزینه ها قطعنامه فرانسه در سازمان ملل است.
الحمد الله: آمریکا به ما اطمینان داده است که پس از توافق ایران مذاکرات بین ما و اسرائیلی ها را از سر خواهد گرفت. ما روی حرف آمریکا حساب می کنیم و مطمئن هستیم که آنها به قول خود عمل خواهند کرد.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان درمورد احتمال آن که دولت اوباما قطعنامه فرانسه را در شورای امنیت وتو یا از آن حمایت کند، گفت: ما شنیده ایم آمریکا و فرانسه در این زمینه با هم هماهنگ هستند.
وی در انتها خطاب به اسرائیلی ها گفت: به کرانه باختری نگاه کنید - ما نهایت احترام را به قانون می گذاریم و نظم را رعایت می کنیم. اگر ما به یک راه حل صلح آمیز دست یابیم و با اسرائیل به توافق برسیم، توافقی که آمریکا و دیگر کشورها آن را تضمین کنند من اطمینان دارم که می توانیم زندگی خوبی در کنار هم داشته باشیم. دیوارهای حائل نمی توانند به برقراری صلح منجر شوند. من به شخصه آینده روشنی برای کودکان فلسطینی و اسرائیلی خواهانم. ما نمی خواهیم با همسایگان خود بجنگیم. این پیام من برای اسرائیلی ها است. ما می خواهیم به یک توافق تاریخی، صلح آمیز و پایدار دست یابیم.