به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تصمیم آمریکا برای اجرایی کردن اصلاحات جدید موافقتنامه لغو روادید با اروپا، که در قالب بودجه سال 2016 آمریکا در کنگره تصویب و پس از آن سوی دولت تائید شد، همانطور که انتظار میرفت با واکنش منفی مقامات اتحادیه اروپا مواجه شده است.
به نوشته خبرنگار شبکه بیبیسی، یک مقام اروپایی از اجرایی شدن این قانون که سفرکنندگان به ایران، عراق، سوریه و سودان را از شمول توافقنامه لغو روادید خارج میکند، ابراز «تأسف» کرده است.
این مقام اروپایی که خواسته نامش فاش نشود، در ارتباط با قانون موسوم به «اصلاح قانون معافیت روادید» که اجرای آن از روز گذشته رسما آغاز شد، گفته است: «ما از اجرای اصلاحات لغو روادید متأسف هستیم... امیدوار بودیم که همه شهروندان کشورهای عضو (از این محدودیت) معاف بودند.»
پیش از آنکه این قانون به امضای باراک اوباما برسد، یک مقام اروپایی گفته بود که بروکسل در حال رایزنی با واشنگتن است و کاخ سفید نهایتا قانون را با مشورت اروپا تصویب خواهد کرد، اما نهایتا همان نسخهای به تائید دولت آمریکا رسید که نمایندگان کنگره پیشنهاد کرده بودند، اما با اعتراض ایران واشنگتن برخی استثنائات را در اجرای آن قائل شده است، از جمله برای هیئتهای تجاری که «جهت مراودات اقتصادی مشروع پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک» به ایران سفر میکنند.
بر اساس این قانون اتباع 38 کشوری که واشنگتن با آنها موافقتنامه لغو روادید دارد، در صورتی که تابعیت یکی از 4 کشور ایران، عراق، سوریه یا سودان را داشته باشند یا اینکه از سال 2011 به یکی از این کشورها سفر کرده باشند، از این پس باید برای ورود به آمریکا روادید بگیرند، آن هم در فرآیندی که دستکم 160 دلار هزینه دارد و ممکن است فرد را برای 60 روز معطل پاسخ واشنگتن نگه دارد.