به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، مهدی نورایی، کارشناس مسائل حقوقی امروز در نشستی که با موضوع «بررسی برجام» در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شده بود، گفت: متاسفانه دولت امروز به گونهای عمل میکند که میخواهد ملت را خوهان رابطه با آمریکا نشان دهد که این اشتباه است.
وی افزود: دولت حق چنین کاری را ندارد زیرا استکبارستیزی و مبارزه با آمریکا در خون ملت ایران جای دارد.
این کارشناس مسائل حقوقی تصریح کرد: آن چیزی که مشخص است این موضوع میباشد که آمریکا به دنبال منافع خودش است اما در داخل کشور عدهای تلاش میکنند آمریکا را فرشته نجات جلوه دهند که این بسیار خطرناک است.
نورایی تاکید کرد: تلاش ایالات متحده این است که ایران را از موضوع مقاومت منصرف کند و سپس به کسانی که خود را پیرو ایران میدانند نشان دهد که ایران هم سیاست خود را تغییر داده است و مساله از سر گیری روابط این کشور با کوبا نیز در همین راستا بوده است.
وی تاکید کرد: عدهای به گونه سخن میگویند و عمل میکنند که انگار با آمریکا در این راه همراهی میکنند و این خیانت است.
این کارشناس مسائل حقوقی با بیان اینکه برجام حاوی محدودیتهای فراوان برای کشور است، بیان کرد: شما با مطالعه اصل متن برجام خواهید دید که ما کاهش غنیسازی و محدودیت ۱۰ و ۱۵ را پذیرفتهایم و این مساله نیازی به هیچ استدلالی ندارد.
نورایی عنوان کرد: کاهش میزان سانترفیوژها در مدت ۱۰ ساله در سند برجام نوشته شده است و این سند، تعهدی برای نسل ما و نسلهای دیگر است.
وی افزود: ما نباید نسلهای آینده را متعهد به چیزی کنیم در حالی که هیچ دخالتی در سند آن نداشتهاند و مسئولین دیپلماسی ما باید در قبال آیندگان پاسخگوی تصمیم خود باشند و هیچکس حق ندارد آیندگان را مجبور به پذیرش آن کند.
کارشناس مسائل حقوقی تاکید کرد: از بدترین محدودیتهای برجام که ابدی است، این است که ما متعهد شدهایم صرفا از نیروگاههای آب سبک استفاده کنیم که نیازمند به اورانیوم غنیشده است؛ اما نیروگاه آب سنگین با همان اورانیوم طبیعی نیز کار میکند و این امر نشان از ضعف کارشناسی دقیق است.
نورایی تصریح کرد: با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری باز قبول بازرسیها از سوی دولت صورت گرفته است که این امر ناپسند است زیرا شهدای هستهای ما از همین طریق بازرسیهای آژانس به شهادت رسیدند.
وی اظهار داشت: در برجام مسالهای امضا شده است که بسیار حقارتآمیز است و آن است که هر محموله که مبدأ و یا مقصد آن ایران باشد در صورت تشخیص منطقی سایر کشورها میتواند بازرسی شود. این امر با عزت و استقلال حاکمیت کشور مغایر است.
کارشناس مسائل حقوقی اعلام کرد: تجربه نشان داده است که هرزمان ما در برابر خواستههای کشورهای غربی کوتاه آمدیم آنها خواسته بیشتری را نشان دادند همانطور که میبینید در پذیرش توافق ژنو به دستاوردهایی رسیدیم که در لوزان کاهش می یابد و در نهایت در توافق وین هم این دستاوردهای ما کم تر از لوزان میشود.
نورایی تاکید کرد: ما باید در برخورد با طرفین غربی که به واقع استکبار هستند ضعف نشان نمیدادیم میتوانستیم دستآوردهای بیشتری را کسب کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: مقام معظم رهبری شرایطی را تایین کردند که از جانب تیم مذاکرهکننده رعایت نشد و برجام تنها حاکی از توقف تحریمهای ثانویه هستهای است؛ یعنی زیرساخت تحریم همچنان موجود است و طرف مقابل میتواند به بهانه تروریسم و نقض حقوق بشر ما را تحریم کند.