به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در دیدار عصر امروز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و دیدیه ریندرز وزیر امور خارجه بلژیک که عصر امروز دوشنبه 18 آبان برگزار شد خبرنگاران به طرح سوالات خود از طرفین پرداختند.
در ابتدا خبرنگار شبکه TVM بلژیک در خصوص بحران سوریه از وزیر امور خارجه کشورمان پرسید که وی پاسخ داد: جمهوری اسلامی همواره بر صلح و ثبات در سوریه تاکید کرده و برخلاف برخی کشورها که در این زمینه به راه حل نظامی معتقدند ما فکر می کنیم تنها راه حل سوریه راه حل سیاسی است و همیشه معتقدیم وظیفه جامعه بین الملل مقابله با افراطیون است.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: برخوردهای غیرمنطقی برخی کشورها با گروه های تروریستی موجب شد معضل تروریسم به معضل کل جهان تبدیل شود.
**متاسفانه برخی از خطر داعش به عنوان یک مهره استفاده ابزاری می کنند
ظریف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی معتقد است در نهایت این دنیا و جامعه بین الملل است که باید با تروریسم برخورد و مردم سوریه هستند که باید آینده خود را تعیین کنند افزود: حمایت از گروه های تروریستی جای شگفتی دارد این که چگونه داعش نفت خود را می فروشد؟ کدام بانک ها درآمد نفت این گروه تروریستی را حفظ و منتقل می کنند؟ و این وظیفه جامعه بین المللی است که با این پدیده مبارزه کند متاسفانه برخی در منطقه و خارج از منطقه به این واقعیت پی نبردند که داعش یک خطر است و تصور می کنند از این خطر می توان به عنوان یک مهره استفاده کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید براین موضوع که وظیفه تعیین آینده مردم سوریه مربوط به مردم این کشور و معضل تروریسم مربوط به جامعه بین الملل است یادآور شد: در عرصه بین الملل جای این دو نباید عوض شود.
وی در ادامه در خصوص وضعیت و سطح حضور جمهوری اسلامی در اجلاس وین 3 نیز گفت: در اجلاس پیش رو دو موضوع در دستور کار است موضوع اول تعیین گروه های تروریستی که از نظر ما واضح و مشخصند و موضوع دوم توافق در خصوص ادامه روند کار.
ظریف در ادامه با اشاره به اجلاس حاشیه ای بین ایران و 1+5 اظهار داشت: مشخص نیست جمهوری اسلامی در این اجلاس در چه سطحی شرکت کند و در خصوص برنامه حاشیه ای سند رسمی بازسازی اراک در روند مذاکرات اماده امضا است اما در خصوص نحوه امضا هنوز مذاکره ای صورت نگرفته است. چون همه وزرای خارجه کشورهای 1+5 در وین حضور ندارند و ممکن است از روش های دیگری برای امضا استفاده شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان با اشاره به اهمیت امضای سند نام برده شده به عنوان اقدام مقدماتی جهت اجرای تعهدات ایران خاطرنشان کرد: ما تاکید داریم این سند هر چه زودتر به امضا برسد.
دیدیه ریندر در ادامه این نشست خبری در خصوص مواضع اتحادیه اروپا در قبال بمباران یمن توسط عربستان نیز گفت: در برخی درگیری ها تنها یک راه حل سیاسی قابل دسترسی است و مورد سوریه نیز از این دست موارد محسوب می شود.
وی در خصوص مسئله یمن اظهار داشت: در مورد یمن باید آتش بس برقرار و همه صحنه گردانان اصلی این واقعه خواسته شود تا پشت میز مذاکره قرار گرفته و این بحران را با گفتگو حل کنند.