به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین اژه ای در نودمین نشست خبریش با اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت ایام ربیع و میلاد با سعادت نبی گرام اسلام و امام جعفر صادق اظهار داشت: امیدواریم به برکت همه این ایام توفیق داشته باشیم آنچه رضایت حق است و آنچه به نفع اسلام، انقلاب، مردم و کشور است، هم بگوییم، هم بشنویم و هم قدم برداریم.
وی ادامه داد: آنچه که این روزها توسط حکام جنایتکار آل سعود در منطقه می گذرد حقیقتا مایه تالم و تاثر شدید است؛ همه دنیا می بینند که حکام پادشاهی آل سعو ماه هاست چگونه بر سر یمن مظلوم آتش می ریزد؛ تمام زیرساخت های این کشور مظلوم هدف قرار گرفته و مردم بی دفاع و پیر و جوان را کشته و شهید می کنند.
اژه ای تصریح کرد: حکام آل سعود با حمایت و پشتیبانی همه جانبه از داعش، این گروه تکفیری ملحد به دوراز اسلام و انسانیت همه جنایتهایی که در عراق و سوریه خصوصا انجام می دهند، حکام آل سعود در این جنایات شریک هستند؛ آنچه بر سر مردم مظلوم بحرین می آید و حکام آل سعود از ظالم دفاع می کنند، در آن ظلم هم مقصر هستند و شرکت دارند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: این اقدام اخیر حکام آل سعود در به شهادت رساندن یک عالم بزرگوار جنایات خود را به اوج رساندند و این جنایت ها چیزی نیست که مسلمین عالم بتوانند از کنار آن بگذرند و با این کارشان نابودی و زوال حتمی خود را رقم زدند.
وی بیان داشت: با اعدام این عالم بزرگوار هم با خشم مردم مسلمان و بلکه هر آزاده منصفی روبه رو خواهند شد و هم به عذاب دردناک الهی در دنیا و آخرت گرفتار خواهند شد.
اژه ای افزود: از حکام پادشاهی آل سعود که خارج از عقل و منطق رفتار می کنند انتظاری نیست اما مایه تاسف از سازمان های به اصطلاح مدافع حقوق بشر مدافع آزادی بیان و به اصطلاح مخالف اعدام است که در هیچ یک از این جنایات نه اقدام بایسته ای را انجام دادند علیه پادشاهی سعودی و نه حتی سخن قابل توجهی گفتند؛ در مورد این اقدام اخیر فقط برخی یک اظهار نگرانی کردند که اگر چنین چیزی در بعضی از کشورهای دیگر رخ می داد بوق های تبلیغاتی آنها چه کارها که نمیکرد.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: این را لازم می دانم بگویم که با این که همه مسلمین چه در ایران و چه در غیرایران از اعمال جنایتکارانه و از این ترور ناراحت هستند اهل سنت در داخل و بعضا در خارج از کشور در ایران و غیرایران این اقدام را محکوم کردند؛ علمای بزرگوار شیعه در ایران و خارج از ایران این عمل را محکوم کردند؛ مردم مسلمان و به خصوص جوانان غیرت اسلامی شان به جوش آمده است اما ما در داخل کشور باید حتما هر کاری که می خواهیم بکنیم مطابق با قانون باشد و براساس موازین قانونی و شناخته شده اقدام کنیم.
اژه ای با اشاره به اقدام روز گذشته برخی افراد در سفارت عربستان یادآور شد: اقدامی که نسبت به سفارت عربستان شد اقدامی خلاف قانون و مقررات بود و برهمین پایه و اساس هم تعدادی تحت تعقیب قرار گرفتند و دستگیر شدند و الان نیز بازداشت هستند و تعدادی هم در حال شناسایی هستند که باید با آن ها برخورد بشود.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: باید بدانیم که جنایات آل سعود چیزی نیست که با اینگونه امور نه دل مسلمین و متدینین تشفی پیدا کند و نه این اقدامات، اقداماتی است که در راستای با آن جنایت های سنگین موثر واقع شود آن ها باید در جای خود که ان شالله خداوند تبارک و تعالی و خشم همه مسلمانان و تنفری که از آل سعود است به مکافات اصلی خودشان برسد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به انتخابات اسفند ماه تصریح کرد: ما کمتر از دو ماه دیگر دو انتخابات بسیار مهم را در کشور در پیش داریم؛ ان شالله مثل همیشه مردم ما با شور، نشاط، با احساس مسئولیت و با مشارکت حداکثری که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده اگر چه بعضی از آن خوششان نمی آمده ان شالله این انتخابات برگزار خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: امیدواریم همه دستگاه ها و نامزدها و همه مردم و همه هواداران آن ها براساس قانون، مقررات و براساس انصاف و حق الناس بودن نگاه و عملشان باشد و حرکت کنیم که در کمال امنیت و آرامش و رقابت این انتخابات برگزار شود و در جهت منافع ملی، کشور و مردم ان شالله نتیجه حاصل شود.
وی افزود: دستگاه اطلاعاتی، انتظامی و دستگاه قضایی هم کاملا با هم هماهنگ هستند و همگی آمادگی لازم را دارند که با هر نوع خلاف قانون و جرم و تخلفی چه در فضای مجازی و چه در فضای غیرمجازی آنجایی که نیاز به تذکر و پیشگیری باشد به حمدالله همه در ستاد پیشگیری حضور دارند و تذکر می دهند و دنبال می کنند اگر هم احیانا کسی گوش نداد و یا جرمی مرتکب شد در اسرع وقت امیدوار هستیم که با آنها برخورد شود که انشالله اصلا ما نداشته باشیم کسی را که مرتکب جرم شود.
اژه ای افزود: در همین رابطه کسانی بودند که از اهل فتنه مجددا فعالیت های غیرقانونی و تخریبی خودشان را شروع کرده بودند؛ بعضی از آن ها احضار شدند و تحقیق بازجویی در رده های مختلف از آن ها شد و به آن ها یادآوری شده که اگر چنانچه ادامه دهید حتما با شما برخورد جدی تری خواهد شد فعلا با یک قرار نسبتا خفیف آزاد شدند؛ بازداشت نشدند اما این یک یادآوری است که اگر چنانچه بخواهند به اقدامات غیرقانونی خود و حمایت از فتنه و فتنه گری ادامه دهند حتما برخورد شدیدتر خواهد بود.
سخنگوی دستگاه قضا بیان داشت: هم چنین از همین جا لازم می دانم که از نیروی انتظامی تشکر کنم که تلاش می کند یک برخورد جدی تر و با برنامه ریزی شده تری را نسبت به گذشته در مورد مجرمین خطرناک داشته باشد؛ ما برخی از افراد را داشتیم که فراری بودند حالا یا در ارتباط با سرقت مسلحانه و برخی اقدامات خشن دیگر که به حمدالله در هفته ها و ماه های اخیر نیروی انتظامی تلاش خوبی کرده و برخی از این ها دستگیر شدند و برخی از سال 92-93 و یکی دو مورد قبل تر که متواری بودند شناسایی و دستگیر شدند اقداماتی در سال 94 رخ داده که به سرعت به حمدلله در مقام برنامه ریزی در جهت شناسایی آن ها هستند یک هماهنگی خوبی با قوه قضاییه شده است.
وی بیان داشت: اگر احیانا آنجایی که نیاز به دستور قضایی دارند آنجا هم دادسرا با آن ها همکاری می کند چه در تهران و چه در مراکز استان ها برای کسانی که در فضای مجازی اقداماتی علیه امنیت و منافع مردم و آرامش انجام می دهند اقدامات خوبی انجام می شود و امیدواریم این اقدامات نتیجه بهتری داشته باشد.
اژه ای در بخش دیگری از صحبت هایش در خصوص ساماندهی منافع مردم در خصوص مسائل مالی و پولی گفت: به حمدالله هم دولت و هم بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه به جد وارد کار شدند که تعاونی های اعتبار و موسسات پولی و بانکی و حتی بعضی از مشکلاتی که برای بانک ها بوده در جهت منافع کشور قدم بردارند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: بنده از همین جا دو خواهش دارم یک آنکه مردم این اعتماد را به مسئولین داشته باشند لذا نگرانی و دلهره ای نداشته باشند بعضی از این موسسات و تعاونی های اعتباری که با مشکلات مواجه شدند همه تلاش مسئولین این است که مردم متضرر نشوند.
وی افزود: الان بیش از آنکه به فکر مجازات متخلفین باشیم دنبال این هستیم که مردم متضرر نشوند.
اژه ای تاکید کرد: از طرف دیگر خواهشم این است که سعی کنیم وقتی می خواهیم با کسی معامله ای کنیم و سپرده گذاری انجام دهیم دقت بیشتری داشته باشیم یک اقدامی را باید مسئولین ذیربط انجام دهند و آن ها را ساماندهی کنند بنابراین یک مسئولیت بر عهده مسئولین است اما یک مسئولیت هم برعهده خود مردم است که توجه کنند که اگر مشکلی در این راستا داریم سال آینده دیگر آن مشکل را نداشته باشیم خواهشم این است که مردم کمک کنند تا این مسائل تکرار نشود.
وی با اشاره به اتفاق روز گذشته پیرامون حمله به سفارت عربستان از سوی برخی از افراد اظهار داشت: ما این اقدام را خلاف قانون می دانیم و کسانی که برخلاف قانون عمل کردند بلافاصله دستور داده شد و تحت تعقیب قرار گرفتند.
اژه ای ادامه داد: تا آنجایی که به بنده اطلاع دادند و ممکن است زیاد شوند 38 نفر دستگیر شدند هنوز دستگیری ها ادامه دارد لذا آخرین تعداد را نمی دانم ولی تا 38 نفر را به بنده اطلاع دادند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: طبعا باید نیروی انتظامی و وزارت کشور جاهایی که لازم است اقدام پیشگیرانه را انجام دهند حتما قوه قضاییه هم هر کجا که نیاز به نیروی انتظامی و یا امنیتی باشد به آنها کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست وکیل متهم نفتی برای آزادی موکلش خاطر نشان کرد: قانون تفاوتی بین افراد نگذاشته است چون برخی موارد است که نسبت به زمان فقط برمی گردد ممکن است برخی موارد دو سال باشد یا برخی دیگر کمتر باشد نسبت به نوع جرم قانون تفاوت قائل شده است که چه مدت می تواند عده ای در بازداشت موقت باشد حتما دادگاه هم مطابق با قانون عمل می کند و موردی که اگر منطبق با قانون باشد حتما دادگاه خلاف قانون عمل نمی کند ولی این بدین معنا نیست که حتما طرف آزاد می شود.
اژه ای افزود: اگر آنجایی که لازم باشد قرار بازداشت موقت طرف به قرار وثیقه تبدیل می شود و طبیعی است قرار وثیقه متناسب با نوع جرم است یعنی اگر چنانچه فرض کنیم هر چه قدر اتهام او مطرح باشد و احیانا اگر جزای نقدی و یا رد مالی برای او باشد آن ها را هم محاسبه می کنند و اگر قرار شد این قرار طبق قانون تبدیل شود با وثیقه متناسب با همان جرم و مسائل مالی که در آن پرونده مطرح است اتخاذ خواهد شد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت استعلامی های داوطلبین انتخاباتی اظهار داشت: تعیین صلاحیت به عهده 4 مرجعی که از آن ها استعلام می شود نیست به طور مثال یکی از این مراجع ۴ گانه ثبت احوال است؛ اما الزامی نیست که احراز صلاحیت فقط با توجه به اسناد و مدارک این چهار مرجع باشد، این مراجع سوابق را براساس آنچه که قانون خواسته در اختیار هیئت های اجرایی قرار می دهند و آن ها هستند که با توجه به این اسناد و مدارک و آنچه که از این 4 دستگاه به آن ها رسیده یا اطلاعاتی که احیانا خودشان کسب کردند که البته الزامی نیست حتما برای احراز صلاحیت فقط آنچه که از این 4 مرجع می رسد باشد.
وی ادامه داد: اطلاعات موثق و قابل استنادی است که از جای دیگر به آن ها رسیده اگر آن ها را لحاظ کردند و براساس قانون چنانچه صلاحیت آن ها را احراز کردند اعلام می شود اگر هم احزار نکردند باز هم به خود داوطلب اعلام می کنند که براین اساس صلاحیت شما احراز نشده است.
اژه ای تاکید کرد: بارها عرض کردم احراز صلاحیت با احراز مجرمیت دو مقوله است لازم نیست که احراز بکنیم که فرد مجرم است بلکه صلاحیت باید احراز شود؛در قانون نیامده که باید مجرمیت طرف احراز شود بلکه در قانون آمده که باید صلاحیت او احراز شود؛ اگر چنانچه اطلاعاتی وجود داشته باشد که صلاحیت فرد زیر سوال برود ممکن است با احکام غیر قطعی هم صلاحیت احراز نشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از افراد ثبت نام کننده برای انتخابات دارای سابقه کیفری هستند، تصریح کرد: در مورد تعداد افرادی که سابقه کیفری دارند آماری ندارم و دادستان کل کشور و معاونت سیاسی و امنیتی دادستان در این زمینه اطلاع دارند.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا شهیندخت ملاوردی از نشریهای که هفته گذشته مطلب توهین آمیزی نسبت به وی منتشر کرده، طرح شکایتی داشته یا خیر، نیز، اعلام کرد که از طرح شکایت وی خبر ندارم.
وی هم چنین در ادامه افزود: همان طور که بارها گفته ام هیچ کس به یک شخص حقیقی و حقوقی حق توهین ندارد و آزادی بیان مستلزم توهین نیست البته در خصوص مطلبی که گفتید قضاوتی نمی کنم نه دیده ام و نه قضاوتی دارم بلکه کلی عرض می کنم که هیچ فرد حقیقی حق ندارد و به فرد حقیقی و حقوقی دیگری توهین کند و اگر توهین کرد اگر به سبب وظیفه اداری او بوده مقاماتی که در قانون شمرده شده حتی مدعی العموم هم بدون شکایت می تواند وارد شود و تحقیق کند. در حقیقت این مسئله پیش بینی شده است و اگر چنانچه جزو آن موارد نبود که در قانون پیش بینی شده در صورتی که شکایت کرد حتما دنبال می شود.
اژه ای افزود: این که می گویید آیا این نشریه توقیف می شود یا خیر بستگی دارد اگر چنانچه شکایت مربوط به شخص ایشان بوده و شکایت بکنند و این شکایت رسیدگی شود تا ببینیم به کجا می رسیم اگر موردش جز موارد مدعی العموم بوده مدعی العموم اقدام کند و باید دید به کجا می رسد بنابراین هیچ نظری نه بنده و هیچ کس دیگری نمی تواند در مرحله اول بدهد باید دید اگر مدعی العموم است چی کار کرده اگر مربوط به خود شخص بوده باید دید آن شخص شکایت کرده و تشخیص دادگاه یا دادسرا چه خواهد بود.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اخیرا شنیده شده در پرونده بقایی تحقیقات به پایان رسیده و ظاهرا قرار مجرمیت صادر شده آیا این مسئله را تایید می کنید خاطر نشان کرد: خیر قرار مجرمیت صادر نشده ولی مرحله تحقیقات رو به پایان است وقتی این مرحله تمام شود به طور طبیعی اگر چنانچه بازداشت و ادامه بازداشت متهم ضرورت نداشته باشد قرارش تبدیل می شود اگر چنانچه همچنانکه که از ابتدا قرار بازداشت الزام بوده به تشخیص قاضی می تواند با همان قرار موقت پرونده قرار مجرمیت صادر شود و کیفرخواست کند و اقدام کند هنوز قرار مجرمیت در مورد این پرونده صادر نشده ولی من هم شنیده ام که تحقیقات مقدماتی رو به پایان است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آخرین اقدامات قضایی در خصوص پرونده بیمارستان خمینی شهر حکمش صادر شده آیا از جزییاتش می توان اطلاعاتی داشت یا خیر اظهار داشت: نه، چون هنوز حکم غیرقطعی است بله حکم صادر شده و اجمالا می توانم بگویم حکم بدوی انفصال است و محرومیت هایی نیز هست اما چون هنوز قطعی نشده از بیان جزییات معذورم.