به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر یک روزه خود به استان البرز ظهر امروز در شورای اداری استان حضور یافت و طی سخنانی اظهار داشت: بعضی از مناقشات در کشور وجود دارد که باعث کندشدن کارها میشود البته در همه کشورهای اختلاف سلیقه وجود دارد اما نباید اختلاف نظرها را به دشمنی کشاند.
وی ادامه داد: گاهی در کشور برخی افراد در مورد مسائل ملی نظراتی دارند که باید به آنها اجازه اظهار نظر داد نه اینکه افراد دیگر که نظر مخالف دارند آنها را خائن بدانند. باید اجازه دهیم دیگری هم نظرش را بگوید. باید تحملها در مسائل کلان درست تنظیم شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه باید نسبت به آرای مختلف تحمل در جامعه بالا برود، گفت: تحمل کم، ضد مردمسالاری است در حال حاضر که فصل انتخابات در کشور است و این تخریبها ضد مردمسالاری است و اگر در جلسات پنهانی علیه کسی صحبت شود یا شبنامهای پخش کنند دشمنی ایجاد میکنند لذا اگر آرای متفاوت در کشور و جود داشته باشد، کشور رشد میکند. بنابراین باید اجازه بیان نظر مخالف داده شود نه اینکه در مورد کسانی که نظر مخالفی دارند شبنامه پخش کنند و یا در جلسه خصوصی و پنهانی علیه دیگری صحبت کنند. این مسائل دشمنی به وجود میآورد و ذهن کشور را منقرض میکند.
لاریجانی تصریح کرد: ممکن است کسانی نظراتی در اداره کشور داشته باشند و حتی با دولت مخالف باشند اما باید اجازه دهیم افراد موافق نیز نظراتشان را بدهند. نمیشود گفت ما مخالفیم و بقیه منحرفین هستند.
وی بر همین اساس گفت: تهمت زدن به هم و آزرده کردن دیگران رفتار غیراصولی است. ما افتخار میکنیم که با انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایجاد کردیم که محور آن مردمسالاری دینی است یعنی مردمسالاری همراه با اخلاق و دینمداری.
رئیس مجلس با بیان اینکه باید حیثیت یک مومن را حفظ کرد، اظهار داشت: متاسفانه اینگونه رفتارها در کشور رایج شده و مضر است و استعدادها را جلوی هم قرار میدهد. همچنین من ندیدهام بین علمای بزرگ اگر از کسی هم انتقاد دارند، پردهدری کنند سنت اسلامی این است.
لاریجانی تاکید کرد: این روشهای دیگر که در کشورهای دیگر باب شده و ما از چپیها اقتباس کردیم، روش درستی نیست و این رفتارها کشور را از حرکت سالم در حوزه اقتصادی باز میدارد.
وی در ادامه سخنان خود در شورای اداری استان البرز با اشاره به سخنان استاندار این استان و شهردار کرج گفت: بسیاری از مشکلاتی که در جلسه بیان شد، در سایر استانها هم وجود دارد و شاید در این استان مسائلی از جمله مهاجرپذیری، رشد جمعیت و تازهتاسیس بودن، شرایطی متفاوت از استانهای دیگر را ایجاد کرده باشد که باید به آنها در جای خود فکر کرد.
رئیس مجلس افزود: در زمینه پیشنهادی که داد شد تا مجلس اجازه دهد که دستگاهها اموال غیرمنقول خود را تهاتر کنند، مخالف نیستیم و در برنامه پنجم هم اجازاتی در این زمینه داده شده بود لذا این کار به نحوی که کار کشور را روان کند، مشکلی نیست و میتوان در برنامه ششم نیز آن را پایدار کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در خصوص مشکلات چند ساله اخیر در کشور تصریح کرد: دوره نسبتا سختی را سپری کردیم و در این چند ساله اخیر فشارهای مختلفی در کشور وجود داشت که یک بعد آن تحریمهای بینالمللی بود. در واقع غربیها سنگ انداخته بودند که کارها به سختی پیش میرفت البته در کنار آن، سوء مدیریت و اشکالات اجرایی کم نبود و اگر آنها درست انجام میشد و مشکلات ساختاری نبود، به مردم به این میزان فشار نمیآمد.
لاریجانی همچنین گفت: اینکه برخی دستگاه ها به بخش خصوصی بدهکارند به تحریم ربطی ندارد بنابراین باید کمک کنیم بخش خصوصی رشد کند وقتی دستگاهها به بخش خصوصی بدهی داشته باشند این بخش نمیتواند کار کند آن هم در شرایطی که بخش خصوصی تنها جوانه زده و با این گونه اقدامات نه تنها رشد نمیکند بلکه سقط جنین هم میشود.
وی با بیان اینکه مشکلات از جمله فشار تحریمها و سوء مدیریتها سبب شد حرکت آبادانی کشور کند شود گفت: این مسائل سبب شد نرخ رشد کشور منفی شود و هنوز هم متاسفانه در رکود هستیم و این مشکلات بنیه اقتصادی کشور را ضعیف کرد و در حال حاضر در حال عبور از گردنه هستیم لذا امیدواریم پس از توافق هستهای کشورهای دیگر عاقلانه عمل کنند و شرایط برای آبادانی فراهم شود.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید حرکت اقتصادی در کشور فعال باشد تا از رکود خارج شویم، گفت: باید کمک کنیم تا بخش خصوصی فعال شود. اینکه مقام معظم رهبری فرمودند حرکت اقتصاد در کشور به وسیله مردم انجام شود و این مانند مجاهدت میماند، مطلب بسیار مهمی است و باید بپذیریم آبادانی در کشور بدون حضور مردم و بخش خصوصی امکانپذیر نیست.
لاریجانی با تاکید بر اینکه با اقتصاد دولتی نمیشود کار را جلو برد، خاطر نشان کرد: در مجلس چند قانون برای بهبود فضای کسب و کار و خروج از رکود تصویب شد که باید اجرا شود به عنوان مثال یک بندی در بودجه به تصویب رسید که در زمان تصویب هم سخت مصوب شد و چقدر هم ما را نفرین کردند. در آن بند، اجازه دادیم که طرحهای عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کنند اما هنوز این بند اجرا نشده و حالا جای سوال است وقتی در کشور رکود دارید خوب چرا این پروژهها را واگذار نمیکنید؟
وی گفت: درست است اگر توافق اجرا شود نفت بیشتری میفروشیم و شرایط تغییر میکند و به نسبتی از رشد میرسیم اما این موضوع از نظر حل مشکل بیکاری کمکی نمیکند لذا شرایط موجود تغییر رویکرد میخواهد شاید با این روش به زور به رشد 3 درصدی برسیم اما با این رشد مشکل بیکاری حل نمیشود.
رئیس مجلس در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر 800 میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است که باید برای آن برنامهریزی شود و به سمت کارهای عمرانی سوق داده شود. همچنین باید شرایط به سمتی برود که از ظرفیتهای موجود و همینطور ظرفیت مردم استفاده شود تا حرکت آبادانی در کشور جهش گیرد.
لاریجانی در خصوص تصمیمها و تدابیر صحیح کشور گفت: ایران در مسائل استراتژیک منطقهای درست تصمیم گرفت و در واقع درست حرکت کردیم. زمانی کشورهای بزرگ نسبت به ما خرده میگرفتند اما اکنون فهمیدهاند که ایران از راه و رسم عقلایی برای حل مشکل منطقه استفاده میکند و به جای کشورهای دیگر که سعی میکنند که با نظامیگری و جار و جنجال عمل کنند، رفتار ایران در منطقه با عقلانیت و فکر انجام میشد و این به خاطر روحیه انقلابی ایران و تدابیر درست بود.
وی تصریح کرد: همچنین در مورد مسئله هستهای هم که در حال حاضر حل شد، سالها در این باره فکر شد و همه مولفهها در نظر گرفته شد و اینجور نبود که در مدت کوتاهی تصمیمگیری شود. همچنین اینها که مذاکره میکردند با فکر و برنامهریزی اقدام میکردند و جلساتی در داخل گذاشته میشد لذا گامهای پختهای برداشته شد و در مجموع اکنون که این مشکل حل شده، ایران توانسته هم دانش هستهای داشته باشد و هم پیشرفت در تحقیق و توسعه داشته باشد.
رئیس مجلس افزود: تحریمها هم برداشته میشود البته شاید غربیها بخواهند شیطنت کنند اما مطمئنا پاسخ آن را خواهند دید بنابراین در مجموع، ایران توانست به خوبی این مشکل را حل کند.
لاریجانی، نقطه آسیب کشور را در حوزه اقتصاد و حوزه آسیبهای اجتماعی برشمرد و گفت: باید سعی شود روی این دو مقوله تمرکز شود و لذا در مورد موضوع اقتصاد ما نیازمند تدابیر درست و سرمایهگذاری هستیم و در حال حاضر نیز علیالظاهر تمایل برای سرمایهگذاری در کشور زیاد است و شاید منتظرند تا تحریمها برداشته شود و بعد برای انعقاد قرارداد بیایند اما در مجموع باید مسیر را برای سرمایهگذاری هموار کرد تا سرمایهگذاران خارجی به کشور بیایند.
وی در خصوص اقتصاد مقاومتی و لزوم تحقق آن نیز تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی دو بحث مهم دارد که یکی رونق تولید کشور و دیگری داشتن نگاه صادراتی است و باید در هر دو بخش همت جدی کرد تا سیاستهای اقتصاد مقاومتی محقق شود و مجلس نیز در تصویب برنامه ششم مصمم است که اقتصاد مقاومتی را سازماندهی کند. لذا با این شرایط امیدواریم در آینده در شرایط، تغییراتی به وجود آید و سال آینده تولید کشور رونق گیرد.
رئیس مجلس در خصوص ملزوماتی که به رونق اقتصاد کمک میکند گفت: یکی از این ملزومات شرایط روانی جامعه است چرا که هیچ وقت جامعهای که ذهن منقبض داشته باشد رشد نمیکند و یأس و منفیبافی سبب رکود میشود.
وی افزود: بحث هستهای با دستور مقام معظم رهبری و پیام ایشان تمام شد و ایشان فرمودند برجام را با شروطی که مجلس گذاشته و شرایطی که شورای عالی امنیت ملی تعیین کرده و نکاتی که خود ایشان تعیین کردند، تایید میکنم پس ما نیز باید بحث را خاتمه بدهیم چرا که این صحبت رهبری مهر آخر کار است.
لاریجانی تاکید کرد: اکنون باید به سمت اجرای درست برجام برویم البته برجام که اجرا میشود اما حرفهایی که برخیها میزنند باعث تلقی غلط در جامعه میشود و دست مردم میلرزد و سرمایهگذاری نمیکنند لذا یک جامعه سالم برای تولید نیازمند روحیه است و باید امید برای حرکت وجود داشته باشد.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه یکی از ملزومات حرکت آینده امیدوار بودن و پرهیز از مناقشات است، گفت: باید از مناقشاتی که ذهنها را از مسائل اصلی باز میدارد پرهیز کرد و در حال حاضر مسئله اصلی کشور ایجاد اقتصاد پررونق است و اگر بخواهیم در منطقه آبرومند باشیم و یا بنیه دفاعی خود را تقویت کنیم باید اقتصاد ما رونق بگیرد و مسائل حاشیهای را کاهش دهیم.