به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، همایش مردمی دانشجویی «از کوشکک تا سئول» با همکاری مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز، بسیج دانشجویی دانشکده فنی مهندسی شهید باهنر شیراز، تشکل وصال دانشگاه آزاد و تشکل آرمان دانشگاه شیراز عصر روز گذشته در مسجد شهرک کوشکک شیراز برگزار شد.
این برنامه به مناسبت سالروز صدور پیام ۸۱/۸/۶ رهبر معظم انقلاب به جنبش دانشجویی و اعتراض به مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز مبنی بر سفر تعدادی از اعضا به سئول(کره جنوبی) با وجود مناطق محروم در سطح شهر شیراز، هدف ارتباط دانشجویان دانشگاههای شیراز با مردم مناطق محروم شیراز و مشاهده مشکلات، مسایل مستضعفین و پیگیری مطالبات از مسولان شهر شیراز در کوشکک که یکی از مناطق محروم شیراز است با حضور اهالی در مسجد امام حسن(ع) برگزار شد.
در ابتدای برنامه، هادی مسعودی دبیر اسبق مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز به بیان روند مطالبات مردم کوشکک از مسولان شهری و استانی و همراهی دانشجویان عدالتخواه شیراز که نتیجه آن بهبود وضعیت نسبی این منطقه بود به سخنرانی پرداخت و تاکید کرد: باتوجه به منویات رهبر انقلاب و امام رحمه الله در راستای برقراری عدالت اجتماعی و توجه به حقوق مردم محروم، رسالت دانشجو نه محدود شدن به چهار دیواری دانشگاه بلکه ارتباط با مردم محروم و مستضعف و لمس مشکلات آنها و مطالبه از مسولان و چشم بیدار جامعه بودن است.
مسعودی ادامه داد: کوشکک شروع کار دانشجویان عدالتخواه شیراز بود و ما به مشکلات دیگر مناطق محروم شهری و روستایی نیز خواهیم پرداخت.
پس از سخنان مسعودی چند تن از اهالی کوشکک به بیان مشکلات پرداختند و زارع که خود را به عنوان نماینده از شورای اسلامی شهر شیراز معرفی کرد به سئوالات پاسخ داد؛ اما برای مردم و دانشجویان قانع کننده نبود و عدم حضور اعضای شورای شهر را توجیح کم بود وقت مطرح کرد.
اما یکی از دانشجویان در پاسخ به این توجیه نماینده شورای شهر شیراز گفت: از چند روز قبل به صورت شفاهی اطلاع داده شد و روز شنبه هم دعوت نامه کتبی ارسال کردیم که هیچ کدام از اعضای شورای شهر در این جلسه حاضر نشدند.
نماینده شورای شهر به جای پاسخ دادن به مطالبات دانشجویان را به داشتن اغراض سیاسی متهم کرد که با اعتراض دانشجویان و تعدادی از مردم کوشکک که خود شاهد تلاش چند ساله دانشجویان برای کم کردن مشکلات آنها بودند روبرو شد و برنامه را ترک کرد.
در این همایش از شهردار منطقه ۷ نیز دعوت شده بود که یکی از کارشناسان عمران آن منطقه به نمایندگی در بین مردم و دانشجویان حاضر شد.
وی عدم داشتن بودجه کافی و بلاتکلیفی در نقش و وظایف ارگان ها در انجام مطالبات مردم اشاره کرد و گفت شهرداری کارهای مقدماتی را برای آسفالت دیگر معابر کوشکک را تا مراحل پایانی به سرانجام رسانده است.
نوروزی، همیار شورای کوشکک در ادامه با تشکر از حضور دانشجویان و نمایندگان به بیان مشکل فاضلاب کوشکک، وجود نی زارها که محلی برای پرورش مار، قورباغه و بیماری سالک در این منطقه است پرداخت و در خصوص مشکل گاز رسانی گفت: زیرساخت و مجوز لازم پیگیری شده و باز با ادامه پیگیری ها این مسئله مردم نیز حل خواهد شد.
در پایان بیانیه ای قرائت شد که متن آن بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز بعنوان جریانی که رسالت و هویت خود را در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب در سالروز ۸۱/۸/۶ از جنبش دانشجویی و جوانان انقلابی این مرز و بوم و وصیت و فرامین همیشه زنده حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر پی گیری مسئله عدالت اجتماعی در تمامی سطوح ، مطالبه گری از مسئولان و خواستار توجه به آرمان های اصیل اسلام و انقلاب اسلامی؛ لزوم توجه ویژه به محرومین ،علم عدالتخواهی برافراشته تا فرمان امام امت را لبیک گوید.
در این راستا مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه های شیراز، وضع نابسامان در منطقه کوشکک (که تنها یکی از مناطق محروم شهر شیراز است) را برنتافت و با همکاری و همت اهالی مردم منطقه کوشکک، حقوق شهروندی منطقه مذکور را از مسئولان شهری مطالبه کرده است که جا دارد از مسئولانی در شهرداری و شورای شهر که دغدغه داشتند و دارند، قدردانی کنیم دراین خصوص ولی این حرکت های لاک پشتی و منقطع پاسخگوی محرومیت ها نیست. و تارسیدن به وضعیت مطلوب که درخور مردم شریف منطقه کوشکک و دیگر نقاط این شهراست، راه بسیار است.
اخیرا اعضای شورای شهر شیراز؛ مصوبه ای را به تایید خود رسانده اند که موجب تعجب و پرسش در اذهان شده است.
گویا چند نفر از اعضای شورای شهر و شهرداری شیراز به منظور نمونه برداری از طرح ترافیک شهر سئول(کره جنوبی)، قصد سفر به این شهر را دارند. درحالی که فقرومحرومیت در برخی ازمناطق شهربیداد میکند و میطلبد که مسوولین در این خصوص تلاش های جدی تری کنند؛ متاسفانه بحث سفرهای خارجی برخی اعضای شورای شهر و شهرداری و غیره از جیب همین مردم دردکشیده و مظلوم شنیده می شود. یک روز پاداش های چند میلیونی، یک روز سفرهای خارجی بدون بازدهی و غیره اینها فقط حاتم بخشی از کیسه محرومین و بخش های مستضعف نشین است. بیت المال ارث پدری کسی نیست که هر شکل بخواهد خرج کند. چهاردیواری اختیاری نیست که به اختیارخود هرکاری بخواهید بکنید.
آیامردم کوشکک، ماه فیروزان و غیره واجبترند یا سئول گردی و مالزی گردی با توجیح های غیرقابل قبول؟!
حال خوب است چند سوال از مسببان این تصمیم پرسید.
اولا مگر در استان یا کشورمان، با کمبود متخصصین و محققینی که سال هاست بصورت بومی در مورد مسئله مذکور تحقیق پژوهش کرده اند، مواجه ایم که شما را مجبور به عزیمت به تحقیق و بررسی به کشور دیگری کرده است؟
ثانیا با وجود اینکه برخی تصمیمات غلط مسولان شهری شیراز که نتیجه نگاه نادرست به شهر و شهروندان است، موجب بروز ترافیک و آلودگی و ناهنجاری ها در شیراز می باشد، آیا این طرح از اولویت های هزینه کرد بودجه و بیت المال برای خدمات شهری در جهت منافع مردم شیراز است؟
این سفر غیر ضروری و پرهزینه نباید در شورای اسلامی شهر شیراز مصوب می شد؛ اما تاسف اینجانست چرا فرماندار محترم بر این مصوبه شورا خط ابطال ورد نکشیده است؟ آقای فرماندار باید درباره این اقدامش پاسخ دهد.
آقای فرماندار لطفا به مناطق محروم و مستضعف نشین شهر بروید و با افراد ساکن آنجا مانوس شوید تا ضرورت رد چنین مصوبات غیرضروری را بدانید.
مجمع دانشجویان عدالتخواه برخود واجب می داند که به اعضای شورای شهر، وظایفشان را در قبال مردمی که آنان را امین و معتمد خود دانسته اند، متذکر شود تا عملکردشان را منطبق بر عدالت اجتماعی و رفاه عمومی قرار دهند و رسیدگی به مناطق محروم شهر را، در یکی از اولویت های تصمیم گیری ها و اقدامات خود قرار دهند.
و چه بسیارند کوشکک ها و مردم محروم و مستضعفی که نگاه به دستان و وجدان شما مسئولان مربوطه دارند.
آقایان به شما توصیه می کنیم تا با فراهم کردن امکانات رفاهی و اجتماعی، بستری را مهیا کنید تا تمامی جوانان این اقلیم فرصت شکوفایی استعدادها و توانایی های خود پیدا کنند تا به سرمایه هایی بی بدیل برای کشور و جامعه شوند و همانطور که رهبرمعظم انقلاب ( مدظله) فرمودند: «نظام اسلامی معتقد به یک جامعهی ثروتمند است، نه یک جامعهی فقیر و عقبمانده. معتقد به رشد اقتصادی است؛ ولی رشد اقتصادی برای عدالت اجتماعی و برای رفاه عمومی، مسألهی اول نیست. آنچه در درجهی اول است، این است که فقیر در جامعه نباشد؛ محروم نباشد؛ تبعیض در استفاده از امکانات عمومی نباشد. هر کس برای خودش امکاناتی فراهم کرد، متعلق به خود اوست. اما آنچه که عمومی است مثل فرصت ها و امکانات متعلق به همهی کشور است و باید در اینها تبعیضی وجود نداشته باشد.
اسلام یک روش خاص خود دارد. مسلکی در مسائل اقتصادی جامعهی اسلامی دارد و آن سلک را طی میکند. اساس سیاست کلی اقتصادی کشور، عبارت است از رفاه عمومی و عدالت اجتماعی. البته ممکن است یک نفر با تلاش و استعداد بیشتر، بهرهی بیشتری برای خودش فراهم کند. این مانعی ندارد؛ اما در جامعه فقر نباید باشد. هدف برنامهریزان باید این باشد. سازمان برنامه و برنامهریزان کشور، با این سیاست کلی و بر این اساس باید برنامهریزی کنند.»
در پایان یادآور می شویم، مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز، در کنار تمامی تشکل ها و گروه های شرافتمند و مدافع حقوق محرومین، همانند گذشته تمام قوای خود را در خدمت احقاق حقوق محرومین و مستضعفین، در جهت رسیدن به رفاه اجتماعی و عدالت اجتماعی به کار خواهد گرفت.