به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، علی جلیلیان در کارگاه آشنایی با بیماری کرونا که در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد، Mers را ویروسی از خانواده کرونا ویروس برشمرد و بیان داشت: این ویروسی مخفف سندرم تنفسی خاورمیانه است که خاستگاه آن کشور عربستان بوده و بیشتر از طریق حجاج به کشورهای حاشیهایی و خاورمیانه منتقل شده است.
وی با بیان اینکه معمولاً حیواناتی مانند شتر و خفاش مخزن اصلی این ویروس هستند، ادامه داد: از عوارض بیماری کرونا می توان به تب و اختلالات تنفسی شدید اشاره کرد که علاوه بر آنها عوارض گوارشی نیز به صورت خفیف به دنبال دارد، این بیماری بین ۲ تا ۱۴ روز خود را نشان میدهد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت: ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم، تماس با وسایل فرد بیمار، ترشحات آلوده بدن شتر مانند ادرار، بزاق و لبنیات مخصوصا شیر شتر منتقل میشود، همچنین قرار گرفتن در مقابل عطسه فرد بیمار موجب ابتلا به بیماری میشود.
جلیلیان جنسیت غالب مبتلایان به کرونا را مردان عنوان کرد و افزود: هر گروه سنی در معرض ابتلا به این بیماری است؛ اما در بین افرادی که دارای بیماریهای زمینهایی مثل دیابت بوده یا دچار ضعف ایمنی بدن هستند درصد مرگ و میر بالاتر است.
وی تصریح کرد: طبق آخرین آمار در جهان تعداد ۱۵۹۷ نفر مبتلا به بیماری کرونا شدهاند که ۶۱۰ نفر از آنها فوت کرده اند، بیشترین آمار مربوط به کشور عربستان با ۱۲۴۲ ابتلا و ۵۲۸ نفر فوت شده است و بعد از عربستان، کشورهای امارت، قطر و اردن بیشتر آمار ابتلا و مرگ و میر را دارند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر در مورد مراحل پیشگیری از بیماری کرونا گفت: فاصله یک متری با فردی که علائم کرونا را دارد، پرهیز از روبوسی و دست دادن به حجاج، شستشوی دستها با صابون و استفاده از ماسک از راهحلهای پیشگیری است، بهترین راه در صورت مشاهده علائم این است که حجاج در صورت مشاهده نشانههای ویروس کرونا در یک مکان مجزا نگهداری شود و در صورت مشاهده عوارض به مراکز درمانی مراجعه کرده و به توصیههای پزشکی توجه کنند.