به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید حسن هاشمی امروز به ارائه گزارشی از وضعیت سلامت کشور پرداخت و گفت: در بسیاری از شاخص ها از جمله کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر موفق بوده ایم اما از نظر نسبت تخت بیمارستانی و نیروی متخصص به جمعیت از کشورهای منطقه عقب تر هستیم.
وی اضافه کرد: با اقداماتی که در شبکه بهداشتی-درمانی کشور بعد از انقلاب انجام شده است، بسیاری از بیماری های واگیر کنترل شد، مرگ و میر نوزادان و کودکان کاهش یافت، شاخص سن امید به زندگی از 57 سال به 73 سال افزایش یافت و از این نظر نسبت به کشورهای منطقه وضعیت ایران مناسب تر است.
وزیر بهداشت گفت: مهم ترین مشکلات حوزه سلامت، افزایش بیماری های غیر واگیر و معلولیت ها است که باعث شده است سن امید به زندگی سالم 10 سال کمتر از سن امید به زندگی باشد و اکنون سن امید به زندگی سالم ایرانیان 63 سال است.
وی اضافه کرد: نسبت تعداد پزشک به جمعیت نیز در کشور ایران 1.28 پزشک به ازای هزار تن است؛ این در حالی است که این شاخص در کشورهای منطقه بالای 2.5 است.
هاشمی اضافه کرد: از نظر تخت بیمارستانی وضعیت ایران از مصر و اردن بهتر است و به ازای هزار تن، 1.7 تخت بیمارستانی داریم که البته بیش از 50 درصد تخت های بیمارستانی یعنی حدود 58هزار تخت، فرسوده هستند.
وزیر بهداشت با اشاره با میزان پرداخت از جیب مردم برای سلامت گفت: در مجموع، حدود 60 درصد هزینه های سلامت را هنوز مردم از جیب، پرداخت می کنند؛ 40 درصد به عهده دولت و بیمه هاست و سهم بیمه ها البته هنوز اندک و حدود 18 درصد است.
هاشمی به اقدامات دولت برای کاهش هزینه های درمانی مردم در دولت یازدهم اشاره کرد و اظهارداشت: بیشترین هزینه های درمانی مردم مربوط به خدمات بستری است که 80 درصد آن در بیمارستان های دولتی انجام می شود و حدود 80 درصد خدمات سرپایی در بخش خصوصی انجام می شود که دولت کنترل زیادی در این بخش ندارد.
هاشمی اضافه کرد: برای کاهش هزینه های مردم، فرانشیز پرداختی در بیمارستان های دولتی برای شهری ها به 6 درصد و برای روستاییان به 3 درصد کاهش یافت؛ در مجموع اکنون سهم پرداختی مردم از خدمات بستری بیمارستان های دولتی، حدود 4.5 درصد است.
وی گفت: حفاظت مالی از هزینه های درمانی وظیفه دولت است و در این مسیر طرح تحول سلامت از تابستان 92 اجرا شد که با اجرای آن 10 میلیون تن، بیمه شدند، هزینه های دارویی کاهش یافت و رضایت مردم از خدمات بیمارستان های دولتی، سه برابر شد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: در دولت یازدهم 2 هزار و 400 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی - درمانی بازسازی شده است؛ شمار پزشکان در مناطق محروم افزایش یافته است و اکنون هیچ شهری کوچک زیر 20هزار تن نداریم که پزشک نداشته باشد.
وی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت 548 هزار زایمان طبیعی رایگان طی یکسال گذشته انجام شده است و میزان سزارین در برخی بیمارستان ها از 90 درصد به 40 درصد کاهش یافته است. طی این مدت، میزان واردات دارو 30 درصد کاهش یافت؛ صادرات دارو دو برابر شد و خرید محصولات داخلی در بیمارستان های کشور افزایش یافت.
وی در خصوص گسترش خدمات بهداشتی در حاشیه شهرها نیز افزود:در طرح تحول سلامت همچنین حدود 9 میلیون حاشیه نشین که در گذشته هیچ خدمات بهداشتی - درمانی نداشتند، صاحب مراکز جامع سلامت شدند و به ازای هر 125 تن یک مسئول سلامت در این مراکز تعریف می شود.