به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ظهر امروز در نشست خبری که پیرامون دستاوردهای بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با اصحاب رسانه داشت با اشاره به خلاصه ای از فعالیت هایی که در این کنفرانس انجام گرفت اظهار داشت: در کنفرانس امسال قریب به 350 مهمان خارجی و به همین تعداد هم مهمان داخلی داشتیم.
وی افزود: یکی از نکاتی که شاید به جا باشد اهالی رسانه به آن بپردازند این است که ما امسال اقبال بیشتری برای حضور مهمانان خارج از کشور در این کنفرانس مواجه بودیم که شاید نتیجه این مسئله آن اقدامی باشد که آمریکا نسبت به ممنوع کردن حضور در ایران با مصوبه ای که اخیرا تصویب کرد داشت.
آیت الله اراکی تصریح کرد: این در حالی است که ما امسال با کمال شگفتی تعداد بسیار زیادتری از مهمانان خارجی مان هم اعلام حضور کردند و هم حضور به هم رسانیدند از این رو به آمریکا اعلام می کنیم که محدودیتی که برای سفر به ایران اعمال کرد نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران نمی تواند منشا سستی و یا ضعفی باشد بلکه جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در جهان قوی تر می کند؛ این نشان دهنده این است که آمریکایی که خود را ابرقدرت می داند از رفت و آمد مردم عادی به ایران نیز در هراس است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه این مهم نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی است خاطرنشان کرد: مشخص می شود که جمهوری اسلامی قطب موثر و اثرگذاری است آنچنان که آمدن افراد به داخل کشور و سرکشی به ایران و تماشای پیشرفت هایی که در کشورمان در نتیجه برقراری نظام جمهوری اسلامی حاصل شده برای آنها همین مقدار هم قابل تحمل نیست.
وی با اشاره به جنایت اخیر آل سعود در اعدام آیت الله شیخ نمر بیان داشت: مراتب تاسف خود را نسبت به شهادت مردم جهاد و علم و تقوا مرحوم علامه شیخ نمر در عربستان سعودی اعلام می کنیم حادثه دلخراش این مرد بزرگ این فرد حریت طلب و اسلام خواه و تعدادی از نیروهای آزادی خواه مسلمان و متعهدی که به همراه وی به شهادت رسیدند این حادثه بزرگ را به جهان اسلام تسلیت عرض می کنیم به ویژه حوزه های علمیه و به مردم عربستان به ویژه منطقه شرقی عربستان و به همه بازماندگان این عزیزان بزرگ.
آیت الله اراکی تاکید کرد: این حادثه آن هم بعد از کنفرانس وحدت نشان دهنده آن است که رژیم حاکم بر عربستان به مبارزه با وحدت جهان اسلام کمر بسته است باید این بخش از چهره کریه رژیم عربستان را به دنیا بیشتر معرفی کنیم.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: رژیم عربستان امروز به یک ابزاری در دست دشمنان تبدیل شده است که تنها هدفش پراکندگی جهان اسلام، ایجاد تفرقه و دشمنی بین بخش های امت اسلامی است.
وی در خصوص نامه ای که برای جلوگیری از اعدام شهید آیت الله شیخ نمر به دولت عربستان سعودی داشت یادآور شد: بنده به عنوان دبیر کل مجمع تقریب نامه ای خطاب به پادشاه عربستان نوشتم و از وی خواستم که یک قدم در راه تقریب بردارد و برای جلوگیری از آثار منفی این عمل در تقریب بین مسلمین دست از این عمل بکشد و از اعدام شیخ نمر خودداری کند.
آیت الله اراکی افزود: ما بارها تذکر دادیم که عمل شما در ایجاد تفرقه بین مردم جهان اسلام اثر بسیار منفی خواهد داشت متاسفانه علی رغم تذکراتی که داده شد و وساطت هایی که نهادهای مختلف در جهان اسلام برای متقاعد کردن رژیم عربستان در منصرف کردن از این اقدام انجام دادند اما رژیم عربستان این جنایت را مرتکب شد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: مهمترین دلیل درخواست ها برای جلوگیری از اعدام آیت الله شیخ نمر آن بود که وی مظلوم بود و جرمی مرتکب نشده بود و اجرای حکم اعدام بازتاب های بسیار منفی در جهان اسلام و ایجاد تفرقه میان مسلمانان و بر افروختن کینه در میان آنان به همراه داشت.
وی افزود: اصولا رژیم عربستان به پایگاهی برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام تبدیل شده است لذا ما جهان اسلام را دعوت می کنیم برای ایجاد وحدت و همبستگی میان مسلمانان نسبت به محکوم کردن این رژیم اقدام کند و از این رژیم فاصله بگیرد.
آیت الله اراکی تاکید کرد: توطئه ها و برنامه هایی که رژیم عربستان برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام به راه انداخته از طریق هزینه کردن میلیاردها دلار نفتی کشورش و چه از طریق رسانه هایی که به وسیله عربستان تغذیه می شوند همگی برنامه هایی است که عربستان برای ایجاد تفرقه و پراکندگی میان امت اسلام انجام می دهد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: امروز عربستان سعودی است که رسانه هایی که به نام شیعه بدترین اقدامات افراطی را علیه جهان اهل تسنن انجام می دهند را تغذیه می کند. متاسفانه امروز بعضی از رسانه هایی که به نام شیعه عمل می کنند و هیچ گونه ارتباطی به تشیع ندارند و سعی در نشر فرهنگ سب و لعن و ایجاد تفرقه و دشمنی دارد حتی آنهایی که به نام امام حسین و به نام هایی از این قبیل در جهان اسلام راه افتادند در حقیقت به وسیله عربستان تغذیه می شوند.
وی ادامه داد: برنامه هایی که امروز عربستان در جهان اسلام به راه انداخته مخصوص ایجاد پراکندگی است همین گروه تروریستی که ما امروز ملاحظه می کنیم چه گروه های تروریستی در سوریه چه در عراق و چه در افغانستان و پاکستان را عربستان تربیت کرده است. همین مدارسی که نیروهای القاعده و داعش را تربیت کرده اند اینها را عربستان تغذیه می کند.
آیت الله اراکی تصریح کرد: باید جهان اسلام بیدار شود متاسفانه کار عربستان به جایی رسید که حتی تلاش می کند الازهر مصر را هم تحت تاثیر اهداف خود قرار دهد.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی خطاب به رجال الازهر بیان داشت: الازهر در طول تاریخ فعالیتش به عنوان یک پایگاه وحدت شناخته شده و ما خاطر بزرگان الازهر را بزرگ می شماریم و انتظار داریم که شیخ الازهر همان راهی را برود که بزرگان الازهر رفتند.
وی تصریح کرد: اگر الازهر در جهان اسلام به عنوان یک پایگاه عظیم شناخته شده و اگر الازهر را همه مسلمین به عنوان یک مرجعیت قابل تقدیر شناختند به خاطر تلاش های این بزرگوار بود که همواره سعی در ایجاد وحدت در جهان اسلام داشتند و تلاش می کردند اگر مشکلی در بین ملت های جهان اسلام رخ می دهد آنها را حل کنند.
آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: از الازهر انتظار داریم که در حل مشکلات جهان اسلام کمک کند و انتظارمان از الازهر این است که از سیاست های عربستان مستقل عمل کند این برای الازهر ناشایسته است که در دنیا به عنوان دنباله عربستان شناخته شود متاسفانه برخی مواضعی که الازهر اکنون می گیرد چنین شبهه ای ایجاد می کند که این مرجع تحت تاثیر سیاست های تفرقه انگیز عربستان واقع شده است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: ما به الازهر احترام می گذاریم و دوست داریم و مایلیم الازهر به عنوان محور جهان اسلام شناخته شود و به عنوان یک پایگاه وحدت در جهان اسلام موثر باشد دوست داریم سران الازهر، علما، متفکران آن نقش موثری در ایجاد وحدت در جهان اسلام داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مصر برای ما کشور بزرگی است یکی از کشورهای اثرگذار در کل جهان اسلام است انتظار داریم شیوخ الازهر و سیاستمداران مصر نقش خود را در راستای ایجاد وحدت بهتر ایفا کنند.
آیت الله اراکی با اشاره به بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: این کنفرانس با حضور پرشکوه مهمانان برگزار شد در این کنفرانس 12 کمیسیون داشتیم که در این کمیسیون ها مطالب بسیار مهمی رد و بدل شد حضور مهمانان در این کنفرانس بسیار حضور فعال، موثر و پرشوری بود.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی کمیسیون های 12 گانه را این گونه برشمرد: کمیسیون زن و خانواده مسلمان و نقش آن در ایجاد وحدت در جهان اسلام، کمیسیون اتحادیه جهانی علمای مقاومت، کمیسیون مساعی حمیده، کمیسیون توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی که یکی از اقدامات جدیدی بود در این کنفرانس انجام شد، کمیسیون احزاب پشتیبان مقاومت اسلامی، کمیسیون جوانان و دانشجویان جهان اسلام، کمیسیون تجار و بازرگانان اسلام، کمیسیون ارزیابی شرایط کنونی جهان اسلام، کمیسیون عوامل بحران زا در شرایط کنونی در جهان اسلام، کمیسیون راه های برون رفت از بحران ها در جهان اسلام، کمیسیون اتحادیه روسای دانشگاه های جهان اسلام.
وی ادامه داد: در حاشیه برگزاری کنفرانس یکی از برنامه هایی که انجام شد تکریم از پنج شخصیت تقریبی در جهان اسلام بود که از نوشته و آثارشان رونمایی شد. همچنین از تعدادی کتاب های تولید شده توسط مجمع تقریب از سوی رئیس جمهور نیز رونمایی شد که این کتب در راستای مفاهیم تقریب مذهب جهان اسلام بود.
آیت الله اراکی تصریح کرد: همچنین قرار است شب شعر رسول مهربانی جمعه شب آینده در تالار شهید آوینی در قم برگزار شود از سوی دیگر یکی از برنامه هایی که امسال در حاشیه کنفرانس انجام شد اعلام مسابقه کتاب وحدت است که مجمع تقریب به آن اقدام کرده است در این مسابقه به بهترین کتاب هایی که در این عرصه نوشته شوند جوایزی ارائه خواهد شد جایزه نفر اول 100 هزار دلار، نفر دوم 50 هزار دلار و جایزه نفر سوم 25 هزار دلار است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم وحدت بیان کرد: جشنواره فیلم وحدت یک تحول و انقلابی در عرصه مربوط به وحدت خواهد بود ما در اردیبهشت ماه آینده ان شاالله جشنواره بزرگ فیلم وحدت را خواهیم داشت.