واقعه تلخ و اسفناک منا در مراسم ابراهیمی حج امسال حادثهای بس ناگوار است که دل هر انسانی را به درد میآورد؛ بر همین اساس محسن کوهکن، نائب رئیس جبهه پیروان امام و خط رهبری در گفتوگویی مشروح با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو پیرامون حواشی این مسئله مطالبی ارائه کرد.
متن این گفتوگو به شرح ذیل آمده است:
خبرگزاری دانشجو: برخورد جمهوری اسلامی ایران و مواضعش در قبال حادثه تلخ منا را چگونه میبینید؟
تجربه و سوابق گذشته نشان داده که هرزمان جمهوری اسلامی در قبال هرگونه اتفاقی که موجب تضییع حقوق هموطنانمان در خارج از کشور شده موضعی قاطع و محکم اتخاذ کرده، طرف مقابل را مجبور به احقاق حقوق شهروندان و هموطنان ایرانی کرده است.
البته برعکس این مسئله نیز وجود داشته به گونهای که هرزمان بر روی مواضع خود ایستادگی و پافشاری نداشته آن مسئله به مرور زمان به دست فراموشی سپرده شده است.
خبرگزاری دانشجو: علت برخوردهای متفاوت در برابر حوادث و رخدادهای مشابه چیست؟
این نوع برخوردها عموما به نوع نگاه مسئولان ما در عرصه سیاست خارجی و مسئولان کشور بازمیگردد؛ به طور مثال زمانی تصمیم گرفته میشود که به مردم مظلوم یمن کمک شود اما بلافاصله پس از بحثهای متوالی و چندساعته تصمیم گرفته میشود که این کمک به کشور دیگری صورت گیرد و در نهایت موضعگیریهای جدیدی در قبال این اقدام اتخاذ میشود.
خبرگزاری دانشجو: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای منطقه و تهاجم آنها در کشور ما و همچنین در قبال دیگر کشورها چه بوده است؟
بنده معتقدم که ایران هیچگاه در هیچ زمانی آغازکننده جنگ نبوده و هرگز گامی برای تضییع حقوق شهروندان ملل دیگر و یا هجوم علیه آنها برنداشته است؛ این مسئله همواره موضع مسلم و قاطع جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته بوده و تنها به امروز اختصاص ندارد، بلکه از ابتدا نیز به همین روال اقدام کرده است.
تجربه ثابت کرده هرگاه جمهوری اسلامی با مواضع انقلابی و قاطعانه خود در برابر تهاجم بیگانگان علیه خاک کشورمان از جمله تعرض نسبت به مرزهای شرقی و غربی ایستادگی کرده، دشمن وادار به عقبنشینی شده است..
البته برخی از افراد در داخل کشور به دلیل رعب و وحشتی که از دشمن دارند در پی آن بوده تا چندان مواضع قاطعانه خود را عملی نسازند و در فضای رسانهای اینگونه القا کنند که تعامل با طرف مقابل به سود ما خواهد بود؛ به طور مثال فردی که در دولت اصلاحات مسئولیت داشته، در روزهای اخیر مطلبی پیرامون واقعه دردناک منا نوشته مبنی براینکه سروصدا نکنید چراکه ما در عربستان گروگان داریم و باید فعلا موضع سکوت را اتخاذ کنیم.
برهمین اساس باید گفت افرادی که به شعارهای این چنینی روی میآورند هیچ گاه را در وسط چنین صحنههایی نبودهاند.
امیدوارم خدای نکرده ما به سمت و سویی نرویم که مواضع انقلابیمان گام به گام به مواضع لیبرالمسلکی و محافظهکارانهای که قطعا تامین منافع مردم کشور در آن نیست تبدیل شود.
البته این عرایض من به معنای نادیده گرفتن زحمات و فعالیتهای مقامات سیاست خارجی نیست و هرگز آن را نفی نمیکنم؛ اما این مسئله نوعی درس برای ماست که هرچه از خودمان به طرف مقابل نرمش،اخلاق و انسانیت نشان دهیم به ضرر ما خواهد بود، چراکه دشمن هیچگاه ظرفیت و درک شعور این نوع برخورد را ندار.
بنده میخواهم این تفسیر را به سمت و سوی نوع نگاه غیر انسانی و غیرعقلانی که حاکم در برخی حاکمیتهاست، ببرم و این موضوع را مطرح کنم که مسئولان سیاست خارجی باید به این نکته توجه کنند، در زمانی که طرف مقابل ظرفیت فهم و درک این نوع رفتار و برخورد را ندارد، باید روش دیگری را پیش بگیرد.
خبرگزاری دانشجو: به نظر حضرتعالی بهترین روش برای مقابله با این گونه اقدامات چیست؟
البته نباید از حرفهای بنده اینگونه برداشت شود که صحبتهایم به معنای به راه انداختن توپخانه و یا اقدامات نظامی است؛ خیر به هیچوجه.
اما میتوانیم اقدامی در خور برخورد با این مسائل انجام دهیم به طور مثال همین احظار کاردار سفارت عربستان گامی مثبت بوده که به دنبال خود نتایج سازندهای را در پی دارد؛ بنده فکر میکنم که وجدان بیدار و آزرده جماعت ایرانی در این مدت آنقدر از دست حرکات وهابیون آل سعود به تنگ آمده که انتظار برخوردهای قاطعانه از مسئولان را دارند.
از سوی دیگر همپیمانان طرف مقابل در فضای مجازی سعی دارند تا این اتفاق ناگوار را به اختلاف عرب و عجم و شیعه و سنی ربط دهند که البته امکان دارد افراد ناآگاهی نیز به این مسائل دامن بزنند.
اینکه صرفا بخواهیم در قالب بیانیه نسبت به این حادثه دردناک ابراز همدردی، تاسف و تسلیت به خانوادههای حجاج داشته باشیم در شان جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور انقلابی قدرتمند در منطقه نیست.
در حال حاضر عربستان سعودی با حاکمیت قبیلهای، ارتجاعی و با ماهیت وهابی-صهیونیستیاش نسبت به سفر نمایندگان جمهوری اسلامی به خاک کشورش بهانهتراشی میکند و مسئولان باید این مسئله را مدنظر خود قرار دهند.
البته به طور قطع و یقین ما قصد تعیین تکلیف برای نوع برخورد مقامات و مسئولان کشور را نداریم، اما به این مسئله باور و ایمان داریم که هرچه برخوردهای ما غیرانقلابی باشد و از مواضع انقلابیمان فاصله بگیریم، طرف مقابل نیز به اقداماتی اینچنینی دست میزند، آن هم حکومتی که از هیچگونه عقبه فرهنگی برخودار نیست.
البته به اذعان برخی از کارشناسان معطوف شدن ذهن مقامات دستگاه دیپلماسی و مسئولان کشور این روزها به بحث هستهای موجب میشود که تمرکز بر دیگر مسائل نیز کمرنگتر شود.
این انتظار میرود اینکه برخی مقامات اعلام میکنند اقتدار ایرانیان در سالهای گذشته و ایستادگی در مقابل قدرتها، موجب شده تا ابرقدرتها را پای میز مذاکره بکشاند، امروز همانها مواضعی را اتخاذ کنند که خاندان پوسیده، مرتجع، وهابیمسلک آل سعود به خودش دیگر اجازه تکرار چنین رفتارهای ناشایستی را به خود ندهد.
موضع سیاست خارجی ما باید نشات گرفته از مواضع انقلابیمان باشد، همانگونه که حضرت امام (ره) اعلام کردند اگر از صدام و دیگران بگذریم، از آل سعود نمیگذریم؛ این سخن تنها یک شعار نبود، بلکه ایشان مبانی را ترسیم کردند که امروز برای دیگران، دولت و حاکمیت ایجاد تکلیف و وظیفه میکند.
البته هنوز هم دیر نشده، باید اطلاعات خود را در این زمینه کامل کنیم و با یک دیپلماسی فعال به سمت و سویی پیش رویم که عدم صلاحیت این خاندان فاسد برای اداره حرمین شرفین را محرز میکند و اجازه ندهیم که اعراب با دلارهای نفتیشان بخواهند علیه این مسئله تبلیغات سیاسی داشته باشند.
خبرگزاری دانشجو: همانطور که مستحضر هستید تقریبا هرساله شاهد بروز اتفاقات ناگواری در برگزاری مراسم حج از سوی دولت سعودی بودهایم؛ به زعم جنابعالی آیا به صلاح نیست که مدیریت حج به مجامع مسلمان واگذار شود؟
بله؛ مراکز بینالمللی در دنیا وجود دارند که حتی علمای اهل سنت در آنها حضور دارند که بسیار کم تحت تاثیر وهابیون قرار میگیرند و میتوانند مدیریت برگزاری مراسم حج را برعهده گیرند؛ مجامعی همچون سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی.
بنابراین باید موتور خاموش سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی را روشن کنیم.
خبرگزاری دانشجو: علت این همه کارشکنی دولت عربستان در منطقه علیه کشورهای مسلمان و دین مبین اسلام را چه میدانید؟
اساسا خاندان آلسعود صهیونیست هستند؛ این خاندان فاسد به همراه رژیم صهیونیستی، دو تیغههای یک قیچی هستند که قصد ضربه زدن به اسلام و مبانی اعتقادی مسلمانان را دارند کار میکنند.
معتقدم که رژیم حاکم بر عربستان نه فقط دشمن شیعه بلکه این خاندان فاسد به دلیل داشتن ماهیت صهیونیستیاش اهرم مبارزه خود را بر گردن دین اسلام گذاشته است.
در دنیا حتی یک اثر تاریخی از خانه کعبه و یا مسجدالحرام درسازمانهای بینالمللی نمییابیم در حالی که خانه کعبه اولین مکانی است که آب در آن منطقه جاری شده است.
چگونه است که سازمانهای بینالمللی تهدید میکنند اگر تمامی ساختمانهای اطراف میدان نقش جهان اصفهان تخریب نشود اسم آن را از لیست آثار تاریخی جهان خارج میکنیم اما در اطراف خانه کعبه به ساخت سازههای بلند اقدام میکنند و هیچیک از مجامع حقوقی به ان اعتراض نمیکند؟
وقتی بررسی میکنیم میبینیم که اساس کار آل سعود راهاندازی و گسترش مکتب وهابیت و نشان دادن یک چهره خشن از اسلام به جهانیان است و در حالی که حرمین شرفین که رمز پایداری اجتماعی اسلامی هستند به جای آنکه به الگویی برای همه دنیا تبدیل شوند یک چالش بزرگ در عرصه جهانی شده است.
این مسائل را نباید ساده انگاشت وهابیون آلسعود این موضوعات را در دنیا به نحوی انعکاس میدهند که نگاه مردم نسبت به دین اسلامی تغییر کند.
خبرگزاری دانشجو: این روزها شاهد جریان مشکوکی هستیم که تلاش میکند مسئله حج را زیر سوال ببرد، حتی در این زمینه از فضاهای مجازی و پخش جک هایی مربوط به آن استفاده میکند، ارزیابی شما پیرامون این مسئله چیست؟
صهیونیستها مرکزی را اخیرا راهاندازی و جمعی از روانشناسان و جامعهشناسان را در آنجا جمع کردهاند که همگی به زبان عربی و فارسی کاملا مسلط هستند؛ اساس این جکها ساخته و پرداخته این افراد است.
این خط مشکوک میخواهد با اینگونه فضاسازیها ایرانی دست مسلمان عاشق مکه و مدنیه از این سرزمین کوتاه کند و یا تمایلش را برای رفتن به حج کم کند که البته ما باید با قدرت پیش رویم و با قدرت با این جریان برخورد کنیم.
بنده طی صحبت با یکی از حامیان اینگونه ایدئولوژیها این صحبت را مطرح کردم که آیا میدانی روزانه چندین سفر به دوبی که کشوری عربی است انجام میگیرد؟ این سوال در حقیقت در پاسخ به برخی اظهاراتی است که اعلام میکنند نباید به حج رفت چون این سفر در حقیقت پول و امتیاز در جیب عربها است.
نه مکه و نه مدینه هیچیک متعلق به آلسعود نیست، بلکه این سرزمینها به جهان اسلام تعلق دارد و همانطور که بارها گفته شده اگر زمانی مکه مورد تهدید واقع شود به طور قطع ما مسلمانان برای دفاع از این سرزمین به پا خواهیم ایستاد و یقین داریم که آن زمان آلسعود پا به فرار خواهد گذاشت.
حتی اگر روزی همین داعشی که دست پرورده خودشان است بلای جان سعودیها شود و بخواهد علیه آنها اقدامی انجام دهد،این خاندان فاسد از کاخهای بلوریشان فرار کرده و به سمت ویلاهای ونیزشان میرود چراکه هیچاعتقادی نداشته و بازهم همین مسلمانهای ایرانی، عراقی، سوری و بحرینی از این سرزمین حمایت میکنند مکه و مدینه مقدس است چراکه این سرزمینهای برای مسلمانان و در قلب آنهاست و ارث ملکی آلسعود نیست.