رضا سراج در گفتوگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو، گفت: ما در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان با پدیده جدید، کثرت داوطلبین روبرو شدیم.
وی بیان داشت: این کثرت از دو نگاه قابل بررسی است، اول این که در این کثرت، افراد براساس تخصصها و سلایق خودشان آماده حضور در صحنه انتخابات هستند و دوم اینکه این امر از یک پشت صحنه برخوردار میشود. پشت صحنههایی که برای تشویق افراد به حضور و شرکت گسترده تحت عنوان نهضت ثبت نام به وجود میآید که این امر نشان میدهد که ارادهای پشت ثبت نامهای زیاد وجود دارد که میخواهد یک جمعیت قابل توجهی را در مقابل شورای نگهبان قرار و هزینه شورای نگهبان را افزایش دهد که بعد از بررسی صلاحیتها موجی از اعتراضها را به ارکان نظام شکل دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این پدیده غیر طبیعی است و رشد آن نسبت به ادوار گذشته غیر طبیعی بودن آن را نشان میدهد و من امیدوارم هیاتهای اجرایی بخشی از این بار اصلی را به دوش بکشند و در احراز صلاحیتها به مسئولیت خود عمل کنند.
سراج تاکید کرد: افرادی که میدانند شایستگی و آمادگی ورود به این حوزه را ندارند با انصراف خود به شورای نگهبان و فضای همبستگی کمک کنند تا شاهد برگزاری انتخابات خوب و پرشور باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص وجود برخی خلاهای قانونی در امر انتخابات، گفت: در امر انتخابات اگر جایی خلاء قانونی داشته باشیم به تفسیر قانون اساسی برمیگردد که خوشبختانه در مکانیزم قانون اساسی، تفسیر و استنتاج از روح قانون وظیفه شورای نگهبان است.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: از این حیث اگر خلاء قانونی داشته باشیم، شورای نگهبان در قالب تفسیر میتواند این بن بست شکنی را انجام دهد.
سراج با تاکید بر این مهم که نباید فضای انتخابات را از فضای عقلانیت خارج کنیم، بیان داشت: به نظر میرسد برخی از جریانها میخواهند فضای انتخابات را غیر عقلانی و بشدت افراطی کنند.
وی با اشاره به حوادث سال 88 خاطرنشان کرد: ملت ایران در سال 88 تجربه کرد که تحت عنوان دروغ بزرگ تقلب فضا را هیجانی و دوقطبی کردند و خسارتهای زیادی به ما تحمیل شد که مهمترین بخش آن تحمیل تحریم ظالمانه کنگره آمریکا و قطعنامه 1929 بود.
این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه باید فضای انتخابات عقلانی بماند و وارد هیجان کاذب نشود، به مکانیزمهایی که برای انتخابات در قانون اساسی ما وجود دارد اشاره کرد و افزود: این مکانیزمها در کمتر جایی از دنیا وجود دارد که سیستم نظارتی شورای نگهبان جدا از قوا در حالت نظارت است، کاندیداها میتوانند نماینده سر صندوقها داشته باشند و فرصت برای رسیدگی به شکایات گذاشته شده است.
سراج تاکید کرد: این موارد نشان میدهد مکانیزمهای نظارتی ما مستحکم و قابل اتکا میباشد.
وی در خصوص ایجاد فتنه دیگر در کشور بیان داشت: من معتقدم نگرانی و دغدغه نسبت به بسیاری از خواص مردود و رفتار آنان وجود دارد چون این افراد در کشور فتنهای ایجاد کردند. این دغدغه در مردم وجود دارد که فتنه گران بخواهند فتنه جدیدی را شکل دهند.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان بیان داشت: چون تجربه فتنه 88 هست و حرفهای ساختار شکنانه برخی خواص مردود فتنه گر باعث میشود که در افکار عمومی این نتیجه گیری شود که ممکن است فتنه جدیدی در راه باشد.