به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به گزارش منابع خبری، همچنین جان کری با«اسلام کریم اف» رئیس جمهوری ازبکستان دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
وزیرخارجه آمریکا در ابتدای دیدارش از کشور های آسیای مرکزی روز گذشته در شهر بیشکک با آلماسبیک آتمباییو رئیس جمهور قرقیزستان ملاقات کرد.
به گزارش رسانه های محلی جان کری از برگزاری انتخابات پارلمانی در روز 4 اکتبر سال جاری در قرقیزستان استقبال کرده و گفته است که ناظران بین المللی این رقابت انتخاباتی را آزاد وعادلانه و برای منطقه آسیای مرکزی نادر ارزیابی کرده اند.
کری همچنین با وزیر خارجه قرقیزستان درمراسم افتتاح ساختمان جدید سفارت آمریکا دربیشکک و ساختمان خوابگاه دانشگاه آمریکای آسیای مرکزی شرکت کرد.
این نخستین سفر وزیر خارجه آمریکا به همه پنج کشورمنطقه است وتاسوم نوامبر (12 آبان) ادامه خواهد یافت. او طی چهار روز آینده از ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان بازدید می کند و رهبران این کشور ها را مطمئن می سازد که آنها از پشتیبانی آمریکا برخوردار خواهند بود.
به اعتقاد کار شناسان منطقه ای در پی خروج نیرو های ناتو از افغانستان در اواخر سال گذشته وضعیت امنیتی در مناطق شمال این کشور متشنج شده و این وضع برای کشور های آسیای مرکزی مخاطره امیز شده است.
به گفته این کار شناسان در کنار طالبان که برخی از مناطق هم مرز با تاجیکستان وترکمنستان افغانستان را تصرف کرده است برخی دیگر از گروه های تروریستی نظیر داعش و القاعده در این منطقه فعال هستند.
قزاقستان، قرقیزستان وتاجیکستان از اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی می باشند و در صورت بروز خطرات تروریستی به کمک های نظامی روسیه امید بسته اند.اما ازبکستان وترکمنستان که در این سازمان عضویت ندارند به توسعه همکاری ها با آمریکا تلاش می کنند.
آمریکا در سال جاری مقدار زیادی ادوات جنگی به ازبکستان اهدا کرد. ترکمنستان نیز برای دریافت کمک های نظامی و فنی با هدف «تحکیم مرز ها و رفع تهدید ها» به آمریکا رجوع کرده است.
ازسوی د یگر گفته می شود فعال شدن روسیه و چین در منطقه آسیای مرکزی آمریکا را وادار کرده است در این منطقه فعال تر شود .
آسیای مرکزی درمرکزتوجه بازیگران بزرگ سیاسی قرارگرفته ودرماه ژوئن بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، درماه ژوئیه« نریندره مدی» نخست وزیر هندوستان و در ماه گذشته شینزو آبه نخست وزیر ژاپن از کشور های این منطقه دیدن کردند.