به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو ، آمریکا شنبه با حمله هوایی به این بیمارستان در شمال قندوز جان 22 غیرنظامی را گرفت و دهها تن را مجروح کرد.
از زمان وقوع این حمله مرگبار، مقامهای امریکایی اظهارات متناقضی درباره این حادثه بیان کردهاند.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این حادثه یک «جنایت جنگی» بوده است یا خیر، گفت: «من در مورد این حادثه از چنین برچسبی استفاده نمیکنم چون موضوع در دست تحقیق است.»
وی افزود: «اتفاقهایی که در افغانستان روی میدهد به شدت غمانگیز است، در مورد پزشکانی حرف میزنیم که امنیت و راحتی خانههای خود را رها کرده و به منطقهای دور افتاده در جهان سفر کردهاند که همه میدانند خطرناک است و آنها زندگیشان را به خطر میاندازند. این حقیقت که یکی از چنین افرادی جان خود را از دست دهد، بسیار غم انگیز است.»
وی همچنین اظهار داشت باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا به سه پروژه تحقیقاتی که از سوی وزارت دفاع، ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) و همچنین کارکنان نظامی امریکا و افغانستان انجام میشود، اطمینان دارد.
ژنرال جان کمپبل، فرمانده ارشد امریکا در افغانستان دوشنبه گفت این حمله به درخواست نیروهای افغان انجام شده است.
ارتش امریکا قبلاً گفته بود نیروهای افغانستان زیر آتش طالبان بودند و به همین دلیل انجام این حمله را خواستار شدند و حادثه این بیمارستان نیز «خسارتِ ناخواسته» بوده است.
وزارت دفاع افغانستان نیز پیش از این اعلام کرد پیکارجویان طالبان به این بیمارستان حمله و از آن به عنوان «یک سپر انسانی» استفاده کرده بودند.
با این وجود، مسئولان بیمارستان این ادعا را رد کردهاند.
به دنبال حمله به این بیمارستان، سازمان پزشکان بدون مرز، نیروهای خود را از آن خارج کرد.
گروه پیکارجوی طالبان ششم مهر شهر قندوز را در شمال افغانستان تصرف کرد اما در پی حملههای نیروهای دولتی مجبور به عقبنشینی از بسیاری مناطق این شهر شد.
نیروهای افغان در تلاش برای باز پسگیری مناطق تحت تصرف طالبان در قندوز همچنان با پیکارجویان طالبان درگیر هستند.
قندوز به دلیل قرار داشتن در تقاطع مسیرهای منتهی به مناطق بسیار راهبردی افغانستان، از موقعیتی مهم برخوردار است.
طالبان میتواند با استفاده از این شهر که در امتداد مرز تاجیکستان قرار دارد در این کشور همسایه شمالی افغانستان نیز برای خود پایگاهی ایجاد کند.