به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو ، به نقل از خبرگزاری آناتولی داوداوغلو در کاخ چانکایا در پشت درهای بسته با خالد خوجه رئیس گروه موسوم به «ائتلاف مخالفان سوریه» دیدار داشته است.
خالد خوجه که پیش از این نماینده این ائتلاف در ترکیه بود در دی ماه سال گذشته در انتخاباتی که بین اعضای به اصطلاح شورای ائتلاف ملی سوری در استانبول برگزار شد، به این سمت انتخاب گردید؛ گفته می شود خوجه که در دانشگاه های ترکیه تحصیل کرده و تابعیت این کشور را دارد، به حزب حاکم «عدالت و توسعه» نزدیک است.
هزاران نفر از آوارگان سوری که مدت یک هفته است با راهپیمایی و یا با استفاده از انواع خودروها و در شرایط بسیار سختی به رغم اقدامات بازدارنده نیروهای امنیتی ترکیه خود را به شهر ادرنه واقع در نزدیکی مرز بلغارستان و یونان رسانده اند و همچنان در پارکها و ورزشگاههای این شهر در انتظار ورود به اروپا هستند، روز گذشته در این شهر با سد نیروهای امنیتی ترکیه روبرو شده و متوقف شدند.
دورسون علی شاهین استاندار اردنه اعلام کرده، تا زمانیکه یونان و یا بلغارستان آماده پذیرش آوارگان سوری نباشند، آنها از نظر قانونی نمی توانند به مرز نزدیک شوند و چنین اجازه به آوارگان داده نخواهد شد.
رسانه های ترکیه گزارش داده اند که بلغارستان با تقویت نیروهای نظامی خود در مرز ترکیه، نشان داده است که اجازه نخواهد داد آوارگان سوری وارد قلمرو این کشور شوند؛ یونان نیز که سرگرم انتخابات است، فعلا رویکردی در خصوص پذیرش آوارگان سوری و دادن اجازه به آنها برای عبور از خاک خود به کشورهای اروپای غربی به ویژه آلمان را ندارد.
همزمان نمایندگان آوارگان سوری در آنکارا با احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت وگو کردند.
به گزارش آناتولی، داوداوغلو در این دیدار با اشاره به اینکه آوارگان سوری با راهپیمایی خود به سوی مرزهای اروپا پیام خود را به گوش جهانیان رساندند، از آنها خواسته است، دیگر به راهپیمایی خود خاتمه داده و زندگی خود در ترکیه را ادامه دهند.
او با تاکید بر اینکه اگر کشورهای اروپایی برای پذیرش آوارگان سوری اعلام آمادگی کنند، ترکیه آنها را اعزام خواهد کرد، گفت: هنوز هیچ کشور اروپایی در این زمینه اعلام آمادگی نکرده است. داواوغلو از آوارگان سوری خواست تا فردا (دوشنبه) عصر به راهپیمایی خود خاتمه دهند.
این درحالی است که برخی از آوارگان سوری در گفت و گو با رسانه های ترکیه هنوز نسبت به پذیرش کشورهای اروپایی به ویژه آلمان امیدوارند و می خواهند در ایام تعطیلات عید قربان با عبور از مرز خود را از طریق کشورهای اروپای شرقی به آلمان برسانند.
نخست وزیر ترکیه با اشاره به اینکه به رهبران کشورهای غربی در خصوص وضعیت آوارگان سوری نامه خواهد نوشت، تاکید کرد: در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل، صدای آوارگان سوری به ویژه زنان و کودکان خواهد شد.
داوداوغلو تصریح کرد: اگر دنیا هم در قبال این مساله سکوت، کند، ترکیه سکوت نخواهد کرد.
آوارگان سوری به دلیل هزینه های گزاف زندگی در ترکیه و نداشتن موقعیت حقوقی لازم و همچنین نبود امکان اشتغال در ترکیه نمی خواهند در این کشور بمانند.
ترکیه می گوید بیش از 2.2 میلیون آواره سوری میهمان این کشور هستند، لذا به طور موقتی در ترکیه پذیرفته شده اند.
اتحادیه اروپا پس از ورود حدود نیم میلیون آواره سوری به این قاره، سعی دارد مانع از هجمه تازه آوارگان به کشورهای غربی شود. مقامات اروپایی می خواهند به نوعی با کمک های مالی به ترکیه، آنکارا را به این کار قانع کنند. اما آنکارا می گوید تاکنون متحمل بیش از 7 میلیارد دلار هزینه برای افزون بر 2.2 میلیون آواره سوری شده و جامعه بین المللی نیز باید در این راستا به وظایف خود عمل کند.
ترکیه می خواهد غرب را به ایجاد منطقه امن در شمال سوریه متقاعد سازد تا بدین وسیله زمینه بازگشت شماری از آوارگان سوری به موطن خود را فراهم کند.
آنکارا مدعی است که بدون خاتمه دادن به درگیری ها و حل بحران سوریه، خطر تشدید اوضاع و هجمه تازه ای از آوارگان از سوریه به خاک این کشور وجود دارد.