به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از دویچه وله، از امروز اول ژانویه ۲۰۱۶ هر کسی در آلمان میتواند کتاب "نبرد من" نوشته آدولف هیتلر را بخرد.
هیتلر کتاب نبرد من را در سال ١٩٢٤ و زمانی نوشت که در پی شکست "حرکت انقلابی" سال ١٩٢٣ برای سرنگونی دولت باواریا، محاکمه و زندانی شده بود. جلد اول کتاب در سال ١٩٢٥ و جلد دوم یک سال پس از آن منتشر و توزیع شد.
چاپ این کتاب از پایان جنگ جهانی دوم در آلمان ممنوع بود، اما حال پس از ۷۰ سال با به سر رسیدن تاریخ ممنوعیت چاپ این کتاب در روز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵، "نبرد من" تجدید چاپ شده است. البته نسخهای که اینک به بازارهای آلمان راه خواهد یافت، حاوی نکات تحلیلی و پانوشتهای جامعی است که مؤسسه تاریخ معاصر آلمان ضمیمه این کتاب کرده است.
سالهاست که مورخان این مؤسسه پژوهشهای مفصلی را در مورد این کتاب که در اصل دو جلدی است، انجام دادهاند. حال تجدید چاپ "نبرد من" پس از ۷۰سال فرصت مناسبی پدید آورده تا آنها نتایج مطالعات خود را در قالب ۳۷۰۰ پانوشت عرضه کنند.
هیتلر در "نبرد من" تلاش زیادی به خرج داده تا تفکرات افراطی و انباشته از نفرت خود را با آمیختن تاریخ به دروغ و گوشههایی از واقعیت برای افکار عمومی توجیه کند. این کتاب که حاوی ۷۸۰ صفحه است و در دو جلد تنظیم شده، زندگینامه هیتلر و ایدئولوژی سیاسی او را تصویر میکند.
ماگنوس برشتکن، مدیر مؤسسه تاریخ معاصر آلمان، میگوید، بسیاری از استدلالهای هیتلر حاوی اشتباهات فراوانی هستند که مورخان این مؤسسه در پانوشتهای کتاب با ارجاعات علمی، آنها را رد کردهاند.
البته ۳۷۰۰ پانوشتی که در این کتاب گنجانده شده به معنای ۳۷۰۰ اشتباهی که هیتلر مرتکب شده، نیست. کارشناسان اغلب در این توضیحات پیشزمینهها و اطلاعات و ارجاعات بیشتری در مورد مطالبی که هیتلر مدعی شده، در اختیار خواننده گذاشتهاند.
از زمان نگارش "نبرد من" تاکنون، نزدیک به ۱۲ میلیون و ۴۵۰ هزار نسخه از آن به زبان آلمانی به چاپ رسیده است. سودی که از فروش این کتاب به دست آمده، به اموال هیتلر اضافه شده است.
گفته میشود در دوران حکومت نازیها تمامی زوجها به هنگام ازدواج در دفترخانهها یک نسخه از این کتاب را به عنوان هدیه دریافت میکردهاند. به گفته ماگنوس برشتکن، اهدای این کتاب به زوجها درخواست رسمی حکومت نازی بود و بسیاری از نهادهای محلی نیز با وجود اینکه بودجه کافی در اختیار نداشتند، این خواسته را به اجرا درمیآوردند. پول کتابهای اهدایی را نیز شهرداریها باید پرداخت میکردند.
مدیر مؤسسه تاریخ معاصر آلمان "نبرد من" را کتابی "ملالآور و نفسگیر" توصیف میکند که "۷۸۰ صفحه با تکرار چندین باره مطالب" است.
بسیاری از آلمانیها تا کنون حتی یک خط از این کتاب را نخواندهاند، اما با این حال به گفته کارشناسان، اینکه در دوران پس از جنگ اغلب گفته میشود این کتاب هیچ خوانندهای نداشته، حرف درستی نیست.
به گفته ماگنوس برشتکن، پژوهشها نشان میدهند که "نبرد من" خواننده داشته و چیزهایی که در کتاب گفته شده، به اجرا درآمدهاند.
او با این حال قرار گرفتن "نبرد من" در صدر فهرست کتابهای پرفروش را پس از عرضه آن از روز اول ژانویه در آلمان بعید میداند. برشتکن در توجیه این پیشبینی خود میگوید: «این کتاب الان هم در دسترس است. نسخههایی از آن هر زمان در کتابفروشیهای عتیقه موجود است. تا زمان به راه افتادن بحثهای عمومی اخیر (در مورد "نبرد من") میشد این کتاب را در خیلی از عتیقهفروشیهای آنلاین سفارش داد. از دهه ۱۹۳۰ به بعد هم که نسخه انگلیسی این کتاب در دسترس بوده است و هر کسی میتواند متن آن را در اینترنت پیدا کند.»
"نبرد من" تا کنون به زبانهای زیادی از جمله فارسی ترجمه شده است. این کتاب حتی در اسرائیل هم به دو زبان آلمانی و عبری قابل خرید است.
پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵، ایالت بایرن از نظر قانونی حق انتشار نوشتههای ناسیونال سوسیالیستی را به ارث برد. از آن زمان در آلمان چاپ مجدد و انتشار عمومی کتاب "نبرد من" با اشاره به "حق تالیف آدولف هیتلر" ممنوع بوده است.