به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» رئیسجمهور آمریکا باز هم به گونهای سخن گفت که گمانهزنیها درباره گوشهچشم او به گزینه جنگ علیه ایران از طریق برجام را تقویت کرده است. اوباما باز هم درباره اثرگذاری برجام طی ۱۵ سال دوره تعهدات ایران اظهارنظر کرد و گفت پس از 15 سال، رئیسجمهور وقت آمریکا بهتر از او میتواند در مقابل ایران تصمیم بگیرد. به گزارش «وطن امروز»، اظهارات اوباما نشان میدهد هیأت حاکمه آمریکا همچنان به گزینه نظامی برای مقابله با ایران چشم دوخته است و این گزینه را در قالب توافق هستهای نیز دنبال میکند.
آنها معتقدند با گذشت زمان (15 سال دوره تعهدات ایران) توان مقابله با ایران افزایش خواهد یافت. اوباما در تازهترین اظهارات خود، این را هم گفت که به تغییر نظام جمهوری اسلامی علاقهمند و البته امیدوار است. این اظهارات نشان میدهد در ارزیابی و بررسی برجام، حتما باید افزایش احتمال گزینه نظامی پس از آغاز تعهدات ایران را به عنوان یک محور تحلیلی در نظر داشت. به گزارش خبرگزاریها، «باراک اوباما»، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه در یک کنفرانس ویدئویی با فدراسیون یهودیان آمریکایشمالی، با آنها درباره برجام و اثرات آن بر منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی صحبت کرد. رئیسجمهور آمریکا، در این سخنرانی ایران را دشمن آمریکا خواند و بر همین اساس گفت توافق هستهای با تهران نه براساس اعتماد بلکه براساس راستیآزمایی است.
اوباما گفت: «ما به ایران اعتماد نداریم، ایران دشمن آمریکاست؛ یهودستیز و منکر هولوکاست است». رئیسجمهور آمریکا همچنین ایران را «رژیمی ناخوشایند» خطاب کرد و افزود «هنگامی که با حکومتی سر و کار دارید که هولوکاست را انکار میکند، باید آن را جدی بگیرید». رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی آمیخته به ادعا تصریح کرد سند امضاشده میان ایران و گروه 1+5 تمام مسیرهای تهران برای دستیابی به سلاحهای هستهای را مسدود میکند. اوباما در ادامه در توضیح مفاد سند «برجام» گفت: «ما در صورتی که ایران تقلب کند، توان بازگشت آنی تحریمها را خواهیم داشت». او تأکید کرد این چیزی است که در «برجام» آمده است. رئیسجمهور آمریکا افزایش توان آمریکا برای مقابله با ایران بعد از انقضای عمر سند «برجام» را از جمله دیگر مزایای توافق خواند و گفت: «با این توافق، بعد از گذشت 15 سال، رئیسجمهور آمریکا، هر کسی که باشد، از موضع قدرتمندتری برای پاسخدهی به ایران برخوردار خواهد بود».
اوباما درباره دلیل این استدلال خود گفت: با توافق ایران، برنامه هستهای جمهوری اسلامی تا آن زمان مهار شده و پیشرفتی نخواهد داشت. رئیس دولت آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه درباره روابط کشورش با رژیم صهیونیستی که منتقد توافق هستهای و رویکرد دولت اوباما در قبال آن بوده توضیحاتی ارائه کرد. اوباما گفت: «در مباحثات مربوط به ایران، این نکته را به خاطر داشته باشید که ما همه طرفدار اسرائیل هستیم». او ادامه داد: «رابطه بیسابقه [آمریکا] با اسرائیل باعث شده است [تلآویو] از قدرت نظامی قویتری برخوردار باشد».
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه خاطرنشان کرد، به باور او، سیاستهای آمریکا و اسرائیل بعد از اتمام مباحثات کنگره درباره «برجام»، «به سرعت» با یکدیگر همسو خواهد شد. «اوباما» همچنین یادآور شد دولت آمریکا اکنون ماههاست با اسرائیل برای بازگشت به روال سابق جهت ادامه همکاریها و تقویت همکاریهای امنیتی گفتوگو میکند. رئیسجمهوری آمریکا تصریح کرد این همکاریها میتواند بحث درباره نسل بعدی برنامههای دفاع موشکی، بهبود امور اطلاعاتی و نحوه مقابله با «شبکههای نیابتی ایران» را شامل شود. وی تاکید کرد اجرای توافق هستهای با ایران روابط آمریکا و اسرائیل را بهتر خواهد کرد.
رئیس دولت آمریکا در بخش دیگر مصاحبه جمعه نقش ایران در تحولات منطقه در پرتو توافق هستهای را مورد بررسی قرار داد. اوباما گفت این توافق امنیت آمریکا را بیشتر میکند اما تمام مشکلات با ایران را حل نمیکند. رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد: «ما در اینجا، رابطهمان با تهران را عادی نکردهایم.» اوباما در ادامه گفت امیدوار است «ماهیت رژیم ایران تغییر کند»، اما افزود روی این موضوع حساب باز نکرده است. رئیسجمهور آمریکا گفت: «آیا من امید دارم که ماهیت رژیم ایران تغییر کند؟ بله! اما روی آن حساب باز نکردهام». او ادامه داد: «مقابله با نیروهای نیابتی ایران، کاری است که باید در هر حال آن را انجام دهیم.»
رئیس دولت آمریکا بهعلاوه پس از بیان اینکه بایستی جلوی انتقال موشک از ایران به گروه حزبالله لبنان گرفته شود، گفت: «هیچ یک از مفاد توافق فعلی، مانع مقابله شدید با ارسال سلاح از سوی ایران به حزبالله نیست». اوباما همچنین تأکید کرد توافق هستهای، ابزارهای کشورش برای مقابله با ایران را محدود نمیکند. او گفت: «ما هنوز تمام ابزارهای لازم برای مقابله با اقدامات مخرب ایران در منطقه را در اختیار خواهیم داشت». رئیسجمهور آمریکا بهرغم این، بار دیگر گفت گزینه نظامی برنامه هستهای ایران را تنها برای یک یا 2 سال به عقب میراند. «باراک اوباما» سپس به مقایسه بودجه نظامی آمریکا و ایران پرداخت و با بیان اینکه بودجه نظامی کشورش 600 میلیارد دلار در برابر ۱۶ میلیارد دلار بودجه نظامی ایران است، گفت: «ایران یک قدرت منطقهای است و نه یک ابرقدرت». «اوباما» بار دیگر به نمایندگان کنگره آمریکا که قرار است تا روز 26 شهریورماه نظر خود را درباره سند «برجام» اعلام کنند نیز درباره رد احتمالی آن هشدار داد.
او گفت: «اگر این توافق را رد کنیم، ابتکار عمل را به دست ایران سپردهایم. آنها میتوانند آمریکا و اسرائیل را به عنوان برهم زنندگان توافق معرفی کرده و منزوی کنند». رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد: حتی مخالفان ایران نیز معتقدند ایران باید از حق انرژی صلحآمیز هستهای برخوردار باشد. به اعتقاد کارشناسان، این اظهارات اوباما نشان میدهد در نگاه آمریکاییها، ایران همچنان یک دشمن جدی به حساب میآید و آمریکاییها برای مقابله با این دشمن خود در سایر خطوط تقابل، در حال برنامهریزی هستند. برای همین است که اوباما به منطقه خاورمیانه اشاره کرده است و از تلاش خود برای مقابله با جریان مقاومت در این منطقه گفته است. به هر حال برخلاف برخی مسؤولان داخلی که معتقدند پس از توافق نباید مقابله ایران با آمریکا همانند گذشته ادامه یابد، رئیسجمهور آمریکا صراحتا گفته است او ایران را دشمن میداند و برای مقابله با دشمن خود نیز دست از کار نمیکشد!
هرچند میان یه جور قضیه رو ماست مالی میکنن
و فقط هم این دولت راستگواند و بقیه دروغ میگن
تو اخبار دیدم اوباما میگفت این توافق اعتماد نیست بلکه راستی ازماییه
انقدر حقارت ارزشش رو داشت