به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در آیین افتتاح فاز دوم کارخانه توسعه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اظهار داشت: بخشهای مختلف صنعتی کشور به همت نیروهای متخصص که جزو مهمترین سرمایههای کشور هستند به نحو مطلوب در حال تولید، سرمایهگذاری و توسعه است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برای بنگاه مهم اقتصادی مانند مس هیچ کاری ارزشمندتر از تولید رو بهافزایش نیست، بیان کرد: این محصول قابل رقابت در سطح بینالمللی است و باید به لحاظ قیمت و کیفیت توسعه یابد.
وی با بیان اینکه در اکتشافاتی که انجام شده مس سرچشمه جزو مواد معدنی ممتاز است، عنوان کرد: تنوع مواد معدنی ایران زیاد است و در بخش فلزات به ویژه رنگی در سراسر کشور به وفور یافت میشود و در زمینه مس روی کمربند اصلی تولید مس در دنیا هستیم.
جهانگیری با بیان اینکه ایران یکی از مهمترین ذخایر مس در دنیاست، افزود: از آذربایجان در غرب کشور تا اطراف سرچشمه معادن زیادی است و از گذشته شرکتهای خارجی زیادی متقاضی اکتشاف در ایران بودند که یکی از محل تقاضاهای آنها در جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان بود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: بزرگترین معدن روی کشور در استان زنجان است و ذخایر عظیم کروم در استان کرمان وجود دارد که در سالهای گذشته استخراج میشد.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههایی که وجود دارد این است که مواد معدنی هم مثل نفت ما را متکی به خود نکند چون زمانی این ذخایر هم تمام میشود و اتکای ما به نفت سبب شد که فشارهای سیاسی زیادی علیه کشور صورت گیرد.
جهانگیری اظهار کرد: وقتی که محصول نقش تعیین کننده داشته باشد، دشمنان با فشار و تحریمها کشور را وادار به تسلیم میکنند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بیان داشت: ایشان گفتند باید راهی پیدا کنید که اتکا به نفت کم شود که به طور طبیعی معادن یکی از این راهها است، فولاد، مس و سایر مواد معدنی درآمدزاست، اما دغدغهای که وجود دارد این است که این ذخایر تجدیدناپذیر هستند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد ما باید به شرکتهای دانشبنیان متکی شود، تصریح کرد: باید راهی پیدا کنیم که اقتصاد به مغز انسان متکی شود و مغز انسان باید ارزشافزوده تولید کند.
جهانگیری ادامه داد: در سالهای اخیر در رشد علمی، کشور ما رتبه ۱۶ دنیا را دارد و میتوانیم آن را ارتقا دهیم و با کشورهای صاحب علم رقابت کنیم و باید یکی از اصلیترین جهتگیریهای ما با توسعه علم و فناوری باشد.
وی با بیان اینکه اگر فناوریهای مدرن در اقتصاد متکی به منابع را هم بهکار گیریم، موفق میشویم، اظهار داشت: وقتی سیستم متکی به فناوری نو و مدیریت پیشرفته نباشد، منابع آفت توسعه است.
معاون اول رئیس جمهور امسال را سختترین سال اقتصادی دنیا به علت کاهش قیمت نفت دانست و گفت: زمانی که میبینم کارگری پنج ماه حقوق نگرفته، عذاب روحی و وجدانی میگیرم.
جهانگیری با بیان اینکه مصمم هستیم با اتکا به نیروی مردم اقتصاد کشور را احیا کنیم، عنوان کرد: باید رکود و سختیها را از پیش پای ملت برداریم و این را طی دو سال گذشته تجربه کردیم و تورم را به ۱۵ درصد کاهش دادیم و رشد اقتصادی را بالا بردیم.
وی افزود: یکی از راهکارها در این زمینه اقتصاد مقاومتی است که تنها برای دوران تحریمها نباید باشد و بعد از آن هم باید باشد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: سال ۹۵ از بهترین سالهای رونق اقتصادی کشور است و در حال حاضر مشتاقان کار با ایران از هم سبقت میگیرند و ما هستیم که باید انتخاب کنیم.