به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، طی سخنانی در مراسم گشایش مدرسه مطالعات جهانی و بین المللی دانشگاه ایندیانا گفت: آمریکا با رهبری بنیادین خود توانست هفت کشور را برای رسیدن به توافق تاریخی (برجام) در کنار هم قرار دهد. این توافق در ماه ژوییه به دست آمد و تا سه روز آینده اجرایی می شود.
وی افزود: این توافق در نتیجه دیپلماسی سخت و دشواری به دست آمد که در دو دوره ریاست جمهوری طول کشید؛ ما کار را با تحریم شروع کردیم، اما تحریم یک ابزار بود و هدف نبود. ما تنها از طریق مذکرات مستقیم با حمایت شریکان زیادی از جمله روسیه و چین توانستیم مقام های ارشد ایران را به پذیرش محدودیت ها بر برنامه هسته ای متقاعد کنیم.
وی ادامه داد: اکنون در حال حرکت به سوی اجرای این توافق هستیم و ضروری است که در این مرحله نیز هوشیاری و وحدت رویکرد و هدف مشترک خودمان را حفظ کنیم. اکنون خاورمیانه مکان به شدت آشوب زده ای است، اما هر مشکلی در منطقه بسیار بدتر خواهد شد اگر کشورهای منطقه بخواهند به سمت سلاح هسته ای بروند.
کری در پایان این بخش از سخنانش گفت: توافق با ایران بهترین راه برای تضمین این مساله است که چنین امکانی اکنون و برای همیشه بسته شده است و هر کشوری در منطقه از جمله متحدان کلیدی ما، به دلیل حصول این توافق امن تر هستند.
کری در لابه لای سخنان خود بارها ادعا کرد که این توافق راه ها را برای رسیدن ایران به سلاح اتمی سد کرده و این در حالی است که مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران ادعای غرب مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی را رد و همواره بر این امر تاکید کرده اند که کلیه فعالیت های هسته ایران صلح آمیز بوده و تلاش برای تولید سلاح اتمی امری غیر شرعی و با آموزه های دین مبین اسلام در تضاد است.