به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، واحد اطلاعات ارتش اسرائیل با انتشار ارزیابی خود از جمعبندی هستهای ایران و قدرتهای جهانی که اخیرا و در قالب یک گزارش شش ماهه منتشر شد آن را دارای تاثیراتی مثبت میداند.
بخش پژوهشی اطلاعات ارتش اسرائیل در ارزیابی خود مدعی شده که این توافق، احتمالا در جلوگیری از دسترسی ایران به سلاحهای هسته ای موثر خواهد بود.
دو هفته پیش نیز ده ها تن از مسئولان پیشین امنیتی رژیم اسرائیل، نامهای خطاب به نتانیاهو نوشتند و از وی خواستند «واقعیت را بپذیرد» و از مخالفت با توافق هستهای قدرتهای بزرگ با ایران دست بردارد.
این مسئولان همچنین به نتانیاهو توصیه کردند روابط تل آویو و واشینگتون را که تحت تاثیر مذاکرات هستهای قرار گرفته است، بهبود بخشد و همکاریهای دیپلماتیک و امنیتی را گسترش دهد.
آمیرام لوین رئیس سابق موساد، امی آیالون و کارمی گیون روسای سابق سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم اسرائیل (شین بت) و ژنرال یوزی عیلام رئیس سابق کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل، از جمله امضا کنندگان نامه اخیر به نتانیاهو بودند.
افرایم هالوی، از روسای سابق موساد نیز پیش از آن حملات لفظی نتانیاهو به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران را در عرصه بین المللی به زیان اسرائیل دانسته بود.
ایران و کشورهای گروه 1+5 - امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان - پس از 18 روز مذاکرات فشرده در وین، پایتخت اتریش در تاریخ 23 تیر 1394 از حصول جمعبندی در مذاکرات هستهای خبر دادند.
طبق متن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) سازمان ملل، ایران را به عنوان یک قدرت هستهای به رسمیت میشناسد و این کشور به برنامه غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد اما در ازای رفع تحریمهای جمهوری اسلامی محدودیتهایی بر برنامه هستهای تهران وضع میشود.
امریکا، رژیم اسرائیل و برخی از متحدان آنها ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای خود متهم میکنند.
ایران ضمن رد این اتهام میگوید به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان پی تی) و عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی حق استفاده از فناوری هستهای برای مقاصد صلحآمیز را دارد.