به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پیام طبیعت استان تهران، قاسم حقانی افزود : مراتع استان با دارا بودن وسعتی در حدود 919 هزار هکتار و گونه های گیاهی متنوع علاوه بر ارزشی که در تولید و تامین علوفه و حفاظت آب و خاک دارند بستری مناسب برای بهره برداری از گونه های گیاهی داروئی و سایر محصولات فرعی به شمار می آیند.
وی خاطر نشان کرد: از تعداد 4 هزار گونه گیاهی که در سطح استان وجود دارد، 300 گونه آن جزو گونه های گیاهی داروئی بوده که در سطح مراتع استان پراکنش داشته و به دلایل مختلف تاکنون برای بهره برداری صحیح و اقتصادی از آنها توجه کمتری شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: با وجود تنوع گونه های گیاهی در مراتع استان، بهره برداری از گیاهان داروئی و توجه به ارزش اقتصادی آنها در دستور کاراین اداره کل قرار دارد.
وی اظهار داشت: در سطح کل استان تهران سه شهرستان دماوند، فیروزکوه و شمیرانات با دارا بودن بالاترین سطوح مراتع واجد گونه های داروئی و شرایط مساعد اکولوژیکی از قابلیت های مناسب تری برای استحصال و توسعه گیاهان داروئی برخوردار هستند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به منظور بهره برداری صحیح و استفاده از ظرفیت های بالقوه این سرمایه ملی، اقداماتی از طریق تهیه طرح های مرتعداری تلفیقی(چند منظوره) به شهرستان های دارای اولویت بیشتر اعلام شده است تا با مشارکت مرتعداران بتوانیم گام مثبتی برای اقتصادی کردن و بهبود وضعیت مراتع برداریم.
حقانی گفت: بهره برداری از منابع طبیعی تجدید شونده صرفا معطوف به گیاهان داروئی و محصولات فرعی نیست بلکه بخش های مختلف این حوزه از ظرفیت های بسیاری برخوردارند و رویکردی که ما در این اداره کل دنبال می کنیم رویکرد اقتصادی کردن تمامی طرح ها و پروژه های منابع طبیعی است.