به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله "محسن اراکی" دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شامگاه دوشنبه با "سید محمد حسن ابوترابی فرد" نائب رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در این دیدار طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی منطقه و چالش های موجود جهان اسلام نیاز مبرمی به تشدید فعالیت های تقریبی برای ایجاد یکپارچگی در جهان اسلام داریم.
وی با بیان اینکه فعالیت های مجمع جهانی تقریب در سه مرحله دنبال شده است که دو مرحله آنرا پشت سر گذاشته ایم و اکنون وارد مرحله سوم شده ایم، افزود: مرحله اول فعالیت های مجمع جهانی تقریب بر نظریه پردازی، نشر تفکر تقریب و بررسی ضرورت اصل وحدت استوار بود که در این مرحله مباحث عظیمی از پژوهش ها را شاهد بودیم و گنجینه عظیمی از مباحث در این دوره جمع آوری شد و تقریبا همه مسائل مربوط به وحدت و تقریب در مجمع جهانی تقریب و پژوهشگاه تقریب مورد بررسی قرار گرفت.
آیت الله اراکی با بیان اینکه مرحله دوم فعالیت مجمع جهانی تقریب، نشر گفتمان تقریب بود، اظهار داشت: در مرحله گفتمان سازی تقریب نیز فعالیت های گسترده ای در جهان اسلام توسط مجمع جهانی تقریب صورت گرفت و اکنون شاهدیم که مسئله تقریب در تمام نقاط جهان اسلام مطرح است و مؤسسات ویژه ای نیز در این زمینه در جهان اسلام شکل گرفته است. همچنین همایش ها و نشست های عظیمی پیرامون تقریب در جهان اسلام برگزار شد و مجامع نخبگانی جهان اسلام و علما به صورت جدی وارد مبحث گفتمان تقریب شدند که همه این ادامات با همکاری مجمع جهانی تقریب انجام شد.
وی با اشاره به اینکه مرحله سوم فعالیت مجمع جهانی تقریب که اکنون در آن قرار داریم مرحله عملیاتی کردن تقریب است، اظهار داشت: استراتژی کنونی تقریب این است که فعالیت های تقریب حالت میدانی و عملیاتی به خودش بگیرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: برای اینکه فعالیت های تقریب عملیاتی شود چندین کار صورت گرفته است ابتدا راهبرد تقریب تدوین شد سپس برای در بخش عملیاتی برنامه های زیادی مطرح شد و یکی از راههای عملیاتی سازی تقریب
این بود که مسئله تقریب در بین اقشار مخلف جامعه معرفی شود و بدین منظور اتحادیه های مختلفی نظیر اتحادیه بانوان جهان اسلام، اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام، اتحادیه علمای مقاومت، اتحادیه احزاب مقاومت، اتحادیه رسانه های جهان اسلام و اتحادیه دانشگاهیان جهان اسلام شکل گرفت.
وی افزود: هدف از ایجاد این اتحادیه ها این است که اقشار مختلف جامعه به تناسب شرایط خودشان گفتمان تقریب را میدانی و عملیاتی کنند.
آیت الله اراکی در ادامه اظهار داشت: علاوه بر راه اندازی اتحادیه های مختلف طرح های مفصلی برای گسترش فعالیت دانشگاه مذاهب اسلامی و همچنین راه اندازی رسانه تقریب در دست اقدام داریم که برای اجرای این برنامه ها و طرح های نیاز مبرمی با حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم.
در ادامه این نشست، "منوچهر متکی" معاونت امور ین الملل مجمع جهانی تقریب طی سخنانی اظهار داشت: شرایط کنونی جهان اسلام نشان دهنده آن است که دشمنان اسلام تمام توان خود را علیه اسلام به کار گرفته اند.
وی افزود: درد سختی است که امروز انرژی جهان اسلام به جای اینکه علیه دشمنان اسلام به کار گرفته شود علیه خود مسلمانان به کار گرفته می شود.
متکی تأکید کرد: وحدت نه تنها یک مسئله مهم است بلکه یک ضرورت است که نیاز به ساختن آن داریم و هر ساختنی نیز هزینه های خودش را دارد.
معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: مخدوش کردن چهره اسلام یکی از اهداف اصلی دشمنان اسلام است که امروز به وسیله گروههای تکفیری به این هدف خود رسیده است. اسرائیل اگر میلیارد ها دلار خرج می کرد نمی توانست این چهره ای که اکنون توسط داعش از اسلام ارائه شده را ایجاد کند.
وی تأکید کرد: انرژی که برای احیای دوباره اسلام طی یکصد سال اخیر ایجاد شده بود امروز از آن انرژی در جهت تخریب چهره اسلام بهره برده می شود.
دکتر "سید احمد زرهانی" معاون امور راهبردی دولت و مجلس مجمع جهانی تقریب نیز در این نشست گفت: مطالعات در مجمع جهانی تقریب طی سال های اخیر حول چند محور صورت گرفته است تدوین راهبرد تعاون و تعامل بین مذاهب اسلامی، تدوین راهبرد چشم انداز مجمع جهانی تقریب در افق 1404 و تدوین برنامه 5 ساله تقریب از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود: مجمع جهانی تقریب طی 5 سال گذشته در مجموع حدود 50 میلیارد تومان هزینه کرده است این در حالی است که دشمنان اسلام همین ارقام را به میلیارد دلار برای ایجاد جنگ های داخلی در جهان اسلام و ایجاد تفرقه هزینه کرده اند.
دکتر زرهانی تأکید کرد: امروز دشمنان اسلام هزینه های زیادی را برای ترویج افراط و تند روی در جهان اسلام و همچنین مقابله با ترویج وحدت انجام می دهند.
"محمد رضا گلرو" معاون امور اجرایی و برنامه ریزی مجمع جهانی تقریب نیز در ادامه این نشست گزارش کاملی پیرامون برنامه های بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی ارائه کرد و گفت: در کنفرانس وحدت امسال بیش از 70 کشور حضور دارند و اکثر دعوت شدگان برای حضور در کنفرانس وحدت مقاله ارائه کرده اند.
وی همچنین گزارش مفصلی پیرامون طرح ها و برنامه های در دست اجرای مجمع جهانی تقریب در سطح جهان اسلام از جمله راه اندازی مجمع محلی تقریب در کشور های مختلف اسلامی ارائه کرد.
در ادامه این نشست برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاههای خود پیرامون تقریب پرداختند.
"سید محمد حسن ابوترابی فرد" نائب رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این نشست ضمن تأکید بر تقویت تقریب اظهار داشت: فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی بهترین بازوی مشورتی مجمع جهانی تقریب است زیرا آنها به خوبی با موانع وحدت در کشور آشنا است.
وی ابراز امید واری کرد که شاهد ارتقای فعالیت های مجمع جهانی تقریب باشیم، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی آمادگی را دارد که در این زمینه با مجمع جهانی تقریب همکاری داشته باشد.
"عابد فتاحی" رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه یکی از واجب ترین واجبات در شرایط کنونی وحدت است، اظهار داشت: دشمنان اسلام برنامه ای وسیعی برای ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی طرح ریزی کرده اند که ما باید با این برنامه های دشمن با ایجاد وحدت مقابله کنیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: شیعه و سنی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و ما با حفظ وحدت اجازه ندهیم که دشمنان در بین ما تفرقه ایجاد کنند.
"محمد حسن آصفری" دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به اتفاقات کنونی جهان اسلام، هیچ زمانی به اندازه الان توجه به وحدت و تقریب ضروری نیست. همانطور که نیاز داریم توان دفاعی کشور را افرایش دهیم به همان اندازه نیز توجه به مسئله تقریب و حمایت از آن ضروری است.
وی افزود: اکنون چندین شبکه ماهواره ای به اسم اسلام علیه اسلام در سطح منطقه فعالیت می کنند چرا نباید مجمع جهانی تقریب حداقل یک شبکه ماهواره ای در حمایت از تقریب نداشته باشد.
"نعمت الله منوچهری" نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون اهل سنت مجلس طی سخنانی در این نشست ضمن تأکید بر ضرورت وحدت و تقریب اظهار داشت: وحدت عملی بسیار مهم و ضروری است.
وی با اشاره به اتفاقات چند سال اخیر منطقه افزود: داعش شوم ترین و جدی ترین توطئه دشمنان است که به بدنه اسلام ضربه وارد کرده است. به همان اندازه که دشمنان علیه اسلام توطئه می کنند ما هم نیاز داریم که در زمینه وحدت سرمایه گذاری کنیم.