به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقر نوبخت امشب در شورای برنامهریزی استان زنجان با اشاره به گذشت نیمی از برنامه چشمانداز 1404 توسعهای کشور طی 10 سال گذشته اظهار داشت: با وجود سپری شدن نیمی از زمان این برنامه اهداف آن تا نیمه محقق نشده است که دلایل مختلفی دارد.
وی به ابلاغ برنامه اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری با سرفصل تحقق چشمانداز توسعه 20 ساله کشور اشاره و اضافه کرد: این برنامه در راستای جبران عقبماندگیهای 10 ساله کشور تدوین و ارائه شده تا اهداف مورد نظر با یاس ایجاد شده ناشی از معضلات بروز کرده به فراموشی سپرده نشود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی توسعه ملی را در گرو توسعه استانی و منطقهای کشور دانست و تصریح کرد: مغز متفکر توسعهای هر استان شورای برنامهریزی آن است از این رو اعضای آن باید دقت عمل مورد نیاز را داشته باشند.
وی با بیان اینکه برنامههای بلند مدت توسعهای کشور در قالب برنامههای میان مدت پنج ساله تدوین و عملیاتی میشود، ادامه داد: نقش شورای برنامهریزی استانها در قالب برنامههای یک ساله همان برنامه توسعهای میان مدت نمایان میشود که در قالب بودجه تدوین و ارائه میشود.
نوبخت به سپری شدن پنج ماه از برنامه توسعهای کشور و استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: اگر کسی قصد کمک به استان خود را دارد برای مدت زمان باقیمانده از سال و همچنین تدوین برنامه ششم توسعه کشور و در برش استانی خود برنامهریزی و ارائه طریق کند.
در دست تدوین بودن برنامه ششم توسعه کشور
وی از در دست تدوین بودن بودجه سال آینده کشور در سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داد و گفت: به همراه این برنامه برنامه توسعه ششم کشور هم در در دست تهیه است که راهبردهای توسعهای کشور را تا سال 99 مشخص میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با یادآوری گذشت پنج ماه از سال بودجهای کشور بیان داشت: کمک این سازمان در مرحله کنونی به استان زنجان میتواند در تخصیص بودجه مصوب است که نهایت تلاش در این بخش انجام میشود.
وی با تاکید بر کسری بودجه به دلیل عدم تحقق منابع تصریح کرد: با به کارگیری مکانیزیمهای خاص کسری بودجه جبران و مدیریت شده است.
نوبخت با تشریح روند بودجهریزی در کشور که به صورت جاری (هزینهای) و عمرانی انجام میشود، ادامه داد: بودجه جاری استان در سال جاری 135 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است که نسبت به سال پیش از آن 49.8 درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با مهم دانستن بودجهریزی در بخش عمرانی به دلیل تاثیرگذاری مستقیم در توسعه ادامه داد: بودجههای استان از جمله استان زنجان در سه ردیف طرحهای ملی، ملی ویژه و استانی تخصیص مییابد که اعتبارات استان زنجان در سه بخش به ترتیب 42 درصد، 41 درصد و استانی جدول 10 یک کاهش 9 درصدی و جدول 10 دو (توازن منطقهای) افزایش 69 درصدی یافته است.
تلاش برای تخصیص 100 درصدی بودجه طرحهای استان زنجان
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با تاکید بر تلاش برای تخصیص 100 درصدی بودجههای طرحهای استان زنجان ابراز امیدواری کرد، در جلسه آینده عملیاتی شدن طرحهای توسعهای و عمرانی در استان زنجان گزارش شود.
وی بر مسئولیت سنگین همه در تدوین برنامه توسعه ششم در برش استانی آن در استانها تاکید کرد و گفت: یادمان باشد این برنامه راهبرد پنج سال آینده استان را مشخص میکند.
نوبخت به سفر رئیس جمهور به استان زنجان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این سفر دولت تعهداتی را کرده که وظیفه پیگیری برای اجرای آن بر عهده سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
وی تکمیل پروژههایی که امکان تکمیل آن در این دوره ریاست جمهوری وجود دارد را از برنامهریزیهای دولت عنوان کرد و گفت: دولت از همه ظرفیتها برای تحقق این برنامه استفاده میکند که مبنای قضاوت هم همین است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به بالا بودن آمار پروژههای کلنگزنی شده در دولت قبل تاکید کرد: دولت گروگان طرحهای گذشته است و نمیتواند برای کلنگزنی طرحهای مورد نظر خود اقدام کند ولی با این وجود خود را متعهد به عمل کردن به تعهدات دولت قبل میداند، چرا که این پروژهها هم متعلق به مردم هستند.
تعهد دولت برای تکمیل 72 پروژه در سفر رئیس جمهور به استان زنجان
وی مجموع پروژههای انتخاب شده برای به سرانجام رساندن در سفر رئیس جمهور به استان زنجان را 72 پروژه اعلام کرد و ادامه داد: برای این پروژهها 142 میلیارد تومان در سال گذشته و 144 میلیارد تومان در سال جاری مصوب شده بود.
نوبخت با اشاره به تخصیص اعتبارات 6.12 استان زنجان به دلیل سردسیر بودن منطقه افزود: تخصیص این اعتبارات به اجرای طرحها و پروژهها در موعد مقرر کمک میکند.
وی با بینظیر دانستن همراهی و همدلی موجود در بین نماینده ولی فقیه در استان زنجان با مسئولان استانی خاطرنشان کرد: اهمیت این وفاق و همدلی زمانی مشخص میشود که در بین مسئولان وجود نداشته باشد کما اینکه در برخی استانها مشاهده میشود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به جایگاه رفیع استان از دید بیرونی افزود: شهرت این شهر به شور و شعور حسینی قابلیت ویژهای را در منظر بیرونی به آن داده است.
وی در این جلسه با تبیین مراحل برنامههای توسعه در جهان طی سه مرحله بیان داشت: همه کشورها تلاش خود را برای همسو شدن با مسیر توسعه انجام دادهاند ولی موفقیت آنها متفاوت بوده است.
بنظرتون چرا..............................................؟