به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد درویش گفت: بر اساس مطالعات دفتر مخاطرات سازمان زمینشناسی، میزان فرونشست در جنوب تهران معادل ۳۶ سانتیمتر است که این میزان ۹۰ برابر شرایط بحرانی که چهار میلیمتر در سال عنوان شده، است.
به گفته وی، از حدود ۱۰ سال پیش بر اساس گزارشات موسسه تحقیقات سازمان جنگلها و مراتع در غرب تهران از فاصله دریاچه استادیوم آزادی تا وردآورد بین ۷ تا ۱۷ متر سطح آب زیرزمینی افت کرده است.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست اظهار داشت: بر همین اساس دو حلقه از چاههای باغ گیاهشناسی ملی ایران خشک شدهاند.
درویش تصریح کرد: در حال حاضر میزان ساخت و سازها و واگذاری در تهران آنقدر زیاد است که سطح آب زیرزمینی به شدت افت کرده و اگرچه هنوز شبکه فاضلاب در این شهر راه نیفتاده، اما افت شدید سطح آب زیرزمینی در تهران مشهود است.
وی تاکید کرد: البته راهاندازی شبکه فاضلاب در تشدید افت سطح آب زیرزمینی در تهران نقش خواهد داشت و نگرانیهایی از این بابت وجود دارد.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست یادآور شد: همچنین بر اساس مشاهدات شخصی و پیمایشهای تحقیقاتی که در جای جای ایران داشتهام، در منطقه پریشان فارس، آبیبیگلو در اردبیل، خانمیرزا در چهارمحال و بختیاری، میبد در اردکان، دشت قهاوند در همدان و پاییندست تالاب شور و شیرین در میناب فرونشستهای کاملاً مشهودی را ثبت کردهام.
درویش افزود: در برخی از این شکافها و فروچالها مانند فروچالهای میناب آنقدر عمق فرونشست زیاد است که شترها و گاوهای محلی در آنها ناپدید میشوند.
به گفته وی، در حال حاضر شغل جدیدی در میناب باب شده است که افراد بیکار شترها، گاوها و دیگر دامهایی که در فروچالها ناپدید شدهاند را یافته، ذبح شرعی میکنند و گوشت آن را به فروش میرسانند.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست یادآور شد: همچنین در دشت کبودرآهنگ بر اساس آمار سازمان زمینشناسی، فروچالهایی با عمق بیش از ۱۵ متر ثبت شده است. همچنین در میناب عمق فروچالها غالباً بین سه تا چهار متر است.
درویش افزود: بنابراین جای تعجب است که برخی مسئولان حداکثر میزان فرونشست در کشور را ۳۵ سانتیمتر عنوان میکنند و چنین نمونههای آشکار و ثبت شدهای را نادیده میگیرند.
منبع: مهر